BULETIN INFORMATIV privind activităţi şi evenimente din ziua de 18 ianuarie

Nereguli din trafic/ Peste 120 de  sancţiuni aplicate participanţilor la trafic în ultimele 24 de ore şi 5 permise de conducere reţinute

În ultimele 24 de ore, poliţiştii cu atribuţii pe linie rutieră au acţionat pentru prevenirea şi combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, în rândul participanţilor la trafic.

Ca urmare a abaterilor constatate, au fost aplicate 123 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 28.000 de lei.

Astfel, pentru nerespectarea regimului legal de viteză, poliţiştii rutieri au aplicat peste 40 de sancţiuni contravenţionale şi au reţinut un permis de conducere.

Alte 4 permise de conducere au fost reţinute conducătorilor auto pentru neacordarea priorităţii de trecere pietonilor aflaţi regulamentar în traversarea drumului public, pentru nerespectarea semnificaţiei culorii roşii a semaforului, dar şi pentru efectuarea unor depăşiri neregulamentare.

De asemenea poliţiştii rutieri au mai aplicat sancţiuni contravenţionale conducătorilor auto pentru neutilizarea centurii de siguranţă (20), pentru conducerea unor autovehicule cu defecţiuni tehnice(8) sau pentru oprirea ori staţionarea în zonele şi locurile unde acest lucru era interzis(7), dar şi în cazul a 12 pietoni care nu au respectat prevederile legale.

Tot ieri, poliţiştii au întocmit trei dosare penale care au vizat conducerea unui autoturism neînmatriculat, conducerea unui autovehicul de către o persoană având suspendat acest drept, precum şi conducerea unui autovehicul sub influenţa alcoolului, rezultând în urma testării alcoolscopice o concentraţie alcoolică de 0.88 mg/l alcool pur în aerul expirat.

 

Recomandări pentru un trafic rutier în siguranţă.

 Pentru prevenirea unor situaţii nedorite (accidente grave sau blocaje în trafic), Inspectoratul de Poliţie Judeţean Buzău recomandă conducătorilor de autovehicule:

  – să acorde prioritate de trecere pietonilor angajaţi regulamentar în traversarea drumului public,

 – să manifeste prudenţă în trafic şi să nu se angajeze în efectuarea unor depăşiri neregulamentare,

  – să adopte o conduită preventivă în trafic,

 înainte de a pleca la drum, să verifice întotdeauna starea tehnică a autovehiculului şi să se intereseze în privinţa condiţiilor de pe traseul pe care urmează să îl parcurgă!

 ALEGE VIAȚA!

Sursa: IPJ  Buzau

Partajează şi tu pe:
Facebook Twitter Plusone Stumbleupon Delicious Tumblr Linkedin Email Print
Pin It

Lasă un răspuns