BULETIN INFORMATIV privind activităţi şi evenimente din ziua de 21 februarie

Bănuiţi de furt de animale, identificaţi de poliţişti

La data de 21 februarie a.c., poliţişti din cadrul Secţiei 6 poliţie rurală Merei, în urma activităţilor specifice desfăşurate, au identificat principalii bănuiţi de comiterea unui furt de animale.

Din cercetările efectuate de poliţişti a reieşit faptul că la sfârşitul lunii octombrie 2016, doi tineri în vârstă de 21 şi respectiv 24 de ani, din localitatea Izvorul Dulce, ar fi sustras mai multe ovine din apropierea locuinţei proprietarului, un bărbat de 55 de ani, din localitatea Ulmeni.

Prejudiciul estimat de persoana vătămată la aproximativ 1.000 de lei, a fost recuperat în proporţie de 50%.

În cauză a fost întocmit dosar penal pentru comiterea infracţiunii de furt calificat, iar faţă de cei doi a fost dispusă măsura reţinerii pentru 24 de ore.

Poliţiştii continuă cercetările pentru documentarea întregii activităţi infracţionale şi recuperarea prejudiciului.

 

Sancţiuni silvice

 Ieri, poliţişti din cadrul Postului de Poliţie Comunal Gura Teghii, în timp ce desfăşurau activităţi de patrulare pe raza de competenţă, au depistat un bărbat de 52 ani, din oraş Nehoiu, care transporta cu o autoutilitară peste 3 m.c. de material lemnos, fără a deţine documente de provenienţă.

Acesta a fost sancţionat contravenţional conform Legii nr. 171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice, materialul lemnos a fost confiscat şi predat reprezentanţilor silvici, fiind confiscat de asemenea şi autovehiculul utilizat la săvârşirea faptei.

 

Nereguli în trafic / Peste 200 de sancţiuni contravenţionale aplicate în ultimele 24 de ore

În ultimele 24 de ore, poliţiştii cu atribuţii pe linie rutieră din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău, au continuat acţiunile pentru prevenirea evenimentelor rutiere, precum şi pentru conştientizarea conducătorilor auto cu privire la riscurile la care se expun şi îi expun pe ceilalţi participanţi la trafic prin nerespectarea regulilor de circulaţie.

Ca urmare a abaterilor constatate, au fost aplicate 229 de sancţiuni contravenţionale şi au fost reţinute în vederea suspendării dreptului de circulaţie, 21 de permise de conducere.

37 dintre sancţiuni au fost aplicate pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 27 pentru neutilizarea centurii de siguranţă, 17 pentru conducerea unor autovehicule ce prezentau defecţiuni tehnice, dar şi pentru alte abateri constatate în trafic (19). Pentru nerespectarea regimului legal de viteză poliţiştii rutieri au reţinut 2 permise de conducere, iar cea mai mare viteză – 107 km/h, a fost înregistrată de aparatul radar în cazul unui tânăr de 34 de ani, din Buzău, depistat la volanul autoturismului pe DN 2 E 85, în localitatea Gura Câlnăului.

De asemenea, poliţiştii rutieri au avut în vederea şi respectarea prevederilor legale în materia circulaţiei pietonale, ocazie cu care au fost sancţionaţi contravenţional 92 de pietoni care au ales să traverseze neregulamentar, dar şi 17 conducători auto care nu au acordat prioritate de trecere pietonilor aflaţi regulamentar în traversarea drumului public.

Tot ieri, pentru neregulile constatate în rândul conducătorilor auto, poliţiştii au reţinut alte 4 de permise de conducere pentru efectuarea unor depăşiri neregulamentare, pentru nerespectarea culorii roşii a semaforului şi au întocmit două dosare penale (pentru conducerea unui autovehicul sub influenţa băuturilor alcoolice şi conducerea unui autovehicul având suspendată exercitarea acestui drept).

 

                                                 Respectaţi regulile de circulaţie!

 Inspectoratul de Poliţie Judeţean Buzău recomandă tuturor conducătorilor de autovehicule să circule cu viteza adaptată condiţiilor meteo rutiere, să adopte o conduită preventivă şi să respecte indicaţiile poliţiştilor rutieri aflaţi în trafic.

Totodată, pietonii să se deplaseze numai pe trotuar sau acostament şi să traverseze numai prin locurile marcate corespunzător, după o temeinică asigurare şi să evite pe cât posibil deplasarea pe partea carosabilă.

Sursa: IPJ BUZAU

Partajează şi tu pe:
Facebook Twitter Plusone Stumbleupon Delicious Tumblr Linkedin Email Print
Pin It

Lasă un răspuns