BULETIN INFORMATIV privind activităţi şi evenimente din perioada 24 – 26 februarie

Sancţiuni silvice

 La acest sfârşit de săptămână, poliţiştii buzoieni, în timp ce desfăşurau activităţi de patrulare pe raza de competenţă, au depistat pe raza localităţii Stâlpu, un localnic în vârstă de 45 de ani, la volanul unei autoutilitare cu care transporta material lemnos, specia fag, fără a deţine documente de provenienţă.

Acesta a fost sancţionat contravenţional conform Legii nr. 171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice, iar materialul lemnos a fost confiscat şi predat reprezentanţilor silvici.

 

Bănuită de comercializare de produse accizabile, depistată de patrula de siguranţă publică

În ziua de 26 februarie a.c., patrula de siguranţă publică din cadrul Poliţei Municipiului Buzău, în timp ce desfăşura activităţi de patrulare pe raza de competenţă, a depistat o buzoiancă în vârstă de 51 de ani care desfăşura activităţi de comerţ cu produse accizabile.

Aceasta a fost sancţionată contravenţional cu amendă în cuantum de 500 de lei  conform Legii nr. 12/1990 cu modificările şi completările ulterioare, iar cele 1.000 de  ţigarete au fost confiscate.


Nereguli în trafic / Peste 570 de sancţiuni contravenţionale aplicate  în ultimele 72 de ore

În ultimele 72 de ore, poliţiştii cu atribuţii pe linie rutieră din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău, au continuat acţiunile pentru prevenirea evenimentelor rutiere, precum şi pentru conştientizarea conducătorilor auto cu privire la riscurile la care se expun şi îi expun pe ceilalţi participanţi la trafic prin nerespectarea regulilor de circulaţie.

Ca urmare a abaterilor constatate, au fost aplicate 573 de sancţiuni contravenţionale şi au fost reţinute în vederea suspendării dreptului de circulaţie 24 de  permise de conducere.

251 dintre sancţiuni au fost aplicate pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 66 pentru neutilizarea centurii de siguranţă, 30 pentru conducerea unor autovehicule ce prezentau defecţiuni tehnice, dar şi pentru alte abateri constatate în trafic. Pentru nerespectarea regimului legal de viteză poliţiştii rutieri au reţinut 11 permise de conducere. Cea mai mare viteză – 161 km/h a fost înregistrată de aparatul radar în cazul unui bărbat de 52 de ani, din Râmnicelu, depistat la volanul autoturismului pe DN 2 E85 în afara localităţii  Grebănu.

Tot la acest sfârşit de săptămână, pentru neregulile constatate în rândul conducătorilor auto, poliţiştii rutieri au reţinut alte 13 permise de conducere pentru efectuarea unor depăşiri neregulamentare, pentru neacordarea priorităţii de trecere pietonilor aflaţi regulamentar în traversarea drumului public, precum şi pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice şi nerespectarea semnificaţiei culorii roşii a semaforului electric.

De asemenea au fost întocmite trei dosare penale, două dosare penale au fost întocmite după ce poliţiştii rutieri au depistat în trafic la volanul unor autoturisme conducători auto sub influenţa băuturilor alcoolice ( cea mai mare  alcoolemie a fost înregistrată de aparatul etilotest în cazul unui buzoian de 45 de ani, depistat pe raza municipiului Buzău  – 0,69 mg/l alcool pur în aerul expirat). Celălalt dosar penal a fost întocmit pentru conducerea unui autovehicul neînmatriculat.

 

Accident grav de circulaţie

  În ziua de 25 februarie a.c., în jurul orei 13.30, poliţiştii au fost sesizaţi despre producerea unui accident rutier pe DN 2B, în afara localităţii Ţinteşti.

Din primele verificări efectuate de echipa operativă la faţa locului, a rezultat faptul că un conducător auto în vârstă de 67 ani, din municipiul Buzău, în timp ce se  afla la volanul unui autoturism şi se deplasa din direcţia Brăila către Buzău, posibil pe fondul unor afecţiuni medicale, a pătruns pe sensul opus de mers  unde a intrat în coliziune cu un alt autoturism condus de un buzoian în vârstă de 56 de ani.

În urma accidentului rutier a rezultat decesul conducătorului auto în vârstă de 67 de ani şi rănirea a două persoane în vârstă de 45, respectiv 47 de ani, care au fost transportate la spital pentru îngrijiri medicale.

Poliţiştii rutieri au întocmit un dosar penal pentru stabilirea cu exactitate a situaţiei de fapt şi continuă cercetările.

 

                                                 Respectaţi regulile de circulaţie!

 Pentru prevenirea unor situaţii nedorite, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Buzău recomandă conducătorilor de autovehicule:

  – să acorde prioritate de trecere pietonilor angajaţi regulamentar în traversarea drumului public,

 – înainte de a pleca la drum, să verifice întotdeauna starea tehnică a autovehiculului şi rezerva de combustibil şi să se intereseze în privinţa condiţiilor meteo de pe traseul pe care urmează să îl parcurgă,

 – să manifeste prudenţă în trafic şi să nu se angajeze în efectuarea unor depăşiri neregulamentare,

  – să adopte o conduită preventivă în trafic.

Sursa: IPJ BUZAU

Partajează şi tu pe:
Facebook Twitter Plusone Stumbleupon Delicious Tumblr Linkedin Email Print
Pin It

Lasă un răspuns