BULETIN INFORMATIV privind activităţi şi evenimente din ziua de 29 martie 2016

Reținut de polițiștii de investigații criminale pentru comiterea infracțiunii de furt

În urma activităților specifice desfășurate de polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției municipiului Buzău a fost identificat principalul bănuit de comiterea a două infracțiuni de furt.

Faptele au fost sesizate poliției în zilele de 28 respectiv 29 martie a.c. și au fost înregistrate inițial cu autor necunoscut.

Din cercetările efectuate de polițiștii de investigații criminale a rezultat faptul că un tânăr în vârstă de 29 de ani din municipiul Buzău a sustras din două locuințe de pe raza municipiului Buzău mai multe produse electronice și bijuterii.

Prejudiciul a fost recuperat în proporție de 70% și predat părților vătămate.

Față de tânărul de 29 de ani polițiștii au dispus reținerea pentru o perioadă de 24 de ore, urmând a fi prezentat instanței pentru soluție legală.

 

Nereguli din trafic / 346 sancțiuni aplicate participanților la trafic în ultimele 24 de ore și 9 permise de conducere reținute

În urma activităţilor desfăşurate în ultimele 24 de ore de poliţiştii cu atribuţii pe linie rutieră, au fost aplicate 346 sancţiuni contravenţionale, valoarea totală a amenzilor fiind în cuantum de 60.545 lei. 114 dintre sancţiuni fiind aplicate pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 36 pentru neutilizarea centurii de siguranţă, 34 pentru conducerea unor autovehicule ce prezentau defecţiuni tehnice, 16 pentru opriri sau staţionări neregulamentare, dar și pentru alte abateri constatate în trafic.

Împotriva a doi dintre conducătorii auto sancţionaţi din cauza vitezei a fost luată şi măsura tehnico-administrativă de reţinere a permisului în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru o perioadă de 90 de zile.

Poliţiştii au reţinut permisele a doi conducători auto care nu au acordat prioritate de trecere pietonilor angajaţi regulamentar în traversarea străzii, iar 60 de pietoni au fost sancţionaţi pentru că au ales să traverseze neregulamentar.

Alte cinci permise de conducere au fost reţinute şoferilor care au efectuat depăşiri neregulamentare nu au respectat semnificaţia culorii roşii a semaforului sau nu au acordat prioritate de trecere autovehiculelor.

Tot ieri, polițiștii rutieri din cadrul Biroului Rutier – Poliția municipiului Buzău, au depistat pe bulevardul 1 Decembrie 1918, un conducător auto în vârstă de 43 de ani din localitatea Berca, care în urma testării cu aparatul etilotest avea o concentrație alcoolică de 1,53 mg/l alcool pur în aerul expirat. A fost întocmit dosar penal pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

 

Pentru prevenirea unor situaţii nedorite (accidente grave sau blocaje în trafic), Inspectoratul de Poliție Județean Buzău recomandă conducătorilor de autovehicule:

  – să acorde prioritate de trecere pietonilor angajați regulamentar în traversarea drumului public;

– să manifeste prudență în trafic și să nu se angajeze în efectuarea unor depășiri neregulamentare;

 – să adopte o conduită preventivă în trafic;

înainte de a pleca la drum, să verifice întotdeauna starea tehnică a autovehiculului şi să se intereseze în privinţa condiţiilor de pe traseul pe care urmează să îl parcurgă!

Partajează şi tu pe:
Facebook Twitter Plusone Stumbleupon Delicious Tumblr Linkedin Email Print
Pin It

Lasă un răspuns