BULETIN INFORMATIV privind activităţi şi evenimente din ziua de 4 februarie 2015

Dezbatere cu reprezentanţii asociaţiilor de proprietari

În ziua de 4 februarie a.c., la Centrul de Prevenire a Criminalităţii, poliţişti din cadrul Compartimentului Analiza şi Prevenirea Criminalităţii şi din cadrul Biroului Poliţiei de Proximitate – Poliţia Municipiului Buzău, în colaborare cu reprezentanţii Uniunii Asociaţiilor de Proprietari – Filiala Buzău şi ai Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Buzău, au desfăşurat o dezbatere cu caracter preventiv la care au participat 35 de preşedinţi şi administratori ai asociaţiilor de proprietari de pe raza municipiului.

Scopul activităţii a fost acela de a informa cetăţenii cu privire la măsurile de protecţie pe care le pot adopta, astfel încât să nu devină victime ale infracţiunilor de furt şi tâlhărie.

În cadrul discuţiilor au fost prezentate aspecte privind modurile de operare folosite de infractori, modalităţile de prevenire şi combatere a faptelor antisociale, precum şi modalităţile de sesizare a acestora.

 

                               ,, Un om prevenit este un om salvat!

 

 Bănuiţi de furturi, identificaţi de poliţişti

   La data de 4 februarie a.c., poliţişti din cadrul Biroului de Investigaţii Criminale de la Poliţia municipiului Buzău au identificat şi prins un adolescent în vârstă de 16 de ani, din Mărăcineni, cu privire la care au stabilit că este principalul bănuit în cazul unui furt dintr-o societate comercială de pe raza localităţii de domiciliu.

În urma cercetărilor efectuate, poliţiştii au stabilit că cel în cauză ar fi profitat de neatenţia angajatei firmei şi ar fi sustras bunuri de pe raft.

Poliţiştii continuă cercetările pentru a documenta întreaga activitate infracţională a bănuitului.

 

   În ziua de 4 februarie a.c., în continuarea activităţilor desfăşurate de poliţişti din cadrul Postului de poliţie Glodeanu Sărat pentru identificarea principalilor bănuiţi de comiterea unui furt dintr-un autoturism, faptă sesizată Poliţiei la sfârşitul lunii ianuarie, s-a stabilit că este vorba despre patru localnici cu vârste cuprinse între 17 şi 21 de ani.

Fapta a fost înregistrată iniţial în evidenţe cu autori necunoscuţi.

În urma extinderii cercetărilor, poliţiştii au stabilit că în cursul lunii ianuarie a.c., cei patru ar fi sustras bunuri în valoare de 120 de lei din autoturismul unui bărbat de 58 de ani din Glodeanu Sărat.

Cercetările sunt continuate de poliţişti pentru documentarea întregii activităţi infracţionale a bănuiţilor.

 

Nereguli la regimul silvic

În ziua de 4 februarie a.c., poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău – Biroul de Combaterea a Delictelor Silvice, de la Poliţia oraşului Nehoiu şi Posturile de poliţie comunale Gura-Teghii şi Siriu au acţionat pe linia prevenirii şi combaterii delictelor silvice şi a faptelor ilegale asociate din tăierea arborilor, circulaţia, depozitarea şi comercializarea materialelor lemnoase.

În cadrul activităţilor s-a acţionat în zona fondului forestier, în punctele obligatorii de trecere, fiind controlate 11 autovehicule ce transportau materiale lemnoase.

Pentru neregulile constatate au fost aplicate două sancţiuni contravenţionale în valoare de 5000 de lei, conform Legii nr. 171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice şi au fost confiscaţi aproximativ 14 metri cubi lemn de lucru brad.

Tot ieri, poliţiştii Secţiei 2 poliţie rurală Beceni au întocmit un dosar penal după ce au constatat că un tânăr în vârstă de 18 ani, din localitatea Cernăteşti ar fi tăiat şi sustras 16 arbori din specia salcâm dintr-o suprafaţă împădurită de la marginea comunei Cernăteşti.

 

Indisciplina în trafic, sancţionată de poliţiştii rutieri / Poliţiştii rutieri au aplicat 307 sancţiuni contravenţionale şi au reţinut 23 de permise de conducere

În cadrul activităţilor desfăşurate în ultimele 24 ore, pe raza judeţului Buzău, poliţiştii rutieri au constatat şi sancţionat 307 de abateri, valoarea totală a amenzilor aplicate fiind de 48215 de lei.

91 dintre abateri au fost la regimul legal de viteză, iar împotriva a 4 conducători auto ale căror autoturisme au fost înregistrate cu peste 100 km/h în localităţi tranzitate de DN2 E85 şi DN 2B, a fost luată şi măsura reţinerii permisului în vederea suspendării pentru o perioadă de 90 de zile.

Poliţiştii din cadrul Biroului Rutier de la Poliţia municipiului Buzău au acţionat pentru prevenirea accidentelor de circulaţie cu victime din rândul pietonilor.

Pentru că nu au acordat prioritate de trecere pietonilor angajaţi regulamentar în traversare, 12 conducători auto au fost „nevoiţi” să predea permisele pentru următoarele 30 de zile. De asemenea, 50 de pietoni care au „ales” să traverseze strada prin alte locuri decât cele special amenajate au fost sancţionaţi de poliţişti.

Alte şapte permise au fost reţinute pentru depăşiri neregulamentare (trei) şi pentru nerespectarea regulilor privind prioritatea auto (patru).

Totodată, în ultimele 24 de ore, poliţişti au întocmit două dosare penale.

Într-un caz, poliţiştii au întocmit dosar penal după ce un buzoian de 36 de ani a refuzat să se supună testării cu aparatul etilotest, iar un altul a fost depistat conducând un autoturism neînmatriculat.

 

Accidente de circulaţie

   La data de 4 februarie a.c., în jurul orei 19.00, în municipiul Rm.Sărat s-a produs un accident de circulaţie soldat cu rănirea unei persoane.

Din primele cercetări efectuate de poliţiştii rutieri a rezultat că, un autoturism condus pe bulevardul Eroilor din Rm.Sărat de către un tânăr de 28 de ani ar fi acroşat un minor în vârstă de 11 ani, care se deplasa pe bicicletă.

În urma evenimentului, minorul a fost transportat la Spitalul Municipal Rm. Sărat.

În cauză a fost întocmit dosar penal, iar poliţiştii rutieri continuă cercetările.

 

La data 4 februarie a.c., în jurul orei 18.30, a fost sesizată producerea unui accident de circulaţie pe DN 10, în localitatea Lunca Priporului.

Din primele cercetări efectuate de poliţişti rutieri a rezultat că, în timp ce conducea un autoturism din direcţia Buzău – Braşov, un tânăr de 21 ani din localitatea Siriu, a acroşat o localnică în vârstă de 25 ani care mergea în aceeaşi direcţie de mers.

După producerea evenimentului rutier, conducătorul auto a părăsit locul accidentului, fiind identificat la scurt timp de poliţişti pe raza localităţii de domiciliu.

Victima a fost transportată la Spitalul Orăşenesc Nehoiu, fără a rămâne internată.

În cauză s-a întocmit dosar penal, iar poliţiştii continuă cercetările.

 Sursa: IPJ BUZAU

 

 

Partajează şi tu pe:
Facebook Twitter Plusone Stumbleupon Delicious Tumblr Linkedin Email Print
Pin It

Lasă un răspuns