BULETIN INFORMATIV privind activităţi şi evenimente din ziua de 17 ianuarie

Sancţiuni silvice

 Ieri, poliţişti din cadrul Postului de Poliţie Comunal Zărneşti, în timp ce desfăşurau activităţi pe raza de competenţă au depistat în trafic la volanul unei autoutilitare, un localnic care transporta material lemnos de esenţă salcâm fără a deţine documente de provenienţă.

Conducătorul auto a fost sancţionat contravenţional conform Legii nr. 171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice, iar materialul lemnos a fost confiscat şi predat reprezentanţilor silvici.

 

             Reţinut de poliţiştii de investigaţii criminale pentru comiterea unor infracţiuni de furt din societăţi comerciale

 În ziua de 17 ianuarie a.c., poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul Poliţiei Municipiului Buzău, în urma activităţilor specifice desfăşurate, au identificat un tânăr în vârstă de 23 ani, din Buzău, bănuit de comiterea mai multor infracţiuni de furt din societăţi comerciale.

Faptele au fost sesizate poliţiei de către persoanele vătămate.

Din cercetările efectuate de poliţiştii de investigaţii criminale a rezultat faptul că în perioada 10 – 12 ianuarie a.c., principalul bănuit profitând de neatenţia personalului angajat, a sustras din incinta societăţilor comerciale, mai multe produse accizabile.

Faţă de persoana în cauză, poliţiştii au dispus măsura reţinerii pentru o perioadă de 24 de ore şi continuă cercetările pentru documentarea întregii activităţi infracţionale şi recuperarea prejudiciului.

 

Nereguli din trafic/ 138 de  sancţiuni aplicate participanţilor la trafic în ultimele 24 de ore şi 8  permise de conducere reţinute

În ultimele 24 de ore, poliţiştii cu atribuţii pe linie rutieră au acţionat pentru prevenirea şi combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, în rândul participanţilor la trafic.

Ca urmare a abaterilor constatate, au fost aplicate 138 de sancţiuni contravenţionale în valoare de peste 33.000 de lei.

Astfel, pentru nerespectarea regimului legal de viteză, poliţiştii rutieri au aplicat peste 50 de sancţiuni şi au reţinut trei permise de conducere. Cea mai mare viteză, de 166 de km/h, a fost înregistrată de aparatul radar amplasat pe DN 2 E85, în afara localităţii Oreavu, la volanul autoturismului fiind depistat un bărbat de 42 ani, din Rm. Sărat.

Alte 5 permise de conducere au fost reţinute conducătorilor auto pentru neacordarea priorităţii de trecere pietonilor aflaţi regulamentar în traversarea drumului public, pentru nerespectarea semnificaţiei culorii roşii a semaforului, dar şi pentru efectuarea unor depăşiri neregulamentare.

Totodată, poliţiştii rutieri au mai aplicat sancţiuni contravenţionale conducătorilor auto pentru neutilizarea centurii de siguranţă (24), pentru conducerea unor autovehicule cu defecţiuni tehnice(7) sau pentru oprirea ori staţionarea în zonele şi locurile unde acest lucru era interzis.

 

              Recomandări pentru un trafic rutier în siguranţă.

 Dacă este necesar să conduceţi în această perioadă, nu porniţi la drum fără a verifica starea traseului pe care urmează să îl parcurgeţi, echipaţi-vă autovehiculul pentru circulaţia în condiţii de iarnă şi respectaţi semnificaţia indicatoarelor şi îndrumările poliţiştilor rutieri.

Adaptaţi permanent viteza de rulare la condiţiile de drum şi trafic. Astfel, chiar dacă vă aflaţi în localităţi sau în afara lor, iar partea carosabilă este umedă ori acoperită de polei, gheaţă, sau  zăpadă ,trebuie să circulaţi cu o viteză care să permită oprirea în siguranţă, având în vedere că distanţa de frânare, în astfel de condiţii, este mult mai mare.

Evitaţi acţionarea bruscă a sistemului de frânare şi a mecanismului de direcţie, deoarece autovehiculul pe care îl conduceţi poate derapa. Folosiţi cu precădere frâna de motor atunci când rulaţi pe un carosabil alunecos.

Nu efectuaţi depăşiri riscante!

În condiţii de vânt puternic, conducătorii auto trebuie să-şi sporească prudenţa pe toată durata deplasării, dar mai ales la ieşirile din tronsoanele împădurite şi sate, la intrările şi ieşirile de pe poduri sau la încrucişările cu autovehiculele cu gabarit mare.

Rafalele de vânt laterale modifică ţinuta de drum a maşinilor, cu atât mai mult cu cât viteza cu care se circulă este mai mare. Totodată, trebuie evitate oprirea sau staţionarea în dreptul copacilor de pe marginea drumurilor, pe care vântul puternic îi poate rupe.

Totodată, recomandăm pietonilor să se deplaseze numai pe trotuar sau acostament şi să traverseze numai prin locurile marcate corespunzător, după o temeinică asigurare şi să evite pe cât posibil deplasarea pe partea carosabilă.

Sursa: IPJ Buzau

Partajează şi tu pe:
Facebook Twitter Plusone Stumbleupon Delicious Tumblr Linkedin Email Print
Pin It

Lasă un răspuns