BULETIN INFORMATIV privind activităţi şi evenimente din zilele de 7 şi 8 februarie 2015

Cercetaţi pentru braconaj cinegetic

La data de 8 februarie a.c., în jurul orei 21.30, în timp ce acţionau pe raza de competenţă, poliţişti din cadrul Postului de poliţie comunal Poşta Câlnău au depistat un autoturism, pe un câmp de la marginea localităţii Poşta Câlnău.

În momentul depistării, autoturismul era condus de un buzoian de 28 de ani, care era însoţit de un bărbat de 33 de ani din Poşta Câlnău şi o tânără de 23 de ani din municipiul Buzău.

Cele trei persoane au fost conduse la sediul Postului de poliţie comunal Poşta Câlnău, cercetările fiind preluate de poliţişti din cadrul Biroului Arme, Explozivi, Substanţe Periculoase şi Secţiei 1 poliţie rurală Mărăcineni.

Pe parcursul investigaţiilor s-a stabilit că bărbatul de 33 de ani ar fi împuşcat patru iepuri cu o armă cu aer comprimat cu lunetă, la lumina farurilor autovehiculului condus de buzoianul de 28 de ani.

Din cercetările efectuate a rezultat că bărbatul figurează în evidenţa deţinătorilor de permise de port armă, iar arma cu aer comprimat calibru 5,5 mm, deţinută legal, precum şi o cutie cu 111 alice de acelaşi calibru au fost ridicate de poliţişti pentru continuarea cercetărilor.

Totodată, patru iepuri găsiţi în autoturism au fost lăsaţi în custodia gestionarului fondului de vânătoare unde fuseseră depistaţi cei trei.

În cauză s-a întocmit dosar penal conform Legii nr.407/2006 vânătorii şi protecţiei fondului cinegetic, cercetările fiind continuate sub supravegherea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Buzău.

 

Tânăr bănuit de tâlhărie, identificat de poliţişti la scurt timp de la sesizarea faptei

                   În ziua de 7 februarie a.c., poliţişti din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale Buzău au prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Pogoanele un tânăr în vârstă de 27 de ani, din comuna Scutelnici, cu propunerea de punere în mişcare a acţiunii penale şi sesizarea instanţei în vederea arestării preventive.

În urma analizării materialului probator administrat de poliţişti, procurorul de caz a sesizat instanţa, care a dispus arestarea preventivă a tânărului pentru comiterea infracţiunii de tâlhărie calificată.

Tânărul este bănuit că, în seara zilei de 6 februarie a.c., ar fi pătruns   într-un magazin şi sub ameninţare ar fi determinat vânzătoarea – o femeie de 44 de ani din Pogoanele – să-i dea suma de 198 de lei.

La scurt timp după ce au fost sesizaţi cu privire la comiterea faptei, poliţiştii din cadrul Poliţiei oraşului Pogoanele au identificat şi prins bănuitul, acesta fiind reţinut pentru 24 de ore şi ulterior arestat preventiv.

Poliţiştii continuă cercetările, sub supravegherea procurorului de caz de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Pogoanele.

 

Nereguli silvice, constatate de poliţişti

În ziua de 8 februarie a.c., poliţişti din cadrul Postului de poliţie comunal Tisău, în timp ce acţionau pe raza de competenţă, au oprit pentru verificări o autoutilitară încărcată cu aproximativ 1 m.c. material lemnos, de esenţă carpen şi stejar.

În urma verificărilor efectuate, conducătorul auto – un bărbat din Poşta Cîlnău, nu avea documentele prevăzute de lege în cazul efectuării unui astfel de transport.

Poliţişti din cadrul Secţiei 7 poliţie rurală Grebănu au depistat un localnic în vârstă de 47 de ani, în timp ce tăia şi sustrăgea doi arbori nemarcaţi de reprezentanţii silvici.

În ambele cazuri, s-a luat măsura sancţionării contravenţionale conform Legii nr. 171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice, iar materialul lemnos a fost confiscat şi predat reprezentanţilor silvici.

 

Infracţiuni şi contravenţii la regimul circulaţiei, constatate de poliţişti în ultimele 48 de ore

În zilele de 7 şi 8 februarie a.c., poliţiştii cu atribuţii pe linie rutieră au întocmit opt dosare penale.

Cinci dintre dosare au fost întocmite de poliţişti după ce au constatat că cei aflaţi la volan conduceau autovehicule înmatriculate în alte state, care nu aveau drept de circulaţie pe teritoriul României.

Într-unul dintre cazuri a fost vorba despre un tânăr de 25 de ani, din comuna Calvini, care, deşi avea permisul de conducere suspendat s-a urcat la volanul unui autoturism fără drept de circulaţie pe teritoriul României. Totodată, poliţiştii au stabilit că acesta consumase băuturi alcoolice, aparatul etilotest indicând în cazul său o concentraţie alcoolică de 0,24 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Alte două dosare penale au fost întocmite în ultimele 48 de ore după ce poliţiştii au depistat în trafic doi tineri de 22, respectiv 25 de ani, care deşi nu figurează în evidenţa deţinătorilor de permise de conducere au fost depistaţi în timp ce conduceau autovehicule pe raza comunelor Vintilă Vodă şi Calvini.

În noaptea de 8 spre 9 februarie a.c., un echipaj din cadrul Poliţiei oraşului Pătârlagele a oprit pentru control un autoturism ce era condus pe DN 10 de către un localnic în vârstă de 46 de ani.

Deoarece emana halenă alcoolică, şoferul a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat o valoare de 0,99 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Conducătorului auto i-au fost prelevate mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei, iar în cauză a fost întocmit dosar penal.

Tot în ultimele 48 de ore, în cadrul activităţilor desfăşurate în trafic pe raza judeţului, poliţiştii rutieri au constatat şi sancţionat 428 de abateri, 218 dintre contravenienţi fiind conducători auto care nu s-au conformat regimului legal de viteză. Patru dintre ei au predat permisele pentru următoarele 90 de zile pentru depăşirea cu mai mult de 50 km/h a vitezei maxime admise pe sectoarele de drum tranzitate.

Poliţiştii rutieri au reţinut alte cinci permise de conducere pentru nerespectarea regulilor privind prioritatea pietonală, trei pentru conducerea unor autovehicule sub influenţa băuturilor alcoolice, şi câte unul pentru nerespectarea semnificaţiei culorii roşii a semaforului şi pentru depăşire neregulamentară.

 

Accident de circulaţie

 În noaptea de sâmbătă spre duminică, în jurul orei 04.00, a fost sesizată producerea unui accident de circulaţie pe raza municipiului Buzău.

Din primele cercetări efectuate de poliţişti, a rezultat că un tânăr de 20 de ani din Buzău care conducea un autoturism pe strada Stadionului, nu ar fi adaptat viteza la condiţiile de drum (carosabil acoperit cu polei), a pierdut controlul volanului şi a lovit două autoturisme parcate pe marginea străzii.

Din accident a rezultat rănirea a două persoane în vârstă de 17, respectiv 22 de ani, pasagere în autoturism.

În cauză s-a întocmit dosar penal, cercetările fiind continuate de către poliţiştii rutieri.

Sursa: IPJ BUZAU

Partajează şi tu pe:
Facebook Twitter Plusone Stumbleupon Delicious Tumblr Linkedin Email Print
Pin It

Lasă un răspuns