BULETIN INFORMATIV privind evenimente şi activităţi din ziua de 25 noiembrie 2013

politia-braileana2Suspect depistat la scurt timp de la comiterea furtului / Poliţiştii continuă cercetările, în vederea documentării întregii lui activităţi infracţionale

În ziua de 25 noiembrie a.c., în jurul orei 10.30, poliţiştii Secţiei 3 poliţie rurală Berca au fost sesizaţi de către o localnică în vârstă de 43 de ani cu privire la faptul că un bărbat de 47 de ani din comuna Berca i-a sustras un mini calculator de pe tejgheaua magazinului unde lucrează, după care a plecat într-o direcţie necunoscută.

În urma verificărilor efectuate de un poliţist împreună cu jandarmi din cadrul Postului de Jandarmi Montan Berca, suspectul a fost depistat la scurt timp, pe raza satului Pleşeşti, la controlul corporal efectuat asupra lui fiind găsit un cuţit.

Localnicul a fost condus la sediul Secţiei 3 poliţie rurală Berca, iar în urma cercetărilor efectuate de poliţişti a rezultat că, în noaptea de 24 spre 25 noiembrie a.c., acesta a sustras un ied dintr-un adăpost amenajat pentru animale, ce aparţine unei consătene. Suspectul a sacrificat animalul sustras şi l-a vândut a doua zi, pe raza satului Pleşcoi.

De asemenea, bărbatul în vârstă de 47 de ani mai este suspectat şi de comiterea unui furt de telefon mobil, în data de 23 noiembrie a.c., din locuinţa unui consătean.

Cele două infracţiuni nu fuseseră sesizate poliţiei de către părţile vătămate.

Poliţiştii continuă cercetările, în vederea documentării întregii activităţi infracţionale a suspectului.

 

301 abateri la regimul circulaţiei, sancţionate de poliţişti în prima zi a săptămânii / Poliţiştii rutieri au întocmit şi două dosare penale, unul pentru conducere fără permis, iar cel de-al doilea pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice

În cadrul acţiunilor desfăşurate în prima zi a săptămânii pentru combaterea indisciplinei în trafic şi prevenirea accidentelor de circulaţie, poliţiştii cu atribuţii pe linie rutieră au aplicat 301 sancţiuni contravenţionale, dintre care 159 pentru abateri constatate la regimului legal de viteză.

Valoarea totală a amenzilor a fost de 38.430 de lei.

Pe lângă punctele-amendă ce le-au fost aplicate, împotriva a patru conducători auto care nu au respectat regulile privind prioritatea ori semnificaţia culorii roşii a semaforului, a fost luată şi măsura reţinerii permisului în vederea suspendării.

De asemenea, în aceeaşi zi au fost întocmite şi două dosare penale,     într-unul fiind cercetat un tânăr în vârstă de 18 ani, din comuna Râmnicelu, pe care poliţiştii l-au depistat în timp ce conducea o autoutilitară pe raza localităţii de domiciliu, fără a poseda permis de conducere.

Cel de-al doilea dosar a fost întocmit pe numele unui conducător auto în vârstă de 60 de ani din Nehoiu, depistat de poliţişti cu o concentraţie alcoolică de 0,41  mg/l alcool in aerul expirat.

Partajează şi tu pe:
Facebook Twitter Plusone Stumbleupon Delicious Tumblr Linkedin Email Print
Pin It

Lasă un răspuns