BULETIN INFORMATIV privind evenimente şi activităţi din ziua de 18 noiembrie 2013

5-masina-politie-logan-11vt-vt2150 de kilograme de cetină de brad fără documente de provenienţă, confiscate de poliţişti în urma unui control în trafic

În ziua de 18 noiembrie a.c., o patrulă din cadrul Secţiei 2 poliţie rurală Beceni care acţiona pe DJ 203K, pe raza comunei Vintilă Vodă, a oprit pentru control un autoturism ce era încărcat cu cetină de brad.

Poliţiştii au constatat, în urma verificărilor efectuate, că şoferul nu deţinea documente de provenienţă pentru cele 150 de kilograme de cetină de brad transportate.

Împotriva conducătorului auto – în vârstă de 35 de ani, din comuna Bisoca – a fost luată măsura sancţionării contravenţionale conform Legii nr. 171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice, iar încărcătura a fost confiscată şi predată Ocolului Silvic Vintilă Vodă pentru valorificare.

 

Tânăr suspectat de tăiere ilegală şi furt de material lemnos, depistat de poliţişti

La data de 18 noiembrie a.c., poliţişti din cadrul Postului de poliţie comunal Năeni şi Serviciului de Ordine Publică au efectuat un control pe linie silvică şi au identificat un tânăr în vârstă de 30 de ani, suspectat că a tăiat şi sustras în aceeaşi zi nouă stejari şi carpeni, precum şi lemne de foc de esenţe diferite, din pădurea situată la marginea localităţii Năeni, aparţinând Ocolului Silvic Tisău.

Din primele verificări efectuate de poliţişti, a rezultat că materialul lemnos rezultat din tăierea stejarilor ar fi fost transportat la domiciliul unui alt bărbat din comuna Năeni.

Împotriva tânărului în vârstă de 30 de ani a fost luată măsura sancţionării contravenţionale conform Legii nr. 171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice, iar poliţiştii continuă cercetările, pentru documentarea tuturor aspectelor cauzei.

 

Dosare penale întocmite şi permise reţinute de poliţiştii rutieri în prima zi a săptămânii

În cadrul acţiunilor desfăşurate în trafic pe raza judeţului Buzău în prima zi a săptămânii, poliţiştii cu atribuţii pe linie rutieră au constatat şi sancţionat 185 de abateri la regimul circulaţiei, au reţinut în vederea suspendării cinci permise de conducere şi au întocmit patru dosare penale.

Cele mai multe dintre abaterile constatate au fost comise de către conducători auto, însă poliţiştii au sancţionat şi 11 pietoni, 4 biciclişti şi 5 căruţaşi indisciplinaţi.

Doi dintre şoferii care au rămas luni fără permise au fost depistaţi sub influenţa băuturilor alcoolice, unul nu a respectat regulile privind depăşirea, iar alţi doi au trecut „pe roşu”  în intersecţii semaforizate.

În aceeaşi zi, poliţiştii rutieri au întocmit şi patru dosare penale. În două cazuri sunt cercetaţi şoferi depistaţi în timp ce conduceau autoturisme neînmatriculate, iar un alt dosar a fost întocmit pe numele unui şofer în vârstă de 55 de ani, din comuna Berca, depistat cu o concentraţie alcoolică de 0,46 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În cel de-al patrulea dosar este cercetat un tânăr de 22 de ani din comuna Podgoria, pe care poliţiştii l-au depistat în timp ce conducea un autoturism pe raza municipiului Buzău, deşi nu posedă permis de conducere.

 

Evenimente rutiere:

    În ziua de 18 noiembrie a.c., în jurul orei 10.00, a fost sesizată producerea unui accident de circulaţie pe bulevardul Republicii din municipiul Buzău.

Din primele cercetări efectuate de poliţiştii rutieri a rezultat că, în momentul în care a intenţionat să plece din staţie, conducătorul unui microbuz ce efectua transport public de persoane a efectuat manevra de mers înapoi şi a acroşat cu partea din spate o femeie în vârstă de 62 de ani, care se afla pe partea carosabilă, după ce coborâse dintr-un alt maxi-taxi.

Victima a fost transportată la Spitalul Judeţean de Urgenţă Buzău, însă nu a rămas internată.

În cauză s-a întocmit dosar penal, iar poliţiştii rutieri continuă cercetările.

 

    În după-amiaza zilei de 18 noiembrie a.c., pe DN2 E85, în localitatea Gura Câlnăului, s-a produs un accident grav de circulaţie.

Din primele cercetări efectuate de poliţiştii rutieri a rezultat că o autospecială ce era condusă către Buzău de un buzoian în vârstă de 24 de ani a pătruns pe sensul opus şi a intrat în coliziune cu o autoutilitară la volanul căreia se afla un bărbat în vârstă de 51 de ani, din Botoşani.

Accidentul s-a soldat cu decesul conducătorului autoutilitarei şi rănirea unui pasager din acelaşi autovehicul. Pasagerul rănit, în vârstă de 58 de ani, din Botoşani, a fost transportat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Buzău.

În cauză s-a întocmit dosar penal, iar poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier continuă cercetările, în vederea stabilirii cauzei accidentului.

   La data de 18 noiembrie a.c., în jurul orei 17.30, în timp ce conducea un atelaj pe raza localităţii Valea Cătinei, un bărbat în vârstă de 46 de ani s-a dezechilibrat şi a căzut din căruţă, suferind leziuni ce au necesitat transportarea la Spitalul Judeţean de Urgenţă Buzău.

Căruţaşul a fost testat alcoolscopic, iar etilotestul a indicat 1,00 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Autor: IPJ BUZAU

Partajează şi tu pe:
Facebook Twitter Plusone Stumbleupon Delicious Tumblr Linkedin Email Print
Pin It

Lasă un răspuns