BULETIN INFORMATIV privind evenimente şi activităţi din zilele de 6 şi 7 decembrie 2014

masina politie 1.400xControale la deţinătorii de arme şi muniţii letale

Poliţiştii Biroului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase (AESP) au efectuat, în week-end, controale pentru verificarea modului de asigurare, păstrare şi transport al armelor şi muniţiilor de către deţinătorii legali de pe raza localităţilor Gălbinaşi, Ziduri, Bălăceanu şi Cochirleanca.
Ca urmare a neregulilor constatate, poliţiştii au aplicat două sancţiuni contravenţionale conform Legii nr. 295/2004 privind regimul armelor şi muniţiilor, într-unul dintre cazuri fiind dispusă şi măsura complementară de anulare a dreptului de deţinere, port şi folosire arme şi muniţii letale.
Această măsura a fost luată faţă de un bărbat de 59 de ani din comuna Gălbinaşi, paznic de vânătoare, după ce poliţiştii Biroului AESP au constatat că acesta păstra la domiciliu armele de serviciu neasigurate.

Bănuit de furt, identificat de poliţiştii din Mărăcineni

În urma activităţilor desfăşurate de poliţiştii din cadrul Postului de poliţie comunal Mărăcineni a fost identificat şi prins un tânăr de 29 de ani din Mărăcineni, principalul bănuit în cazul furtului unui cal, faptă comisă pe raza comunei Mărăcineni.
Furtul, comis în noaptea de 6 spre 7 decembrie a.c., a fost sesizat în dimineaţa de 7 decembrie a.c. de către păgubit – un bărbat de 62 de ani din Mărăcineni – şi a fost înregistrat iniţial în evidenţe cu autor necunoscut.
În urma investigaţiilor efectuate, s-a reuşit şi recuperarea calului, ce fusese vândut pe raza localităţii Vadu Paşii, în schimbul sumei de 450 de lei.
Poliţiştii din cadrul Postului de poliţie comunal Mărăcineni continuă cercetările, sub supravegherea procurorului de caz de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Buzău.

Sancţiuni pentru nereguli la regimul silvic

În dimineaţa de 6 decembrie a.c., în cadrul unei acţiuni organizată de Poliţia oraşului Pătârlagele pentru verificarea legalităţii transporturilor de materiale lemnoase, a fost oprit pentru control şi un bărbat din Nehoiu, care transporta cu o autoutilitară aproximativ 2 m.c. lemn de foc din specia fag.
La solicitarea documentelor, conducătorul auto a prezentat un aviz de însoţire primar în care era înscris un cod unic ce fusese atribuit pentru alt autovehicul, respectiv pentru o altă cantitate de material lemnos.
Împotriva şoferului a fost luată măsura sancţionării contravenţionale cu amendă în valoare de 2000 de lei, iar materialul lemnos a fost confiscat.
Poliţiştii continuă cercetările.
În aceeaşi zi, poliţişti din cadrul Secţiei 10 poliţie rurală Cislău şi un reprezentat al Ocolului Silvic Cislău care au efectuat controale pe raza comunei Vipereşti au depistat un localnic în vârstă de 27 de ani, la scurt timp după ce a tăiat şi sustras mai mulţi arbori dintr-o pădure ce aparţine Ocolului Silvic Cislău.
Împotriva tânărului de 27 de ani s-a luat măsura sancţionării contravenţionale cu amendă în valoare de 500 de lei, iar materialul lemnos a fost confiscat şi predat reprezentanţilor Ocolului Silvic Cislău.

