BULETIN INFORMATIV privind evenimente şi activităţi din zilele de 16 şi 17 noiembrie 2013

politia-braileana2Minor plecat de acasă, găsit de poliţişti

La data de 16 noiembrie a.c., în urma activităţilor desfăşurate de poliţişti din cadrul Postului de poliţie comunal Gălbinaşi şi Serviciului de Investigaţii Criminale, s-a reuşit depistarea minorului ENE MIRCEA IULIAN, în vârstă de 13 ani, din comuna Ulmeni.

Minorul plecase de la domiciliu din ziua de 29 octombrie a.c., însă tatăl acestuia a sesizat poliţia cu privire la dispariţia lui la data de 13 noiembrie.

Poliţiştii l-au găsit la domiciliul unui bărbat în vârstă de 70 de ani, din comuna Gălbinaşi, căruia băiatul îi ceruse găzduire în ziua de 10 noiembrie.

Minorul a fost introdus în Centrul de Primire în Regim de Urgenţă şi Evaluare nr. 3 Buzău.

 

Suspecţi de furt de produs petrolier, depistaţi şi reţinuţi de poliţiştii Secţiei 12 poliţie rurală Pogoanele

La data de 17 noiembrie a.c., în jurul orei 18.30, în timp ce acţionau pe DN 2B, poliţişti din cadrul Postului de poliţie comunal Cilibia au oprit pentru control un autoturism la volanul căruia se afla o femeie în vârstă de 34 de ani, din Buzău.

Poliţiştii au constatat că aceasta era însoţită de un buzoian în vârstă de 39 de ani, iar în autoturism au găsit 26 de bidoane din material plastic, a câte 20 şi 30 de litri, ce conţineau un lichid cu miros specific de produs petrolier.

Cercetările au fost preluate de echipa operativă din cadrul Secţiei 12 poliţie rurală Pogoanele, din primele verificări efectuate de poliţişti rezultând că lichidul conţinut în bidoanele respective fusese sustras în aceeaşi zi de către buzoianul în vârstă de 39 de ani de la un parc de extracţie a ţiţeiului situat pe raza comunei Beceni, cu acordul unui agent de pază.

Poliţiştii au luat împotriva celor doi suspecţi măsura reţinerii pentru 24 de ore, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat.

Totodată, au fost ridicate probe din lichidul găsit în bidoane, în vederea expertizării şi s-a procedat la indisponibilizarea autoturismului în care au fost găsite recipientele.

Cercetările sunt continuate de poliţiştii din cadrul Secţiei 12 poliţie rurală Pogoanele.

 

Furt din societate comercială / Cel care ar fi trebuit să vegheze la paza obiectivului   a fost sancţionat de poliţişti pentru neîndeplinirea obligaţiilor de serviciu   

La data de 17 noiembrie a.c., în jurul orei 09.00, poliţiştii din cadrul Secţiei 10 poliţie rurală Cislău au fost sesizaţi de către administratorul unei societăţi comerciale cu privire la faptul că în noaptea precedentă i-a fost furat un aparat de sudură din incinta punctului de lucru al societăţii, situat pe raza comunei Calvini.

Valoarea prejudiciului a fost estimată la suma de 5.000 de lei.

Poliţiştii au intervenit la faţa locului şi au constatat că în incinta punctului de lucru al societăţii s-a pătruns printr-o zonă ce nu era împrejmuită.

Paznicul ce a fost de serviciu în noaptea de 16 spre 17 noiembrie a precizat poliţiştilor că ar fi fost încuiat într-o încăpere din imobilul administrativ şi că şi-a dat seama de acest lucru dimineaţa, în jurul orei 06.00, când a vrut să iasă din încăpere.

Poliţiştii au luat împotriva paznicului măsura sancţionării contravenţionale conform Legii nr. 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor şi protecţia persoanelor.

Totodată, poliţiştii continuă cercetările în vederea identificării autorilor şi recuperării prejudiciului.

 

Agresiune

În noaptea de 17 spre 18 noiembrie a.c., Centrul Operaţional al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău a fost sesizat, prin S.N.U.A.U. 112, cu privire la faptul că o femeie în vârstă de 74 de ani din comuna Mărăcineni a fost agresată de doi bărbaţi care se aflau sub influenţa băuturilor alcoolice.

Imediat după primirea apelului, la faţa locului a fost direcţionată echipa operativă din cadrul Secţiei 1 poliţie rurală Mărăcineni, din primele cercetări efectuate de poliţişti rezultând că incidentul s-a produs pe fondul unui conflict spontan, în faţa porţii imobilului în care locuieşte femeia în vârstă de 74 de ani.

Femeia şi soţul său au ieşit la poartă alertaţi de zgomotele pe care le făceau doi tineri în vârstă de 29 şi 31 de ani, ambii din satul Potoceni, unul dintre ei fiind un cunoscut al nepoatei bătrânilor.

Între femeia de 74 de ani şi soţul acesteia, pe de o parte şi cei doi tineri, de cealaltă parte, a avut loc o altercaţie, femeia suferind leziuni ce au necesitat transportarea la Spitalul Judeţean de Urgenţă Buzău.

Poliţiştii i-au depistat pe cei doi suspecţi în apropierea imobilului respectiv şi, întrucât aceştia aveau un comportament recalcitrant, au procedat la imobilizarea şi conducerea lor la sediul poliţiei.

Cercetările sunt continuate de poliţiştii din cadrul Postului de poliţie comunal Mărăcineni în vederea stabilirii tuturor împrejurărilor în care s-a produs incidentul, încadrarea juridică a faptei urmând a fi definitivată în funcţie de concluziile medico-legale.

