BULETIN INFORMATIV privind activităţi şi evenimente din ziua de 30 martie 2016

Peste 60 de elevi din mediul rural informați antivictimal de polițiștii de la prevenire

În ziua de 30 martie a.c., ofițerii specialiști din cadrul Compartimentului Analiza și Prevenirea Criminalității, alături de reprezentanți ai Inspectoratului Școlar Județean Buzău și Instituției Prefectului, au desfășurat o activitate preventiv-educativă la Școala Generală din comuna Calvini.

Scopul a fost acela de a diminua riscul victimal în rândul elevilor.

În cadrul activității au fost dezbătute aspecte privind prevenirea delincvenţei juvenile, prevenirea infracţiunilor cu violenţă, a furturilor, dar și consecințele consumului de alcool și substanțe etnobotanice.

De asemenea au fost adresate recomandări elevilor privind modul de deplasare în drum către și de la școală pentru prevenirea implicării în accidente de circulație.

La activitate au fost prezenți peste 60 de elevi de clasele V – VIII, părinți și cadre didactice care au primit din partea organizatorilor broșuri cu sfaturi utile.

 

 Bănuit de furt, identificat de polițiștii de investigații criminale

În urma activităților specifice desfășurate de polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției municipiului Rm. Sărat a fost identificat principalul bănuit de comiterea unui furt dintr-o societate comercială.

Fapta a fost sesizată Poliției în ziua de 21 februarie a.c. și a fost înregistrată inițial în evidențe cu autor necunoscut.

Din cercetările efectuate de polițiști a rezultat că bănuit de comiterea faptei este un râmnicean de 38 de ani care ar fi sustras un aparat de sudură în valoare de aproximativ 200 lei.

Prejudiciul a fost recuperat și predat reprezentanților unității păgubite.

Polițiștii de investigații criminale continuă cercetările pentru documentarea întregii activități infracționale a bănuitului.

 

Nereguli din trafic sancționate de polițiștii rutieri

                    Poliţiştii rutieri buzoieni acţionează zilnic pentru identificarea participanţilor la trafic care nu respectă regulile de circulaţie şi pentru prevenirea evenimentelor rutiere grave.

Poliţiştii urmăresc conştientizarea participanţilor la trafic asupra importanţei respectării prevederilor legale privind circulaţia pietonilor, acordarea priorității de trecere pietonilor/autovehiculelor, depăşirea, starea tehnică a autovehiculelor, dar şi depistarea conducătorilor auto aflaţi sub influenţa băuturilor alcoolice.

În ultimele 24 de ore poliţiştii au aplicat 375 sancţiuni contravenţionale în valoare de peste 66.000 lei şi au reţinut 8 permise de conducere.

Cele mai multe abateri au fost comise de conducătorii auto care nu au respectat regimul legal de viteză (108), au condus autovehicule cu defecțiuni tehnice (65), nu au utilizat centura de siguranță (49) sau au oprit și staționat în alte locuri decât cele special amenajate (14).

Tot ieri, poliţiştii cu atribuții pe linie rutieră au întocmit 7 dosare penale  din care unul pentru ,,conducerea unui autovehicul fără a deţine permis de conducere”, patru pentru ,,conducerea unui autovehicul neînmatriculat”, un altul pentru conducerea unui autovehicul sub influenţa alcoolului (0,56 mg/l alcool pur în aerul expirat) și ultimul pentru conducerea unui autovehicul de către o persoană căreia îi fusese suspendată exercitarea dreptului de a conduce.

 Sursa: IPJ BUZAU

 

Partajează şi tu pe:
Facebook Twitter Plusone Stumbleupon Delicious Tumblr Linkedin Email Print
Pin It

Lasă un răspuns