BULETIN INFORMATIV privind activităţi şi evenimente din perioada 8 februarie

Sancţiuni silvice

 Ieri, poliţişti din cadrul Postului de Poliţie Comunal Siriu, în timp ce desfăşurau activităţi pe raza de competenţă privind prevenirea şi combaterea delictelor silvice, au depistat în trafic un localnic care transporta material lemnos de esenţă stejar, fără a deţine documente de provenienţă.

Bărbatul a fost sancţionat contravenţional conform Legii nr. 171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice, iar materialul lemnos a fost confiscat şi predat reprezentanţilor silvici.

 

40 de abateri sancţionate de poliţiştii rutieri în ultimele 24 de ore/6 permise de conducere reţinute

În ziua de 8 februarie a.c., poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău au acţionat pentru prevenirea şi combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere.

De asemenea în cadrul acţiunilor desfăşurate au fost constatate 40 de abateri la regimul circulaţiei pe drumurile publice.

Cele mai multe dintre sancţiuni au fost aplicate conducătorilor de autovehicule care nu au ţinut cont de limitele de viteză maxime admise, care şi-au condus autoturismele cu diferite defecţiuni tehnice sau care nu au utilizat centura de siguranţă.

În ultimele 24 de ore, poliţiştii au reţinut şase permise de conducere pentru neacordarea priorităţii auto, pentru efectuarea unor depăşiri neregulamentare, dar şi pentru neprezentarea în termen de 24 de ore de la implicarea într-un eveniment rutier soldat doar cu pagube materiale.

Valoarea totală a sancţiunilor aplicate este de peste 7.000 lei.

 

Pentru a nu fi implicaţi în accidente, poliţiştii rutieri recomandă tuturor participanţilor la trafic să respecte regulile de circulaţie.

 Dacă este necesar să conduceţi în această perioadă, nu porniţi la drum fără a verifica starea traseului pe care urmează să îl parcurgeţi, echipaţi-vă autovehiculul pentru circulaţia în condiţii de iarnă şi respectaţi semnificaţia indicatoarelor şi îndrumările poliţiştilor rutieri.

În mod deosebit, conducătorii de autovehicule trebuie să circule cu o viteză adaptată permanent condiţiilor meteo-rutiere, să se asigure corespunzător şi să semnalizeze din timp manevrele de schimbare a direcţiei de deplasare.

În situaţia în care vizibilitatea este redusă, conducătorii auto trebuie să utilizeze luminile de întâlnire pe toate categoriile de drum, să mărească distanţa faţă de vehiculele dinainte şi să nu se angajeze în depăşiri riscante.

Sursa: IPJ BUZAU

Partajează şi tu pe:
Facebook Twitter Plusone Stumbleupon Delicious Tumblr Linkedin Email Print
Pin It

Lasă un răspuns