BULETIN INFORMATIV privind activităţi şi evenimente din perioada 25 – 27 martie

Pietonii râmniceni sfătuiți de polițiștii rutieri

            La acest sfârșit de săptămână polițiștii rutieri din cadrul Poliției municipiului Rm. Sărat, au desfășurat activități cu caracter preventiv care au vizat pietonii angajați neregulamentar în traversarea drumului public.

Sub sloganul ,,Amenda Morală”, polițiștii rutieri râmniceni împreună cu patru elevi voluntari de la Colegiul Național ,,Al.Vlahuță” au sfătuit peste 70 de pietoni asupra necesității respectării regulilor de circulație, astfel încât să nu devină victime ale accidentelor de circulație.

Cei informați antivictimal au primit din partea elevilor o ,,sancțiune morală” și broșuri cu recomandări utile.

La finalul activității elevii au primit din partea polițiștilor legitimații de „Poliţist pentru o zi”.

 

 

Agenți economici de la Nehoiu verificați de polițiștii buzoieni

La sfârșitul acestei săptămâni, polițiști din cadrul Poliției oraș Nehoiu au efectuat activităţi pe linia prevenirii şi combaterii ilegalităţilor ce se comit în domeniul producerii şi comercializării produselor agroalimentare.

Au fost efectuate verificări la 8 unităţi comerciale fiind aplicate sancţiuni contravenţionale conform Legii nr. 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi de producţie, comerţ sau prestări de servicii în valoare totală de 5210 lei.

 

 Abateri în trafic / Poliţiştii au aplicat peste 590 de sancţiuni contravenţionale la regimul circulaţiei pe drumurile publice

În cadrul acţiunilor desfăşurate la acest sfârșit de săptămână pentru disciplinarea participanţilor la trafic, poliţiştii cu atribuţii pe linie rutieră au aplicat 595 de sancţiuni contravenţionale şi au reţinut în vederea suspendării 18 permise de conducere.

229 dintre abateri au fost comise de şoferi care nu au respectat limitele legale de viteză iar trei conducători auto au predat permisele din cauza vitezei cu care şi-au condus autovehiculele.

Alte sancțiuni contravenționale au fost aplicate conducătorilor auto care au condus autovehicule cu defecţiuni tehnice (31), nu au utilizat centura de siguranţă (61) sau au oprit şi staţionat în alte locuri decât cele special amenajate (13).

Pentru abaterile constatate în trafic polițiștii au reţinut alte 15 permise  de conducere, pentru nerespectarea semnificației culorii roșii a semaforului electric, pentru efectuarea unor depășiri neregulamentare, neacordarea priorității de trecere pietonilor aflați regulamentar în traversarea drumului public şi pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice.

 

Dosare penale pentru conducătorii auto depistați băuți la volan

La acest sfârșit de săptămână, polițiștii cu atribuții pe linie rutieră au efectuat peste 350 de testări cu aparatul etilotest în nouă situații fiind întocmite dosare penale.

Cea mai mare concentrație alcoolică a fost înregistrată de aparatul etilotest în cazul unui bucureștean în vârstă de 61 de ani depistat la volanul autoturismului pe raza localității Măgura, având o concentrație alcoolică de 0,95 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Sursa: IPJ Buzau

Partajează şi tu pe:
Facebook Twitter Plusone Stumbleupon Delicious Tumblr Linkedin Email Print
Pin It

Lasă un răspuns