BULETIN INFORMATIV privind activităţi şi evenimente din perioada 10 – 12 februarie

Dosar penal pentru tăieri ilegale şi furt de arbori

  La acest sfârşit de săptămână, poliţişti din cadrul Postului de poliţie comunal Bisoca, în urma activităţilor desfăşurate pe linia prevenirii şi combaterii delictelor silvice şi a faptelor ilegale asociate din tăierea arborilor, circulaţia, depozitarea, prelucrarea primară şi comercializarea materialelor lemnoase, au identificat un localnic în vârstă de 42 de ani care tăiase arbori de esenţă fag, de pe proprietatea unui consătean.

În cauză s-a întocmit dosar penal conform Legii nr.46/2008 Codul Silvic, iar materialul lemnos a fost confiscat şi predat reprezentanţilor silvici.

Activităţile vor continua în acest domeniu.

 

Nereguli în trafic / Peste 520 de sancţiuni contravenţionale aplicate  în ultimele 72 de ore

În ultimele 72 de ore, poliţiştii cu atribuţii pe linie rutieră din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău, au continuat acţiunile pentru prevenirea evenimentelor rutiere, precum şi pentru conştientizarea conducătorilor auto cu privire la riscurile la care se expun şi îi expun pe ceilalţi participanţi la trafic prin nerespectarea regulilor de circulaţie.

Ca urmare a abaterilor constatate, au fost aplicate 524 de sancţiuni contravenţionale şi au fost reţinute în vederea suspendării dreptului de circulaţie, 28 de permise de conducere.

191 dintre sancţiuni au fost aplicate pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 59 pentru neutilizarea centurii de siguranţă, 48 pentru conducerea unor autovehicule ce prezentau defecţiuni tehnice, dar şi pentru alte abateri constatate în trafic. Pentru nerespectarea regimului legal de viteză poliţiştii rutieri au reţinut 5 permise de conducere. Cea mai mare viteză – 175 km/h a fost înregistrată de aparatul radar în cazul unui tânăr de 26 de ani din Suceava, depistat la volanul autoturismului pe DN 2 E85, în afara localităţii Racoviţeni.

Tot la acest sfârşit de săptămână, pentru neregulile constatate în rândul conducătorilor auto, poliţiştii rutieri au reţinut alte 23 de permise de conducere pentru efectuarea unor depăşiri neregulamentare, pentru neacordarea priorităţii de trecere pietonilor aflaţi regulamentar în traversarea drumului public precum şi pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice şi nerespectarea semnificaţiei culorii roşii a semaforului electric.

De asemenea au fost întocmite cinci dosare  penale, două dosare penale au fost întocmite după ce poliţiştii rutieri au depistat în trafic la volanul unor autoturisme conducători auto sub influenţa băuturilor alcoolice (cea mai mare alcoolemie a fost înregistrată de aparatul etilotest în cazul unui buzoian de 42 de ani, depistat pe raza localităţii Beceni  – 0,66 mg/l alcool pur în aerul expirat). Alte două dosare penale au fost întocmite pentru conducerea unor autovehicule fără a deţine permis de conducere, iar unul pentru conducerea unui autovehicul neînmatriculat.

 

Accident grav de circulaţie

 La data de 10 februarie a.c., în jurul orei 19.00, poliţiştii au fost sesizaţi despre producerea unui accident rutier pe raza localităţii Cioranca, pe drumul european DN 2 E 85.

Din primele verificări efectuate de echipa operativă la faţa locului, a rezultat faptul că un conducător auto în vârstă de 46 ani, din localitatea Movila Banului, în timp ce se deplasa cu un autoturism pe ruta Buzău către Urziceni, a acroşat un localnic în vârstă de 46 de ani, care se angajase regulamentar în traversarea drumului public.

În urma accidentului rutier a rezultat decesul pietonului, iar poliţiştii rutieri au întocmit un dosar penal pentru stabilirea cu exactitate a situaţiei de fapt.

                                                  Respectaţi regulile de circulaţie!

 Pentru prevenirea unor situaţii nedorite, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Buzău recomandă conducătorilor de autovehicule:

  – să acorde prioritate de trecere pietonilor angajaţi regulamentar în traversarea drumului public,

 – înainte de a pleca la drum, să verifice întotdeauna starea tehnică a autovehiculului şi rezerva de combustibil şi să se intereseze în privinţa condiţiilor meteo de pe traseul pe care urmează să îl parcurgă,

 – să manifeste prudenţă în trafic şi să nu se angajeze în efectuarea unor depăşiri neregulamentare,

  – să adopte o conduită preventivă în trafic.

 Atenţie la polei care apare adesea în condiţii de ger!

Sursa: IPJ Buzau

Partajează şi tu pe:
Facebook Twitter Plusone Stumbleupon Delicious Tumblr Linkedin Email Print
Pin It

Lasă un răspuns