BULETIN INFORMATIV privind activităţi şi evenimente din zilele de 24 şi 25 ianuarie 2015

Acţiuni desfăşurate de poliţişti în trafic / Poliţiştii rutieri au aplicat 425 de sancţiuni contravenţionale, au reţinut 11 permise şi au întocmit 7 dosare penale.

Poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău au acţionat în week-end pentru combaterea principalelor cauze generatoare de accidente grave de circulaţie.

Aparatele radar au fost amplasate pe principalele drumuri naţionale şi au înregistrat 185 de autovehicule care au rulat cu viteze mai mari decât limitele maxime admise, împotriva a 7 şoferi „mult prea grăbiţi” fiind luată şi măsura suspendării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, pentru o perioadă de 90 de zile.

Printre aceştia s-au numărat doi bărbaţi în vârstă de 36, respectiv 39 de ani, unul din judeţul Neamţ, iar celălalt din judeţul Galaţi, care au fost depistaţi, pe DN2 E85, în timp ce îşi conduceau autovehiculele cu 114 km/h în localitatea Poşta Câlnău, respectiv 172 km/h în afara localităţii Oreavu.

Poliţiştii rutieri au depistat în week-end 38 de pietoni care nu s-au conformat regulilor privind circulaţia pe drumurile publice, precum şi 3 conducători auto care nu au acordat prioritate de trecere pietonilor angajaţi regulamentar în traversare. Atât pietonii, cât şi şoferii indisciplinaţi au fost sancţionaţi contravenţional, împotriva celor din urmă fiind luată şi măsura reţinerii permisului în vederea suspendării, pentru o perioadă de 30 de zile.

Tot în ultimele 48 de ore, poliţiştii rutieri au efectuat 167 de testări cu aparatele etilotest, care au indicat valori peste zero în 4 cazuri.

Unul dintre şoferi – în vârstă de 24 de ani, din Buzău – a fost sancţionat contravenţional şi lăsat fără permis pentru 90 de zile, întrucât a avut 0,33 mg/l alcool pur în aerul expirat, iar în celelalte trei situaţii au fost întocmite dosare penale, după ce etilotestele au indicat între 0,48 mg/l şi 0,76 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Alte patru dosare penale au fost întocmite după ce poliţiştii au identificat în trafic autovehicule înmatriculate în străinătate, ce nu aveau drept de circulaţie pe teritoriul României.

În total, poliţiştii rutieri au aplicat 425 de sancţiuni ca urmare a neregulilor constatate în trafic, valoarea amenzilor fiind de 64.833 de lei.


Accident de circulaţie

                   La data de 25 ianuarie a.c., ora 20.22, a fost sesizată producerea unui accident pe bulevardul Unirii din municipiul Buzău.

Din primele cercetări efectuate de poliţiştii rutieri, a rezultat că un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 32 de ani, din judeţul Dolj, a acroşat un bărbat în vârstă de 37 de ani, care traversa pe marcajul pietonal, la culoarea roşie a semaforului destinat pietonilor.

Victima a fost transportată la Spitalul Judeţean de Urgenţă Buzău, fără a rămâne internată.

În cauză a fost întocmit dosar penal, iar poliţiştii rutieri continuă cercetările.

 

 Sursa: IPJ BUZAU

 

Partajează şi tu pe:
Facebook Twitter Plusone Stumbleupon Delicious Tumblr Linkedin Email Print
Pin It

Lasă un răspuns