BULETIN INFORMATIV privind activităţi şi evenimente din ziua de 23 februarie

Tineri reţinuţi de poliţişti pentru comiterea infracţiunii de furt de componente auto

 Ieri, poliţişti din cadrul Secţiilor de poliţie rurale Mărăcineni, Berca şi Beceni, sub coordonarea ofiţerilor specialişti din cadrul Poliţiei Municipiului Buzău, au identificat principalii bănuiţi de comiterea unor furturi de pe raza localităţilor Măteşti, Tisău şi Verneşti.

Faptele au fost sesizate poliţiei în ziua de 20 februarie, de către persoanele vătămate.

Din verificările efectuate de poliţişti a reieşit faptul că patru tineri cu vârste cuprinse între 17 şi 37 de ani  din localitatea Vadu -Paşii , în seara zilei de 19 februarie s-ar fi deplasat pe raza mai multor localităţi şi ar fi sustras de la patru autoturisme, acumulatori auto, pe care ulterior le –ar fi valorificat la un centru de achiziţie materiale feroase şi neferoase.

Prejudiciul estimat de proprietarii autovehiculelor la 950 lei , a fost recuperat în proporţie de 50 %.

Faţă de cele patru persoane, poliţiştii au dispus măsura reţinerii pentru o perioadă de 24 de ore, urmând a fi prezentaţi instanţei cu propunere de arestare preventivă.

Cercetările continuă în vederea documentarii întregii activităţi infracţionale a bănuiţilor şi recuperarea  prejudiciului.

 

Abateri în trafic / Peste 270 de sancţiuni contravenţionale aplicate participanţilor la trafic în ultimele 24 de ore/ 25 de permise de conducere reţinute

  În ultimele 24 de ore, poliţiştii cu atribuţii pe linie rutieră din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău, au continuat acţiunile pentru prevenirea evenimentelor rutiere, precum şi pentru conştientizarea conducătorilor auto cu privire la riscurile la care se expun şi îi expun pe ceilalţi participanţi la trafic prin nerespectarea regulilor de circulaţie.

Ca urmare a abaterilor constatate, au fost aplicate 276 de sancţiuni contravenţionale în valoare de peste 74.000 de lei şi au fost reţinute în vederea suspendării dreptului de circulaţie 25 de  permise de conducere.

Permisele de conducere au fost reţinute pentru neacordarea priorităţii de trecere pietonilor aflaţi  regulamentar în traversarea drumului public sau autovehiculelor care aveau acest drept, , nerespectarea semnificaţiei culorii roşii a semaforului , efectuarea unor depăşiri neregulamentare şi neprezentarea în termen de 24 de ore de la implicarea într-un  eveniment rutier soldat doar cu pagube materiale.

De asemenea în cadrul activităţilor desfăşurate, au fost sancţionaţi 15 conducători auto care şi-au condus autoturismele cu diferite defecţiuni tehnice, 28 care nu au utilizat centura de siguranţă, precum şi 37 de pietoni care s-au angajat neregulamentar în traversarea drumului public.

Tot ieri în cadrul activităţilor desfăşurate au fost întocmite patru dosare penale , pentru conducerea unui autovehicul neînmatriculat, conducerea unui autovehicul fără a deţine permis de conducere şi pentru conducerea unui autovehicul sub influenţa alcoolului.

 

Poliţia recomandă:

Pentru prevenirea evenimentelor nedorite pe drumurile publice, sfătuim conducătorii auto să manifeste prudenţă sporită la volan, să ruleze cu viteză adaptată condiţiilor meteo-rutiere, să păstreze în mers o distanţă suficient de mare pentru a putea efectua orice manevră în condiţii de siguranţă, să nu se hazardeze în efectuarea unor manevre riscante în trafic şi să nu se urce la volan sub influenţa alcoolului.

Sursa: IPJ Buzau

Partajează şi tu pe:
Facebook Twitter Plusone Stumbleupon Delicious Tumblr Linkedin Email Print
Pin It

Lasă un răspuns