BULETIN INFORMATIV privind activităţi şi evenimente din ziua de 16 ianuarie

Peste 180 de abateri sancţionate de poliţiştii rutieri în ultimele 24 de ore și 11 permise de conducere reținute

În ziua de 16 ianuarie a.c., poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău au constatat şi sancţionat 189 de abateri la regimul circulaţiei pe drumurile publice.

78 dintre sancţiuni au fost aplicate conducătorilor de autovehicule care nu au ţinut cont de limitele de viteză maxime admise, 19 conducători auto au fost sancţionaţi pentru că nu au utilizat centura de siguranţă, iar alţi 21 pentru că au fost depistaţi la volanul unor autovehicule ce prezentau defecţiuni tehnice sau pentru că au oprit şi staţionat în alte locuri decât cele special amenajate.

În ultimele 24 de ore, poliţiştii au reţinut 11 permise de conducere, pentru nerespectarea regimului legal de viteză, neacordarea priorităţii de trecere pietonilor care se aflau regulamentar în traversarea drumului public, efectuarea unor depășiri neregulamentare, dar și pentru alte abateri constatate în trafic.

 

Respectați regulile de circulație

 Pentru o călătorie sigură pentru prevenirea evenimentelor rutiere produse pe fondul condiţiilor meteorologice nefavorabile, recomandăm conducătorilor auto să se intereseze cu privire la condiţiile de deplasare existente pe traseul pe care urmează să îl parcurgă.

Întotdeauna trebuie păstrată în mers o distanță suficientă față de partenerii de trafic, pentru a putea opri autoturismul în condiții de siguranță în caz că acest lucru este necesar.

Reamintim că utilizarea anvelopelor de iarnă este obligatorie atunci când se circulă pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei. De asemenea, autovehiculele cu greutatea de peste 3,5 tone trebuie echipate cu dispozitive antiderapante.

În condiţiile unui trafic aglomerat, precipitaţiile, sub formă de lapoviţă sau ninsoare, precum şi vântul puternic pot determina apariţia unor blocaje rutiere temporare. Păstraţi-vă calmul, nu uitaţi de politeţea rutieră şi nu blocaţi intersecţiile. De asemenea, nu vă angajaţi în depăşirea coloanelor de autovehicule.

Sursa: IPJ Buzău

 

Partajează şi tu pe:
Facebook Twitter Plusone Stumbleupon Delicious Tumblr Linkedin Email Print
Pin It

Lasă un răspuns