Băsescu, la început de an şcolar: Nu putem vorbi de democraţie consolidată fără educaţie de calitate

302738-basePreşedintele Traian Băsescu a transmis, duminică, un mesaj cu ocazia deschiderii noului an şcolar, în care afirmă că nu se poate vorbi despre democraţie consolidată fără educaţie de calitate, el susţinând aplicarea, fără întrâziere, a Legii educaţiei.

„Stimaţi profesori, dragi elevi, la începutul anului şcolar 2013 – 2014 doresc să vă urez mult succes şi să-mi exprim speranţa că veţi reuşi să vă bucuraţi de fiecare zi de şcoală. În mod special, le urez bun venit celor aproape 200.000 de elevi care încep clasa pregătitoare, precum şi cadrelor didactice nou intrate în sistemul de învăţământ”, se arată în mesajul preşedintelui Traian Băsescu, dat publicităţii de Administraţia prezidenţială.

Şeful statului susţine că educaţia naţională trebuie să se înscrie în orizontul obiectivelor Europa 2020: să fie centrată pe criteriul competitivităţii şi al relevanţei pe piaţa muncii, să promoveze echitatea şi coeziunea socială, să stimuleze creativitatea şi spiritul întreprinzător.

„Putem atinge toate aceste obiective dacă urmăm cu consecvenţă Pactul Naţional pentru Educaţie, precum şi dacă aplicăm, fără întârziere, Legea educaţiei. Nu putem vorbi despre democraţie consolidată fără o educaţie de calitate. Astăzi trăim într-o societate globalizată, al cărei principiu de armonizare este cel al unităţii în diversitate şi al pluralismului de valori şi opţiuni„, adaugă preşedintelui Băsescu.

Traian Băsescu se declară convins că România are un potenţial extraordinar de dezvoltare prin tineri, cea mai importantă resursă a ţării, şi, de aceea, este o datorie faţă de aceştia de a le oferi un sistem care să permită formarea lor în conformitate cu exigenţele şi aspiraţiile pe care le are fiecare.

Am încredere în dumneavoastră, profesori şi elevi, deopotrivă, că prin entuziasmul şi perseverenţa cu care vă veţi urma parcursul în cunoaştere şi formare profesională, veţi contribui la construirea unei societăţi puternice, capabilă să discearnă calea propriului viitor, calea viitorului României. Vă doresc mult succes în noul an şcolar!”, se încheie mesajul preşedintelui Băsescu.

Anul şcolar 2013 – 2014 începe luni.

Preluat de pe: MEDIAFAX

Partajează şi tu pe:
Facebook Twitter Plusone Stumbleupon Delicious Tumblr Linkedin Email Print
Pin It

Lasă un răspuns