BULETIN INFORMATIV privind activităţi şi evenimente din ziua de 5 februarie 2015

Control tehnic al masinilor aflate in trafic efectuat de Politia Rutiera alaturi de Registrul Auto Roman (RAR), in BucurestiBănuiţi de furturi, identificaţi de poliţişti

În urma activităţilor desfăşurate de poliţiştii Postului comunal de poliţie Poşta Cîlnău au fost identificaţi principalii bănuiţi de comiterea unui furt din locuinţă, comis pe raza localităţii Poşta Cîlnău în luna noiembrie 2014, stabilind că este vorba despre doi buzoieni în vârstă de 35, respectiv 15 ani.

Cazul fusese înregistrat în evidenţe cu autori necunoscuţi.

Din cercetările efectuate de poliţişti a rezultat că furtul a fost comis în noaptea de 7 spre 8 noiembrie 2014, când cei doi bănuiţi ar fi pătruns într-un imobil de pe raza localităţii de domiciliu, de unde ar fi sustras bunuri electrocasnice în valoare totală de 1600 de lei.

Bunurile sustrase au fost recuperate.

Cercetările sunt continuate de poliţişti, în vederea documentării întregii activităţi infracţionale a celor doi bănuiţi.

În continuarea activităţilor desfăşurate pentru identificarea şi prinderea   principalului bănuit în cazul unui furt comis pe raza localităţii Bălăceanu, poliţişti din cadrul Postului comunal de poliţie Bălăceanu, au stabilit că ar fi vorba despre un localnic de 24 de ani.

Din cercetările efectuate de poliţişti a rezultat că, în ziua de 19 ianuarie a.c., bănuitul ar fi sustras din anexa unei gospodării, o bicicletă.

Fapta a fost sesizată Poliţiei în ziua de 21 ianuarie a.c. de către o femeie în vârstă de 44 de ani şi a fost înregistrată iniţial în evidenţe cu autor necunoscut.

Prejudiciul a fost recuperat.

Poliţiştii continuă cercetările, în vederea documentării întregii activităţi infracţionale a bănuitului.

 

Nereguli la regimul silvic

În ziua de 5 februarie a.c, în timp ce acţionau pe raza de competenţă, poliţişti din cadrul Secţiei 11 poliţie rurală Pârsov au aplicat cinci sancţiuni contravenţionale conform Legii nr. 171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice după ce mai mulţi tineri cu vârste cuprinse între 18 şi 33 de ani, toţi din localitatea Brăeşti au fost depistaţi în timp ce transportau material lemnos, din specia fag, fără a avea asupra lor documente prevăzute de lege în cazul efectuării unor astfel de transporturi.

În toate cazurile, materialul lemnos a fost confiscat şi predat reprezentanţilor Ocolului Silvic Siriu.

Tot ieri, poliţiştii Secţiei 13 poliţie rurală Smeeni au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de tăiere ilegală şi furt de arbori, după ce au constatat că dintr-o suprafaţă împădurită situată, pe raza localităţii Glodeanu Siliştea, au fost tăiaţi ilegal arbori din specia plop.

În urma cercetărilor efectuate, poliţiştii au stabilit că arborii ar fi fost tăiaţi de către cinci bărbaţi cu vârste cuprinse între 16 şi 40 ani, toţi din localitatea Scutelnici.

Valoarea prejudiciului urmează a fi stabilită de către reprezentanţii silvici.

 

Acţiune a poliţiştilor rutieri pentru verificarea conducătorilor auto care îşi desfăşoară activitatea pe autovehicule destinate transportului public de persoane

                   În ziua de 5 februarie a.c., Poliţia municipiului Buzău a organizat o acţiune pe linia prevenirii victimizării ca urmare a abaterilor comise de conducătorii de autovehicule destinate transportului public de persoane.

Au fost angrenaţi poliţiştii din cadrul Biroului Rutier care, în intervalele orare 08.00 – 11.00 şi 14.00 – 18.00, au efectuat verificări în mai multe zone ale municipiului, cu privire la modul în care conducătorii de maxi-taxi se conformează prevederilor legale ce le reglementează activitatea.

Ca urmare a neregulilor constatate, poliţiştii rutieri au aplicat 45 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 31 au fost aplicate conducătorilor de maxi-taxi.

Printre abaterile comise de conducătorii auto, s-au numărat oprirea între staţii, neutilizarea centurii de siguranţă, conducerea unor autovehicule cu defecţiuni tehnice, utilizarea telefonului mobil fără a avea dispozitivul „mâini libere” şi transportarea mai multor persoane decât numărul de locuri stabilite în certificatul de înmatriculare.

Valoarea totală a amenzilor aplicate a fost de 6824 de lei.

 

14 permise de conducere au fost reţinute de poliţiştii rutieri în ultimele 24 de ore/ 7 dintre şoferi au predat permisele pentru că nu au acordat prioritate de trecere pietonilor  

În ziua de 5 februarie a.c., poliţişti din cadrul Serviciului Rutier au întocmit dosar penal după ce au depistat pe DJ 203 K, pe raza comunei Vadu Paşii un localnic în vârstă de 39 de ani care conducea un autoturism deşi se afla sub influenţa băuturilor alcoolice.

În urma testării alcooscopice, poliţiştii au constatat că bărbatul avea o concentraţie alcoolică de 0,45 mg/l alcool pur în aerul expirat.

De asemenea, în urma activităţilor desfăşurate în ultimele 24 de ore poliţiştii cu atribuţii pe linie rutieră au aplicat 358 de sancţiuni contravenţionale şi au reţinut 14 permise de conducere.

În urma activităţilor desfăşurate de poliţişti pe linia prevenirii accidentelor de circulaţie ce s-ar putea produce pe fondul neacordării priorităţii de trecere pietonilor, în ziua de 5 februarie a.c., au fost reţinute 7 permise de conducere şoferilor care nu au acordat prioritate de trecere pietonilor angajaţi regulamentar în traversarea străzilor. Totodată, poliţiştii au sancţionat şi 40 de pietoni, care şi-au riscat viaţa traversând prin alte locuri decât cele special amenajate.

Tot în ultimele 24 de ore, poliţiştii au reţinut alte 7 permise de conducere, dintre care 5 pentru nerespectarea regimului legal de viteză, iar celelalte două pentru nerespectarea semnificaţiei culorii roşii a semaforului şi pentru conducerea unui autovehicul sub influenţa băuturilor alcoolice (0,21 mg/l alcool pur în aerul expirat).

În ziua de 5 februarie a.c., poliţiştii din cadrul Secţiei 5 poliţie rurală Costeşti au pus în executare mandatul de aducere emis de Judecătoria Buzău pe numele unui tânăr de 27 de ani din Costeşti, care, în luna ianuarie a.c., a fost depistat în timp ce conducea un autoturism deşi nu figurează în evidenţa deţinătorilor de permise de conducere.

Poliţiştii l-au reţinut pentru 24 de ore, urmând a fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Buzău cu propunerea de punere în mişcare a acţiunii penale şi sesizarea Instanţei în vederea luării măsurii arestării preventive.

 Sursa: IPJ BUZAU

 

Partajează şi tu pe:
Facebook Twitter Plusone Stumbleupon Delicious Tumblr Linkedin Email Print
Pin It

Lasă un răspuns