BULETIN INFORMATIV privind activităţi şi evenimente din ziua de 13 februarie

Bănuit de furt din auto, identificat de poliţiştii de investigaţii criminale

Ieri, poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul Poliţiei Municipiului Buzău, în urma exploatării unor date de interes operativ, au identificat principalul bănuit de comiterea unui furt din auto.

Fapta a fost sesizată poliţiei în ziua de 11 februarie de către persoana vătămată, un buzoian în vârstă de 33 de ani.

Din cercetările efectuate de poliţişti a reieşit faptul că un adolescent în vârstă de 15 ani din Slobozia, profitând de neatenţia victimei care şi-a lăsat autovehiculul neasigurat, ar fi sustras din interiorul acestuia, un portofel cu mai multe documente.

Prejudiciul estimat de persoana vătămată la peste 250 de lei, a fost recuperat integral.

A fost întocmit dosar penal pentru comiterea infracţiunii de furt, iar poliţiştii continuă cercetările pentru documentarea întregii activităţi infracţionale a bănuitului.

 

Sancţiuni silvice

 În ziua de 13 februarie a.c., poliţişti din cadrul Postului de Poliţie Comunal Topliceni, în timp ce desfăşurau activităţi de patrulare pe raza de competenţă, au depistat un localnic în vârstă de 26 de ani care transporta cu un atelaj material lemnos, fără a deţine documente de provenienţă.

Acesta a fost sancţionat contravenţional conform Legii nr. 171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice, iar materialul lemnos a fost confiscat şi predat reprezentanţilor silvici.

 

Nereguli din trafic/ 250 de  sancţiuni aplicate participanţilor la trafic în ultimele 24 de ore şi 8  permise de conducere reţinute

În urma activităţilor desfăşurate în ultimele 24 de ore, de poliţiştii cu atribuţii pe linie rutieră, au fost aplicate 250 de sancţiuni contravenţionale, valoarea totală a amenzilor fiind în cuantum de 61.085 lei.

95 dintre sancţiuni au fost aplicate pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 34 pentru neutilizarea centurii de siguranţă, 19 pentru conducerea unor autovehicule ce prezentau defecţiuni tehnice, 14 pentru opriri sau staţionări neregulamentare, dar şi pentru alte abateri constatate în trafic.

Împotriva unui conducător auto sancţionat din cauza vitezei a fost luată şi măsura tehnico-administrativă de reţinere a permisului, în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru o perioadă de 90 de zile. Cea mai mare viteză – 172 km/h – a fost înregistrată de aparatele radar care au acţionat pe DN 2 E85 în afara localităţii Racoviţeni, la volanul autoturismului fiind depistat un şofer de 43 de ani.

Poliţiştii au reţinut permisele a doi conducători auto care nu au acordat prioritate de trecere pietonilor angajaţi regulamentar în traversarea străzii, iar 29 pietoni au fost sancţionaţi pentru că au ales să traverseze neregulamentar.

Alte cinci permise de conducere au fost reţinute pentru  efectuarea unor depăşiri neregulamentare, conducere sub influenţa alcoolului dar şi nerespectarea semnificaţiei culorii roşii a semaforului electric.

Tot ieri, poliţiştii rutieri au întocmit un dosar penal după ce au depistat în trafic pe raza municipiului Buzău, un tânăr de 32 de ani aflat la volanul unui autovehicul, având suspendată exercitarea acestui drept.

                                                 Respectaţi regulile de circulaţie!

 Poliţia Română recomandă tuturor conducătorilor de autovehicule să circule cu viteză redusă, în condiţii de vreme rea, să adopte o manieră preventivă de condus şi să respecte indicaţiile poliţiştilor rutieri aflaţi în trafic.

Având în vedere faptul că în această perioadă este posibil ca partea carosabilă să fie umedă ori acoperită de zăpadă sau polei, conducătorii de autovehicule sunt sfătuiţi să circule, atât în localităţi cât şi în afara acestora, cu o viteză care să permită oprirea în siguranţă.

În cazul în care partea carosabilă este alunecoasă, pentru a încetini trebuie folosită frâna de motor. În nici un caz nu trebuie bruscate comenzile autovehiculului!

Pentru a putea opri în condiţii de siguranţă atunci când autovehiculul care circulă în faţă frânează brusc, trebuie mărită distanţa în mers.

Chiar dacă partea carosabilă este uscată, se pot întâlni porţiuni umede, unde există risc de formare a poleiului, de aceea, nu conduceţi, chiar şi pe distanţe scurte, dacă autovehiculul nu este echipat cu anvelope de iarnă.

Reamintim că utilizarea anvelopelor de iarnă este obligatorie atunci când se circulă pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei, iar autovehiculele cu greutatea de peste 3,5 tone trebuie echipate cu dispozitive antiderapante.

Nerespectarea acestor obligaţii se sancţionează cu amendă între 9 şi 20 de puncte-amendă, şi se va reţine certificatul de înmatriculare/înregistrare al autoturismului, eliberându-se o dovadă înlocuitoare fără drept de circulaţie.

Sursa: IPJ BUZAU

Partajează şi tu pe:
Facebook Twitter Plusone Stumbleupon Delicious Tumblr Linkedin Email Print
Pin It

Lasă un răspuns