271 de abateri sancţionate de poliţiştii rutieri în trafic / Poliţiştii rutieri au reţinut 8 permise de conducere şi au întocmit 3 dosare penale, infracţiunile constând în „conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului”

În zilele de 6 şi 7 decembrie a.c., poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău au aplicat 271 de sancţiuni contravenţionale ca urmare a neregulilor constatate în trafic.
131 dintre abateri au fost la regimul legal de viteză, iar împotriva a 3 şoferi care şi-au condus maşinile cu viteze mai mari cu 50 km/h faţă de limitele maxime admise a fost luată şi măsura reţinerii permisului în vederea suspendării pentru o perioadă de 90 de zile.
Cea mai mare viteză – 120 km/h – a fost înregistrată pe DN2 E85, în localitatea Costeşti, la volanul autoturismului respectiv fiind identificat un tânăr în vârstă de 29 ani, din Bucureşti.
În cadrul celorlalte activităţi desfăşurate în trafic în week-end, poliţiştii rutieri au mai reţinut în vederea suspendării alte cinci permise de conducere, pentru nerespectarea regulilor privind prioritatea, depăşirea, semnificaţiei culorii roşii a semaforului, pentru neoprire la semnal şi pentru conducerea sub influenţa băuturilor alcoolice (0,29 mg/l alcool pur în aerul expirat).
În aceeaşi perioadă, poliţiştii au întocmit trei dosare penale, toate pentru „conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului”.
În urma testărilor efectuate cu aparatele etilotest, au fost constatate valori de 0,51 mg/l şi 0,75 mg/l, respectiv 1,17 mg/l alcool pur în aerul expirat, şoferul cu cea mai mare concentraţie alcoolică – în vârstă de 56 de ani, din comuna Vintilă Vodă – fiind depistat pe DJ 203K, pe raza localităţii de domiciliu.

Accidente de circulaţie:

În ziua de 6 decembrie a.c., în jurul orei 09.00, pe DJ 203 K, în localitatea Vadu Paşii s-a produs un accident de circulaţie soldat cu rănirea unei persoane.
Din primele cercetări efectuate de poliţişti, a rezultat că un autoturism condus din direcţia Stănceşti către Buzău de un tânăr de 22 de ani din comuna Vadu Paşii a accidentat o minoră în vârstă de 6 ani din Vadu Paşii, care se angajase în traversarea străzii prin loc nepermis.
Victima a fost internată la Spitalul Judeţean de Urgenţă Buzău.
În cauză a fost întocmit dosar penal, iar poliţiştii rutieri continuă cercetările.

La data de 6 decembrie a.c., în jurul orei 20.00, s-a produs un accident de circulaţie pe DJ 205, în localitatea Izvorul Dulce, comuna Merei.
Din primele cercetări efectuate de poliţişti la faţa locului a rezultat că, în timp ce conducea un autoturism din direcţia Pietroasele către Merei, un buzoian în vârstă de 59 de ani nu a adaptat viteza la condiţiile meteo-rutiere (carosabil umed şi drum în curbă la dreapta), iar maşina a pătruns pe sensul opus şi a intrat în coliziune cu un microbuz condus de un bărbat de 37 de ani, din comuna Bisoca.
Accidentul s-a soldat cu rănirea conducătorului autoturismului şi a doi pasageri din cele două autovehicule – un bărbat de 66 de ani şi o femeie de 35 de ani -, care au suferit vătămări şi au fost transportaţi la Spitalul Judeţean de Urgenţă Buzău.
În urma testării efectuată cu aparatul etilotest, poliţiştii au constatat că şoferul în vârstă de 59 de ani avea o concentraţie alcoolică de 0,70 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatului respectiv i-au fost prelevate mostre biologice necesare în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză a fost întocmit dosar penal, iar poliţiştii rutieri continuă cercetările.

La data de 7 decembrie a.c., în jurul orei 18.30, pe DJ 220, pe raza comunei Zărneşti s-a produs un accident de circulaţie soldat cu decesul unei persoane.
Din primele cercetări efectuate de poliţiştii rutieri, a rezultat că un autoturism condus către Sudiţi de un tânăr de 23 de ani din comuna Poşta Câlnău a acroşat şi accidentat mortal un bărbat în vârstă de 64 de ani din Zărneşti, care se deplasa pe partea carosabilă.
În cauză a fost întocmit dosar penal, iar poliţiştii rutieri continuă cercetările.

 Sursa: IPJ Buzau

 

 

Partajează şi tu pe:
Facebook Twitter Plusone Stumbleupon Delicious Tumblr Linkedin Email Print
Pin It

Lasă un răspuns