BULETIN INFORMATIV privind activităţi şi evenimente din ziua de 14 februarie

Bănuit de furt din societăţi comerciale, identificat de poliţiştii de investigaţii criminale

La data de 14 februarie a.c., poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul Poliţiei Municipiului Buzău, în urma activităţilor specifice desfăşurate, au identificat principalul bănuit de comiterea unor furturi din societăţi comerciale.

Din cercetările efectuate de poliţişti a reieşit faptul că la sfârşitul lunii decembrie, un minor în vârstă de 16 ani, din municipiul Buzău, ar fi pătruns în incinta a şapte societăţi comerciale de pe raza aceleiaşi localităţi, de unde ar fi sustras mai multe bunuri şi produse alimentare.

Prejudiciul estimat de persoanele vătămate la aproximativ 2.300 de lei, a fost recuperat în proporţie de 20%.

În cauză a fost întocmit dosar penal pentru comiterea infracţiunii de furt, iar poliţiştii continuă cercetările pentru documentarea întregii activităţi infracţionale a bănuitului.

 

Dosar penal   pentru tăieri ilegale şi furt de arbori

 La data de 14 februarie a.c., poliţişti din cadrul Postului de poliţie comunal Năieni, în urma activităţilor desfăşurate pe linia prevenirii şi combaterii delictelor silvice şi a faptelor ilegale asociate din tăierea arborilor, circulaţia, depozitarea, prelucrarea primară şi comercializarea materialelor lemnoase, au depistat doi localnici care tăiaseră 13 arbori de esenţă salcâm şi frasin, de pe proprietatea unui consătean, în scopul de a-i sustrage.

În cauză s-a întocmit dosar penal conform Legii nr.46/2008 Codul Silvic, iar materialul lemnos a fost confiscat şi predat reprezentanţilor silvici.

 

Sancţiuni silvice

 Ieri, poliţişti din cadrul Postului de Poliţie Comunal Merei, în timp ce desfăşurau activităţi de patrulare pe raza de competenţă, au depistat un localnic care transporta cu un atelaj material lemnos, fără a deţine documente de provenienţă.

Acesta a fost sancţionat contravenţional conform Legii nr. 171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice, iar materialul lemnos a fost confiscat şi predat reprezentanţilor silvici.

 

Peste 280 de sancţiuni contravenţionale aplicate de poliţiştii rutieri pentru neregulile constatate în trafic în ultimele 24 de ore/7 permise de conducere reţinute

În ultimele 24  de ore, poliţiştii cu atribuţii pe linie rutieră  din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău, au continuat acţiunile pentru prevenirea evenimentelor rutiere, precum şi pentru conştientizarea conducătorilor auto cu privire la riscurile la care se expun şi îi expun pe ceilalţi participanţi la trafic prin nerespectarea regulilor de circulaţie.

Ca urmare a abaterilor constatate, au fost aplicate 282 de sancţiuni contravenţionale în valoare de peste 67.000 de lei şi au fost reţinute în vederea suspendării dreptului de circulaţie 7 permise de conducere, respectiv pentru neacordarea priorităţii de trecere pietonilor aflaţi  regulamentar în traversarea drumului public, pentru nerespectarea regimului legal de viteză şi pentru efectuarea unor depăşiri neregulamentare.

De asemenea în cadrul activităţilor desfăşurate, au fost sancţionaţi 28 conducători auto care şi-au condus autoturismele cu diferite defecţiuni tehnice, 32 care nu au utilizat centura de siguranţă, precum şi 53 de pietoni care s-au angajat neregulamentar în traversarea drumului public.

În cadrul activităţilor desfăşurate în trafic de către poliţiştii cu atribuţii pe linie rutieră au fost întocmite 3 dosare penale ca urmare a infracţiunilor constatate (conducerea unui autovehicul neînmatriculat şi conducerea unui autovehicul având suspendată exercitarea acestui drept).

                                                 Respectaţi regulile de circulaţie!

 

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Buzău recomandă tuturor conducătorilor de autovehicule să circule cu viteza adaptată condiţiilor meteo rutiere, să adopte o conduită preventivă şi să respecte indicaţiile poliţiştilor rutieri aflaţi în trafic.

Totodată, pietonii să se deplaseze numai pe trotuar sau acostament şi să traverseze numai prin locurile marcate corespunzător, după o temeinică asigurare şi să evite pe cât posibil deplasarea pe partea carosabilă.

Sursa: IPJ BUZAU

Partajează şi tu pe:
Facebook Twitter Plusone Stumbleupon Delicious Tumblr Linkedin Email Print
Pin It

Lasă un răspuns