BULETIN INFORMATIV privind activităţi şi evenimente din ziua de 6 februarie 2015

politia-clujBănuit de şantaj, reţinut de poliţişti

În ziua de 6 februarie a.c., poliţiştii din cadrul Biroului de Investigaţii Criminale de la Poliţia municipiului Buzău au prins un tânăr în vârstă de 19 ani din comuna Săpoca, în timp ce primea de la o adolescentă în vârstă de 16 ani din Buzău o bijuterie din metal preţios.

În urma cercetărilor efectuate de poliţişti a rezultat că adolescenta ar fi fost contactată de tânărul de 19 ani la începutul lunii februarie a.c., când ar fi fost ameninţată cu publicarea pe internet a unor fotografii în care aceasta ar fi apărut în ipostaze compromiţătoare.

Pe parcursul cercetărilor efectuate, poliţiştii au stabilit că adolescenta i-ar fi dat tânărului şi suma de 100 de lei.

Tânărul de 19 ani a fost reţinut de poliţişti pentru o perioadă de 24 de ore sub aspectul comiterii infracţiunii de „şantaj” şi urmează a fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Buzău cu propunerea de punere în mişcare a acţiunii penale şi sesizarea instanţei în vederea luării măsurii arestării preventive.


Bănuiţi de furturi, identificaţi de poliţişti

 În ziua de 6 februarie a.c., poliţiştii din cadrul Biroului de Investigaţii Criminale de la Poliţia municipiului Buzău au identificat principalul bănuit în cazul unui furt din locuinţă comis în ziua de 27 ianuarie a.c..

Fapta a fost înregistrată iniţial în evidenţe cu autor necunoscut.

Din cercetările efectuate poliţişti a rezultat că, un adolescent în vârstă de 17 ani ar fi pătruns într-un imobil din municipiul Buzău, de unde ar fi sustras bunuri electrocasnice.

Prejudiciul, estimat la peste 600 de lei a fost recuperat.

Poliţiştii continuă cercetările pentru documentarea întregii activităţi infracţionale a bănuitului.

În continuarea activităţilor desfăşurate pentru identificarea şi prinderea principalului bănuit în cazul unui furt dintr-un autoturism comis pe raza comunei Balta Albă, în luna octombrie 2014, poliţişti din cadrul Postului de poliţie comunal Balta Albă, au stabilit că ar fi vorba despre un localnic în vârstă de 16 ani.

Cazul fusese înregistrat în evidenţe cu autor necunoscut.

Poliţiştii continuă cercetările pentru documentarea întregii activităţi infracţionale a bănuitului.

 

Abateri la regimul circulaţiei / Poliţiştii rutieri au reţinut 7 permise de conducere şi au aplicat 271 de sancţiuni contravenţionale

În cadrul activităţilor desfăşurate în trafic în ultimele 24 de ore, poliţiştii au aplicat 271 de sancţiuni contravenţionale, au întocmit trei dosare penale şi au reţinut în vederea suspendării 7 permise de conducere.

Aparatele radar au înregistrat, în ultimele 24 de ore, 100 autovehicule care au rulat cu viteze mai mari decât limitele maxime admise, în două situaţii impunându-se şi luarea măsurii de suspendare a exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru o perioadă de 90 de zile.

Alte cinci permise de conducere au fost reţinute pentru nerespectarea regulilor privind prioritatea pietonală (patru) şi pentru nerespectarea semnificaţiei culorii roşii a semaforului.

Unul dintre dosarele penale a fost întocmit de poliţişti după ce au depistat în trafic un bărbat de 61 de ani din judeţul Vrancea căruia îi fusese suspendat dreptul de a conduce. Celelalte două dosare penale au fost întocmite de poliţişti după ce au depistat în trafic două autovehicule care nu aveau drept de circulaţie pe teritoriul României.


Accident de circulaţie

                    În noaptea de 6 spre 7 februarie a.c., în jurul orei 23.00, pe raza municipiului Buzău a fost sesizată producerea unui accident de circulaţie.

Din primele cercetări efectuate de poliţişti rutieri, a rezultat că un bărbat de 50 de ani din comuna Bălăceanu, care conducea un autoturism pe strada Transilvaniei la efectuarea virajului la stânga către strada Răscoalei, nu ar fi acordat prioritate de trecere unui autoturism condus de un tânăr de 30 de ani din Buzău.

În urma evenimentului, o buzoiancă de 28 de ani, pasageră în maşina tânărului de 30 de ani a suferit vătămări şi a fost transportată la Spitalul Judeţean de Urgenţă Buzău.

În cauză s-a întocmit dosar penal, cercetările fiind continuate de poliţiştii rutieri.

Sursa: IPJ BUZAU

 

 

Partajează şi tu pe:
Facebook Twitter Plusone Stumbleupon Delicious Tumblr Linkedin Email Print
Pin It

Lasă un răspuns