BULETIN INFORMATIV privind evenimente şi activităţi din ziua de 17 iulie 2014

duba-politie-abrudAtenţie la bunurile personale!

În ziua de 17 iulie a.c., poliţişti din cadrul Poliţiei municipiului Buzău – Biroul de Investigaţii Criminale au identificat o adolescentă în vârstă de 17 ani, din Buzău, bănuită de furtul unui telefon mobil.

Din cercetările efectuate de poliţişti, a rezultat că, în noaptea de 16 spre 17 iulie a.c., buzoianca ar fi profitat de neglijenţa unui bărbat şi a sustras telefonul mobil pe care acesta îl lăsase pe o masă, într-un restaurant din municipiu.

Valoarea prejudiciului a fost estimată de către păgubit la 1.700 de lei.

Poliţiştii au găsit asupra tinerei telefonul sustras.

În cauză a fost întocmit dosar penal, iar cercetările sunt continuate sub supravegherea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Buzău.

 

Bănuit de furt şi lovire, reţinut de poliţiştii din Pogoanele

În ziua de 17 iulie a.c., în jurul orei 09.30, Poliţia oraşului Pogoanele a fost sesizată cu privire la faptul că, un localnic în vârstă de 38 de ani a sustras o bicicletă pe care un bărbat o lăsase în faţa unui magazin din Pogoanele, precum şi două peturi de bere din vitrina frigorifică situată în incinta aceleiaşi unităţi.

Poliţişti au început imediat verificările şi l-au depistat pe cel indicat în sesizare la un alt magazin din Pogoanele.

Bicicleta şi sticlele de bere sustrase au fost găsite la căruţa bărbatului în vârstă de 38 de ani.

Acesta a fost condus la sediul Poliţiei oraşului Pogoanele, în vederea audierii. El mai era cercetat într-un alt dosar penal, fiind bănuit că, în noaptea de 16 iulie a.c., l-ar fi agresat pe un bărbat în vârstă de 39 de ani, tot din Pogoanele.

În baza probatoriului administrat de poliţişti, procurorul de caz de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Pogoanele a dispus continuarea urmăririi penale faţă de bărbatul respectiv, iar poliţiştii l-au reţinut pentru 24 de ore.

 

Turbulent cercetat penal

La data de 17 iulie a.c., în jurul orei 20.30, poliţişti din cadrul Secţiei 3 poliţie rurală Berca au fost sesizaţi cu privire la faptul că, într-un magazin de pe raza comunei Scorţoasa a avut loc un conflict între doi clienţi.

Poliţiştii au stabilit, la faţa locului, că incidentul s-a produs spontan, pe fondul consumului de alcool, între doi bărbaţi, rude prin alianţă.

Asupra unuia dintre aceştia, în vârstă de 40 de ani, a fost găsit un briceag în lungime de 21 centimetri, pe care poliţiştii l-au ridicat în vederea cercetărilor.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii de „portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase”.

 

Nereguli silvice, sancţionate de poliţişti

În ziua de 17 iulie a.c., în jurul orei 17.30, poliţişti din cadrul Secţiei 1 poliţie rurală Mărăcineni au oprit pentru verificări două autoutilitare ce transportau material lemnos pe DJ 203K, pe raza localităţii Săpoca.

Poliţiştii au constatat că cele două autovehicule erau încărcate cu 2460 de kilograme deşeuri răşinoase, motiv pentru care conducătorii auto nu deţineau documente de provenienţă sau de însoţire.

Totodată, materialul lemnos a fost confiscat şi predat Ocolului Silvic Vintilă-Vodă.

Aceeaşi măsură a fost luată şi împotriva unui braşovean în vârstă de 53 de ani, care a fost depistat de poliţişti în timp ce transporta cu o autoutilitară, pe DN 10, pe raza comunei Siriu, 11,30 m.c. lemn de lucru de esenţă fag, fără a avea avizul primar completat conform prevederilor legale.

Poliţiştii au ridicat materialul lemnos, în vederea stabilirii provenienţei şi l-au predat Ocolului Silvic Siriu.

 

Amenzi în valoare de peste 15.500 de lei aplicate în urma unei acţiuni organizată de poliţiştii Secţiei 1 poliţie rurală Mărăcineni / Printre cei amendaţi s-au numărat şi cinci persoane care efectuau acte de comerţ ambulant în zona drumului judeţean 203K, în alte locuri decât cele destinate acestui scop.

În ziua de 17 iulie a.c., poliţiştii Secţiei 1 poliţie rurală Mărăcineni au desfăşurat o acţiune pe DJ 203K, pe linia prevenirii accidentelor de circulaţie.

Poliţiştii au avut în atenţie abaterile comise de toate categoriile de participanţi la trafic – pietoni, conducători auto, biciclişti, conducători de mopede/motociclete – iar ca urmare a neregulilor constatate au aplicat 38 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 15.560 de lei.

Printre cei sancţionaţi de poliţişti, s-au numărat şi cinci persoane care efectuau acte de comerţ ambulant în zona de protecţie a DJ 203K, pe raza comunei Mărăcineni, în alte locuri decât cele destinate acestui scop.

 

„Şofer” fără permis, dar cu 0,81 mg/l alcool pur în aerul expirat, reţinut de poliţişti

În ziua de 17 iulie a.c., în jurul orei 12.00, în timp ce acţiona pe DN 10, un echipaj din cadrul Poliţiei oraşului Pătârlagele a depistat un bărbat în vârstă de 46 de ani, din satul Tunari, care conducea un autoturism fără a poseda permis de conducere.

Poliţiştii l-au testat pe „şofer” cu aparatul etilotest şi au constatat că avea o concentraţie alcoolică de 0,81 mg/l alcool pur în aerul expirat, astfel că l-au condus la Spitalul Orăşenesc Nehoiu, unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor prevăzute şi pedepsite de 335 alin. 1 şi 336 alin.1 din Codul Penal.

Poliţiştii au luat împotriva lui măsura reţinerii pentru 24 de ore şi continuă cercetările sub supravegherea procurorului de caz de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Pătârlagele.

 

Nereguli constatate de poliţiştii rutieri în ultimele 24 de ore

                             În cadrul activităţilor desfăşurate de poliţiştii cu atribuţii pe linie rutieră în ziua de 17 iulie a.c., au fost aplicate 186 de sancţiuni contravenţionale, au fost reţinute trei permise de conducere şi întocmite patru dosare penale.

În urma celor aproximativ 100 de testări cu aparatele etilotest efectuate de poliţişti, doi conducători auto au fost „nevoiţi” să predea permisele pentru că au avut concentraţii alcoolice de 0,24, respectiv 0,14 mg/l alcool pur în aerul expirat, iar   într-un alt caz, a fost întocmit dosar penal, după ce poliţiştii au constatat că şoferul respectiv – în vârstă de 41 de ani, din Cochirleanca – avea o concentraţie alcoolică de 0,61 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Celelalte trei dosare penale întocmite de poliţiştii rutieri au vizat săvârşirea infracţiunilor de conducerea unui vehicul neînmatriculat, conducerea unui vehicul de către o persoană căreia i-a fost suspendat dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice şi conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

Tot în ultimele 24 de ore, poliţiştii rutieri au reţinut permisul de conducere al unui buzoian care nu s-a prezentat la poliţie în termenul prevăzut de lege după, ce a fost implicat într-un eveniment rutier soldat doar cu pagube materiale.

Sursa: IPJ Buzău

 

Partajează şi tu pe:
Facebook Twitter Plusone Stumbleupon Delicious Tumblr Linkedin Email Print
Pin It

Lasă un răspuns