BULETIN INFORMATIV privind activităţi şi evenimente din ziua de 15 februarie

Elevii Colegiului Agricol din Buzău, informaţi antivictimal de poliţişti

 Ieri, poliţişti din cadrul Compartimentului Analiza şi Prevenirea Criminalităţii, în colaborare cu specialişti din cadrul Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Buzău, au desfăşurat sesiuni de informare în unităţi de învăţământ din municipiul Buzău.

Astfel, elevii şi cadrele didactice de la Colegiului Agricol „Dr. C-tin Angelescu” Buzău, au fost informaţi cu privire la prezentarea şi dezbaterea unor aspecte ce ţin de riscurile asociate consumului de droguri, elementele răspunderii penale şi consecinţele adoptării comportamentului delincvent, riscurile asociate navigării iresponsabile în mediul online, modalităţi de recunoaştere a situaţiilor de pericol şi însuşirea unor măsuri de autoprotecţie.

Cei peste 40 de liceeni şi cadre didactice au primit din partea oamenilor legii pliante cu sfaturi utile,  în vederea diseminării mesajelor preventive.

 

Reţinut de poliţişti, pentru infracţiuni la regimul circulaţiei

Ieri, poliţiştii cu atribuţii în domeniul rutier, în timp ce acţionau pe DN 2 E 85, pe raza localităţii Gura Câlnăului, au depistat în trafic la volanul unui ansamblu de vehicule, un bărbat în vârstă de 53 de ani, din municipiul Braşov, care avea suspendată exercitarea acestui drept. În urma verificărilor s-a constatat şi faptul că remorca ataşată autovehiculului nu avea drept de circulaţie pe drumurile publice, nefiind înmatriculată, iar numerele de înmatriculate aplicate la aceasta aparţineau altui vehicul.

În cauză a fost întocmit dosar penal pentru comiterea infracţiunilor de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată şi tractarea unei remorci neînmatriculate sau neînregistrate ori cu număr fals de înmatriculare sau înregistrare, iar faţă de conducătorul auto a fost dispusă măsura reţinerii pentru o perioadă de 24 de ore.

 

Nereguli în trafic / Peste 200 de sancţiuni contravenţionale aplicate în ultimele 24 de ore

În ultimele 24 de ore, poliţiştii cu atribuţii pe linie rutieră din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău, au continuat acţiunile pentru prevenirea evenimentelor rutiere, precum şi pentru conştientizarea conducătorilor auto cu privire la riscurile la care se expun şi îi expun pe ceilalţi participanţi la trafic prin nerespectarea regulilor de circulaţie.

Ca urmare a abaterilor constatate, au fost aplicate 237 de sancţiuni contravenţionale şi au fost reţinute în vederea suspendării dreptului de circulaţie, 5 de permise de conducere.

84 dintre sancţiuni au fost aplicate pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 21 pentru neutilizarea centurii de siguranţă, 16 pentru conducerea unor autovehicule ce prezentau defecţiuni tehnice, dar şi pentru alte abateri constatate în trafic (52). Pentru nerespectarea regimului legal de viteză poliţiştii rutieri au reţinut 2 permise de conducere. Cea mai mare viteză – 107 km/h a fost înregistrată de aparatul radar în cazul unui tânăr de 36 de ani, din Vrancea, depistat la volanul autoturismului pe DN 2 E 85, în localitatea Costeşti.

Tot ieri, pentru neregulile constatate în rândul conducătorilor auto, poliţiştii rutieri au reţinut alte 3 de permise de conducere pentru efectuarea unor depăşiri neregulamentare, pentru neacordarea priorităţii de trecere pietonilor aflaţi regulamentar în traversarea drumului public şi au întocmit un dosar penal, după ce au depistat în trafic la volanul unui autoturism, un conducător auto sub influenţa băuturilor alcoolice (0,74 mg/l alcool pur în aerul expirat).

 

Respectaţi regulile de circulaţie!

 Pentru prevenirea unor situaţii nedorite  Inspectoratul de Poliţie Judeţean Buzău recomandă conducătorilor de autovehicule ca, înainte de a porni la drum, să se intereseze cu privire la starea traseului pe care urmează să îl parcurgă, situaţia meteorologică existentă şi să îşi echipeze autovehiculul cu anvelope corespunzătoare sezonului rece.

Pietonii au obligaţia să circule numai pe trotuare, traversarea străzii să o facă pe la locurile marcate, la culoarea verde a semaforului electric şi numai după ce sunt siguri că intenţia lor de traversare a fost observată de către şoferi, iar aceştia au oprit maşinile.

De asemenea, conducătorii auto sunt sfătuiţi să respecte indicaţiile agenţilor rutieri şi să parcheze doar în locurile de parcare special amenajate şi să nu se urce la volan după ce au consumat alcool.

 Atenţie la ceaţă şi polei!

Partajează şi tu pe:
Facebook Twitter Plusone Stumbleupon Delicious Tumblr Linkedin Email Print
Pin It

Lasă un răspuns