BULETIN INFORMATIV privind evenimente şi activităţi din ziua de 25 august 2014

politia-rutieraBuzoiancă ce se sustrăgea cercetărilor într-un dosar pentru infracţiuni economice, depistată de poliţiştii de la Investigarea Fraudelor  

                   În ziua de 25 august a.c., în urma activităţilor desfăşurate de poliţişti din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor, a fost depistată, pe raza municipiului Buzău, o femeie în vârstă de 45 de ani, din Buzău, care se sustrăgea cercetărilor    într-un dosar instrumentat de poliţiştii de investigare a fraudelor, sub aspectul comiterii infracţiunilor de înşelăciune, fals material în înscrisuri oficiale şi uz de fals.

Aceasta este bănuită că, în cursul anului 2011, cu ocazia încheierii unei promisiuni bilaterale de vânzare-cumpărare a unui teren situat pe raza comunei Merei, ar fi indus în eroare pe promitentul-cumpărător (o societate comercială din Buzău), prin prezentarea unor documente false.

Buzoianca ar fi primit de la promitentul-cumpărător suma de 50.853 de lei, cu titlu de avans, iar contractul nu a mai fost perfectat întrucât s-a constatat că terenul în cauză aparţinea unei alte persoane, documentaţia prezentată la biroul notarial fiind întocmită în fals.

Poliţiştii au luat împotriva bănuitei măsura reţinerii pentru o perioadă de 24 de ore şi continuă cercetările, sub supravegherea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Buzău.

 

Grupurile de tineri, în atenţia poliţiştilor buzoieni

În noaptea de 25 spre 26 august a.c., în intervalul orar 00.00 – 02.00, Poliţia municipiului Buzău a organizat o acţiune pe linia prevenirii şi combaterii faptelor antisociale.

Au fost angrenaţi poliţişti din cadrul Birourilor de Ordine Publică, Rutier şi Proximitate, precum şi jandarmi de la Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Buzău, care au acţionat în zonele Micro 14 şi Micro 12 vizând, în principal, identificarea grupurilor de tineri care se adună în apropierea blocurilor de locuinţe sau a oricăror persoane care, prin modul de manifestare, tulbură liniştea locatarilor.

Au fost efectuate şi verificări la unităţi de alimentaţie publică, iar angajaţilor le-au fost reamintite prevederile legale referitoare la interdicţia de a servi cu băuturi alcoolice minorii şi persoanele aflate în stare de ebrietate.

Poliţiştii au legitimat peste 60 de persoane, dintre care 13 au fost avertizate cu privire la modul de comportare în locurile publice, altor 14 le-a fost efectuat controlul corporal sumar, iar în două situaţii au fost verificate bagajele voluminoase pe care persoanele respective le aveau asupra lor.

A fost aplicată şi o sancţiune contravenţională conform Legii nr.61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice.

Totodată, echipajele de poliţie au depistat, identificat şi îndepărtat din zona blocurilor trei grupuri de tineri, aceştia fiind îndrumaţi către propriile locuinţe.

 

Furturi „de sezon”

În ziua de 25 august a.c., în jurul orei 14.00, un bărbat în vârstă de 48 de ani din comuna Smeeni a fost depistat în timp ce culegea porumb de un teren amplasat între localităţile Albeşti şi Călţuna.

Din primele cercetări efectuate de poliţiştii din cadrul Postului de poliţie comunal Smeeni, a rezultat că suprafaţa de teren cultivată cu porumb aparţine unui consătean al bărbatului de 48 de ani, acesta neavând acordul proprietarului pentru a culege din recoltă.

În cauză a fost întocmit dosar penal, iar poliţiştii continuă cercetările pentru a stabili dacă bănuitul a mai comis astfel de fapte.

În aceeaşi zi, au mai fost întocmite alte două dosare penale, după ce o femeie de 40 de ani din comuna Bisoca, respectiv o tânără de 20 de ani din comuna Costeşti, au fost surprinse în timp ce încercau să sustragă produse de pe terenuri cultivate cu porumb şi ardei situate pe raza comunelor Glodeanu Siliştea – în primul caz şi Costeşti – în cel de-a doilea caz.

Cercetările în cele două dosare penale sunt continuate de poliţişti din cadrul posturilor de poliţie comunale Glodeanu Siliştea, respectiv Costeşti.

 

Transporturi de lemne fără documente de provenienţă

În noaptea de 25 spre 26 august a.c., în jurul orei 04.30, un echipaj din cadrul Secţiei 6 poliţie rurală Merei care acţiona pe DJ 205 a oprit pentru control două atelaje încărcate cu material lemnos.

Poliţiştii au stabilit că tinerii care conduceau atelajele, în vârstă de 20, respectiv 22 de ani, ambii din comuna Tisău nu deţineau documente de provenienţă şi transport pentru cei aproximativ doi metri cubi lemn de foc, din speciile stejar şi fag, transportaţi.

Împotriva celor doi s-a luat măsura sancţionării contravenţionale conform Legii nr.171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice, iar materialul lemnos a fost ridicat în vederea confiscării.

 

Nereguli din trafic / Poliţiştii au aplicat 270 de sancţiuni, au reţinut 14 permise de conducere şi au întocmit 4 dosare penale în prima zi a săptămânii

În ziua de 25 august a.c., poliţiştii cu atribuţii pe linie rutieră din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău au continuat activităţile de supraveghere şi control al traficului rutier şi de combatere a principalelor abateri generatoare de accidente de circulaţie.

Au fost aplicate 270 de sancţiuni contravenţionale, 119 dintre abateri fiind comise de conducătorii auto care nu au respectat regimul legal de viteză. Doi dintre aceştia au fost „nevoiţi” să predea permisele din cauza vitezelor cu care au fost înregistrate autovehiculele cu care se deplasau.

De asemenea, alţi 12 conducători auto au rămas ieri „pietoni”, doi pentru că nu au respectat semnificaţia culorii roşii a semaforului electric, opt pentru că nu au acordat prioritate de trecere pietonilor angajaţi regulamentar în traversare, iar ceilalţi trei pentru că au fost depistaţi sub influenţa băuturilor alcoolice.

Tot în ultimele 24 de ore, poliţiştii cu atribuţii pe linie rutieră au întocmit patru dosare penale.

Două dintre dosare au fost întocmite pentru comiterea infracţiunilor de „conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului”, iar celelalte două pentru conducerea unor vehicule (un moped şi un tractor) neînmatriculate, de către persoane (un bărbat de 34 de ani şi un tânăr de 17 ani) care nu figurează în evidenţa deţinătorilor de permise de conducere.

Sursa: IPJ Buzau

 

 

Atenţie în trafic!

 

În ziua de 25 august a.c., în jurul orei 13.00, pe raza municipiului Buzău s-a produs un accident de circulaţie soldat cu rănirea unei persoane.

Din primele cercetări efectuate de poliţiştii rutieri a rezultat că, în timp ce conducea un autoturism pe bulevardul Unirii, un bărbat de 51 de ani din Rm. Sărat nu ar fi păstrat o distanţă de siguranţă, la efectuarea virajului la stânga, pe bulevardul 1 Decembrie 1918 şi a acroşat un biciclist ce se deplasa în faţa sa.

Victima – în vârstă de 56 de ani, din comuna Vadu Paşii – a fost transportată la Spitalul Judeţean de Urgenţă Buzău.

În cauză a fost întocmit dosar penal, iar poliţiştii rutieri continuă cercetările.

Partajează şi tu pe:
Facebook Twitter Plusone Stumbleupon Delicious Tumblr Linkedin Email Print
Pin It

Lasă un răspuns