 

Şofer recalcitrant, cercetat penal de poliţiştii râmniceni

La data de 17 noiembrie a.c., un echipaj de poliţie rutieră din cadrul Poliţiei municipiului Rm. Sărat a fost direcţionat să intervină pe strada Lalelelor, unde fusese sesizată producerea unui eveniment rutier.

La faţa locului, poliţiştii au identificat doi râmniceni în vârstă de 43, respectiv 50 de ani, vecini. Bărbatul de 43 de ani le-a precizat poliţiştilor că vecinul său i-a lovit autoturismul pe care-l parcase în apropierea blocului, iar în momentul în care a încercat să discute cu el, bărbatul în vârstă de 50 de ani l-a lovit cu pumnul în faţă.

Pentru că se manifesta agresiv, bărbatul de 50 de ani a fost încătuşat şi condus la sediul Poliţiei municipiului Rm. Sărat, unde a refuzat să fie testat cu aparatul Drager. Ulterior, a fost condus la Spitalul Municipal Rm. Sărat, unde i-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Râmniceanul de 43 de ani a depus plângere împotriva vecinului său pentru săvârşirea infracţiunii de lovire sau alte violenţe, iar poliţiştii continuă cercetările.

 

Delicte silvice

La data de 16 noiembrie a.c., în jurul orei 18.00, în timp ce acţiona pe DJ 203K, un echipaj din cadrul Postului de poliţie comunal Mânzăleşti a oprit pentru control un autocamion încărcat cu material lemnos, la volanul căruia se afla un bărbat în vârstă de 41 de ani, din comuna Lopătari.

Pentru că nu poseda aviz de însoţire pentru cei 7 metri cubi lemn de diferite esenţe transportaţi, şoferul a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 2000 de lei, în conformitate cu prevederile Legii nr. 171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice, iar materialul lemnos a fost confiscat şi predat reprezentanţilor Ocolului Silvic Vintilă-Vodă.

În ziua de 17 noiembrie a.c., un echipaj din cadrul Postului de poliţie comunal Tisău a depistat, într-o pădure aparţinând Ocolului Silvic Tisău, doi bărbaţi în vârstă de 38, respectiv 43 de ani, ambii din comuna Tisău, imediat după ce au tăiat 9 arbori nemarcaţi, specia stejar, pe care intenţionau să îi transporte către domiciliile lor.

Pe numele celor doi a fost întocmit dosar penal pentru tăiere fără drept şi furt de arbori, iar materialul lemnos a fost predat reprezentanţilor Ocolului Silvic Tisău.

 

Alte infracţiuni la regimul circulaţiei, constatate în ultimele două zile

La data de 16 noiembrie a.c., în jurul orei 15.00, un echipaj mixt poliţist-jandarm care acţiona pe DJ 203L, pe raza localităţii Berca, a oprit pentru control un moped condus de un localnic în vârstă de 63 de ani.

Bărbatul a fost testat cu aparatul „Drager”, şi pentru că etilotestul a indicat valoarea de 0,54 mg/l alcool pur în aerul expirat, acestuia i s-a solicitat să se supună recoltării de probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei, însă a refuzat.

Mopedistului i-a fost întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii prevăzută şi pedepsită de art. 87 alin. 5 din O.U.G 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice.

Un alt dosar a fost întocmit duminică, de un echipaj din cadrul Poliţiei oraşului Pătârlagele pe numele unui tânăr de 20 de ani din Pătârlagele, care s-a urcat la volan deşi se afla sub influenţa băuturilor alcoolice (0,62 mg/l alcool pur în aerul expirat).

Conducătorului auto i-au fost recoltate probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

 

Evenimente rutiere:

                    La data de 16 noiembrie a.c., în jurul orei 10.00, a fost sesizată producerea unui eveniment rutier pe DN10, pe raza localităţii Pătârlagele.

Din primele cercetări efectuate de poliţiştii rutieri la faţa locului a rezultat că, în timp ce conducea un atelaj pe DN 10, un bărbat de 77 de ani din Pătârlagele a pierdut controlul asupra direcţiei şi a sărit din căruţă, suferind leziuni ce au necesitat transportarea la Spitalul Orăşenesc Nehoiu.

 

    La data de 16 noiembrie a.c., în jurul orei 14.00, a fost sesizată producerea unui accident de circulaţie pe DJ 214A, în localitatea Luciu.

Din cercetările efectuate de poliţişti la faţa locului, a rezultat că o femeie în vârstă de 50 de ani, care se deplasa pe o bicicletă, a pătruns de pe un drum comunal pe DJ 214A fără să se asigure şi a fost acroşată de un autoturism la volanul căruia se afla un bucureştean de 35 de ani.

Accidentul s-a soldat cu rănirea femeii, care a fost transportată la Spitalul Judeţean de Urgenţă Buzău.

În cauză s-a întocmit dosar penal, iar poliţiştii continuă cercetările.

 

  La data de 16 noiembrie a.c., în jurul orei 17.30, pe DN 1B – E577, în localitatea Ulmeni, s-a produs un accident de circulaţie soldat cu rănirea unei persoane.

Din primele cercetări efectuate de poliţiştii rutieri la faţa locului a rezultat că un autoturism condus către Ploieşti de un buzoian în vârstă de 52 de ani a acroşat un bărbat de 73 de ani, din comuna Merei, care s-a angajat în traversarea drumului prin loc nepermis şi fără să se asigure.

Pietonul a fost transportat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Buzău.

În cauză s-a întocmit dosar penal, iar poliţiştii continuă cercetările.

Autor: IPJ BUZAU

Partajează şi tu pe:
Facebook Twitter Plusone Stumbleupon Delicious Tumblr Linkedin Email Print
Pin It

Lasă un răspuns