BULETIN INFORMATIV privind activităţi şi evenimente din perioada 7 februarie

Bănuiţi de furt din auto, identificaţi de poliţiştii râmniceni

În ziua de 7 februarie a.c., poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul Poliţiei Municipiului Rm. Sărat, au identificat principalii bănuiţi de comiterea unui furt din auto.

Din cercetările efectuate de poliţişti a reieşit faptul că la sfârşitul lunii decembrie, trei minori din municipiul Rm. Sărat profitând de faptul că proprietarul şi-a lăsat autoturismul neasigurat, ar fi sustras din interiorul acestuia produse electronice.

Prejudiciul de 400 lei, estimat de persoana vătămată, a fost recuperat integral.

În cauză a fost întocmit dosar penal, iar poliţiştii continuă cercetările pentru documentarea întregii activităţi infracţionale a bănuiţilor.

 

Peste 180 de abateri sancţionate de poliţiştii rutieri în ultimele 24 de ore şi 11 permise de conducere reţinute

În ziua de 7 februarie a.c., poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău au constatat şi sancţionat 143 de abateri la regimul circulaţiei pe drumurile publice.

40 dintre sancţiuni au fost aplicate conducătorilor de autovehicule care nu au ţinut cont de limitele de viteză maxime admise, 18 conducători auto au fost sancţionaţi pentru că nu au utilizat centura de siguranţă, iar alţi 14 pentru că au fost depistaţi la volanul unor autovehicule ce prezentau defecţiuni tehnice sau pentru că au oprit şi staţionat în alte locuri decât cele special amenajate. Cea mai mare viteză a fost înregistrată pe DN2 E85, în localitatea Oreavu – 164 km/h, la volanul autoturismului aflându–se un prahovean în vârstă de 29 de ani.

În ultimele 24 de ore, poliţiştii au reţinut 11 permise de conducere, pentru nerespectarea regimului legal de viteză, neacordarea priorităţii de trecere pietonilor care se aflau regulamentar în traversarea drumului public, efectuarea unor depăşiri neregulamentare, dar şi alte abateri constatate în trafic.

 

Respectaţi regulile de circulaţie

 Pentru o călătorie sigură pentru prevenirea evenimentelor rutiere produse pe fondul condiţiilor meteorologice nefavorabile, recomandăm conducătorilor auto să se intereseze cu privire la condiţiile de deplasare existente pe traseul pe care urmează să îl parcurgă.

Întotdeauna trebuie păstrată în mers o distanţă suficientă faţă de partenerii de trafic, pentru a putea opri autoturismul în condiţii de siguranţă în caz că acest lucru este necesar.

Reamintim că utilizarea anvelopelor de iarnă este obligatorie atunci când se circulă pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei. De asemenea, autovehiculele cu greutatea de peste 3,5 tone trebuie echipate cu dispozitive antiderapante.

În condiţiile unui trafic aglomerat, precipitaţiile, sub formă de lapoviţă, ninsoare sau polei, precum şi vântul puternic pot determina apariţia unor blocaje rutiere temporare. Păstraţi-vă calmul, nu uitaţi de politeţea rutieră şi nu blocaţi intersecţiile. De asemenea, nu vă angajaţi în depăşirea coloanelor de autovehicule.

ATENȚIE LA POLEI!

Sursa: IPJ Buzau

Partajează şi tu pe:
Facebook Twitter Plusone Stumbleupon Delicious Tumblr Linkedin Email Print
Pin It

Lasă un răspuns