BULETIN INFORMATIV privind evenimente şi activităţi din ziua de 1 octombrie 2014

masina_politie_rutiera_06833900Prinderi în flagrant:

*                 În ziua de 1 octombrie a.c., în jurul orei 17.30, poliţiştii din cadrul Postului de poliţie comunal Tisău au fost sesizaţi telefonic de către un agent de pază de la o schelă petrolieră cu privire la faptul că a surprins un bărbat care sustrăgea ţiţei. Agentul de pază a mai precizat poliţiştilor că necunoscutul respectiv a plecat de la faţa locului.

Poliţiştii au intervenit imediat în zonă şi l-au depistat pe cel indicat de agentul de pază, la aproximativ 30 de metri de sonda petrolieră. Bărbatul a fost legitimat şi s-a stabilit că are 57 de ani şi domiciliul în comuna Tisău.

Asupra lui au fost găsite o pâlnie din tablă şi două recipiente a câte 10 litri, dintre care unul era plin cu produs ce părea a fi de tip petrolier.

Bărbatul în vârstă de 57 de ani a fost condus la sediul poliţiei pentru cercetări, iar poliţiştii au ridicat probe şi contra probe din produsul găsit într-unul dintre recipiente, în vederea expertizării.

În cauză a fost întocmit dosar penal, iar poliţiştii din cadrul Postului de poliţie comunal Tisău continuă cercetările.

**                La data de 1 octombrie a.c., în jurul orei 05.30, în timp ce executau serviciul de patrulare pe raza localităţii Robeşti, un poliţist din cadrul Secţiei 11 poliţie rurală Pârscov şi un jandarm de la Postul de Jandarmi Ordine Publică Montan Pârscov au oprit pentru control un tânăr în vârstă de 18 ani, din comuna Pârscov, care transporta pe o bicicletă un sac şi o sacoşă ce conţineau produse alimentare şi ţigări.

Din primele verificări, a rezultat că bunurile respective fuseseră sustrase în urmă cu puţin timp dintr-un magazin din zonă.

Valoarea prejudiciului a fost estimată la 1400 de lei.

Toate bunurile au fost restituite administratorului magazinului, iar în cauză a fost întocmit dosar penal, cercetările fiind continuate de poliţiştii Secţiei 11 poliţie rurală Pârscov.

 

Bănuitul identificat, prejudiciul recuperat

În urma activităţilor desfăşurate de poliţişti din cadrul Poliţiei municipiului Buzău – Biroul de Investigaţii Criminale a fost identificat principalul bănuit în cazul unui furt comis dintr-o societate comercială din municipiu.

Din cercetările efectuate de poliţişti a rezultat că, la data de 30 septembrie a.c., în jurul orei 12.30, un buzoian în vârstă de 14 ani ar fi profitat de neatenţia angajaţilor societăţii comerciale respective şi ar fi sustras un telefon mobil de pe un panou.

Prejudiciul, în valoare de 600 de lei, a fost recuperat, iar poliţiştii de investigaţii criminale continuă cercetările, sub supravegherea procurorului de caz de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Buzău.

 

Nereguli sancţionate în trafic / Poliţiştii rutieri au depistat un conducător auto care avea o concentraţie alcoolică de 1,06 mg/l alcool pur în aerul expirat

În cadrul activităţilor desfăşurate în trafic în ultimele 24 de ore, poliţiştii rutieri au aplicat 220 de sancţiuni contravenţionale ca urmare a neregulilor constatate, au reţinut în vederea suspendării patru permise de conducere şi au întocmit două dosare penale.

69 dintre abateri au fost la regimul legal de viteză.

Trei dintre conducătorii auto care au rămas fără permise au fost depistaţi de poliţişti în timp ce nu se conformau regulilor privind prioritatea, iar unul având o concentraţie alcoolică de 0,39 mg/l alcool pur în aerul expirat.

De asemenea, unul dintre dosarele penale a fost întocmit după ce poliţiştii rutieri au depistat un buzoian de 34 de ani, care conducea, pe raza municipiului Buzău, un autoturism înmatriculat în Italia, fără drept de circulaţie în România.

În cel de-al doilea caz, un bărbat în vârstă de 46 de ani din Zărneşti a avut o concentraţie alcoolică de 1,04 mg/l alcool pur în aerul expirat în timp ce conducea un autoturism pe DN2 E85, în afara localităţii Zărneşti. Şoferului respectiv i-au fost prelevate mostre biologice necesare în vederea stabilirii alcoolemiei.

 

Accident de circulaţie

În ziua de 1 octombrie a.c., în jurul orei 15.00, a fost sesizată producerea unui accident de circulaţie pe DN 2B, în afara municipiului Buzău.

Din primele cercetări efectuate de poliţiştii rutieri a rezultat că, în timp ce conducea un autoturism din direcţia Bucureşti către Buzău, o tânără în vârstă de 27 de ani din judeţul Dâmboviţa ar fi pătruns pe sensul opus, intrând în coliziune cu un autocamion la volanul căruia se afla un bărbat în vârstă de 38 de ani, din judeţul Covasna.

După producerea coliziunii, autoturismul a luat foc, iar tânăra aflată la volan a decedat.

În cauză a fost întocmit dosar penal, iar poliţiştii Serviciului Rutier din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău continuă cercetările.

 Sursa: IPJ Buzau

 

Partajează şi tu pe:
Facebook Twitter Plusone Stumbleupon Delicious Tumblr Linkedin Email Print
Pin It

Lasă un răspuns