BULETIN INFORMATIV privind activităţi şi evenimente din ziua de 26 ianuarie

Cercetat de poliţiştii de investigarea criminalităţii economice pentru evaziune fiscală

          În ziua de 26 ianuarie a.c., poliţiştii de investigarea criminalităţii economice, sub coordonarea  procurorului de caz, au dispus începerea urmăririi penale faţă de un buzoian în vârstă de 49 de ani, persoană fizică neautorizată ce deţine pe raza localităţii Pietroasele o exploataţie de creştere a animalelor.

Acesta este bănuit că în perioada 2011 – 2015 a obţinut venituri din creşterea şi comercializarea animalelor precum şi din comercializarea laptelui/derivatelor din lapte obţinute de la animalele deţinute în exploataţia zootehnică personală în sumă totală de 1.826.109 de lei, care nu au fost declarate organelor fiscale, având drept consecinţă sustragerea de la plata taxelor şi impozitelor aferente către bugetul statului cu suma de 347. 596 de lei.

Cercetările continuă în vederea documentării întregii activităţi infracţionale şi pentru recuperarea prejudiciului.

 

        Bănuiţi de furtul mai multor componente auto, identificaţi de poliţiştii buzoieni

 În urma activităţilor specifice  desfăşurate de poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul Poliţiei Municipiului Buzău, au fost identificaţi principalii bănuiţi de comiterea unui furt de componente auto.

Fapta a fost sesizată poliţiei în ziua de 20 ianuarie de către persoana vătămată, un buzoian în vârstă de 41 de ani.

Din cercetările efectuate de poliţişti a reieşit faptul că în seara zilei de 15 ianuarie, doi minori în vârstă de 15 şi respectiv 16 ani au sustras de la un autoturism  mai multe componente auto.

Prejudiciul estimat de persoana vătămată în valoare de aproximativ 3.000 de lei, a fost recuperat integral.

În cauză a fost întocmit dosar penal, iar poliţiştii continuă cercetările pentru documentarea întregii activităţi infracţionale a bănuiţilor.


Nereguli din trafic/ 203 sancţiuni aplicate participanţilor la trafic în ultimele 24 de ore şi 16 permise de conducere reţinute

În urma activităţilor desfăşurate în ultimele 24 de ore de poliţiştii cu atribuţii pe linie rutieră, au fost aplicate 203 sancţiuni contravenţionale, valoarea totală a amenzilor fiind în cuantum de peste 43. 000 lei.

62 dintre sancţiuni au fost aplicate pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 15 pentru neutilizarea centurii de siguranţă, 12 pentru conducerea unor autovehicule ce prezentau defecţiuni tehnice, iar alte 31 pentru opriri sau staţionări neregulamentare, precum şi pentru alte abateri constatate în trafic.

Împotriva a doi conducători auto sancţionaţi din cauza vitezei, a fost luată şi măsura tehnico-administrativă de reţinere a permisului în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru o perioadă de 90 de zile. Cea mai mare viteză – 105 km/h – a fost înregistrată de aparatele radar care au acţionat pe DN 2 E85 în localitatea Costeşti, la volanul autoturismului fiind depistat un şofer de 49 de ani, din Bucureşti.

Poliţiştii au reţinut permisele a 11 conducători auto care nu au acordat prioritate de trecere pietonilor angajaţi regulamentar în traversarea străzii, iar 56 de pietoni au fost sancţionaţi pentru că au ales să traverseze neregulamentar.

De asemenea alte trei permise de conducere au fost reţinute pentru neacordarea priorităţii auto dar şi pentru nerespectarea semnificaţiei culorii roşii a semaforului electric.

 

                                                 Respectaţi regulile de circulaţie!

 

Pentru prevenirea unor situaţii nedorite, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Buzău recomandă conducătorilor de autovehicule:

  – să acorde prioritate de trecere pietonilor angajaţi regulamentar în traversarea drumului public,

 – înainte de a pleca la drum, să verifice întotdeauna starea tehnică a autovehiculului  şi rezerva de combustibil şi să se intereseze în privinţa condiţiilor meteo de pe traseul pe care urmează să îl parcurgă,

 – să manifeste prudenţă în trafic şi să nu se angajeze în efectuarea unor depăşiri neregulamentare,

  – să adopte o conduită preventivă în trafic.

 Atenţie la polei care apare adesea în condiţii de ger!

Sursa: IPJ BUZAU

Partajează şi tu pe:
Facebook Twitter Plusone Stumbleupon Delicious Tumblr Linkedin Email Print
Pin It

Lasă un răspuns