Bănuit de spălare de bani, complicitate la înşelăciune şi instigare la înşelăciune reţinut de poliţiştii buzoieni

În continuarea activităţilor specifice complexe desfăşurate de poliţiştii buzoieni sub supravegherea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Buzău, a fost documentată activitatea unui grup infracţional format din patru bărbaţi cu vârste cuprinse între 32 şi 59 de ani şi a unei femei de 30 de ani, toţi din Buzău.

În urma probatoriului administrat în cauză s-a stabilit că în perioada 2012 – 2013 un buzoian în vârstă de 37 de ani a efectuat activităţi infracţionale multiple pe teritoriul Marii Britanii de pe urma cărora a dobândit trei autoturisme de diferite mărci, cărora le-a ascuns adevărata natură şi provenienţă, totodată disimulând şi ascunzând originea ilicită a sumelor de bani cu care le-a achiziţionat.

S-a stabilit de asemenea că în perioada 2012 – 2014 autoturismele au fost implicate în evenimente rutiere provocate intenţionat pe teritoriul României, iar în urma unor împuterniciri false întocmite pe numele buzoiencei şi a bărbatului de 59 de ani, proprietarul autovehiculelor a obţinut despăgubiri ilegale în sumă totală de 36.310 lei de la firme de asigurări.

Buzoianul de 37 de ani a fost reţinut pentru o perioadă de 24 de ore pentru comiterea infracţiunilor de spălare de bani, complicitate la înşelăciune, instigare la înşelăciune şi tentativă la înşelăciune, fapte prevăzute în Codul Penal, urmând a fi prezentat magistraţilor cu propunerea de arestare preventivă.

Pentru documentarea întregii activităţi infracţionale poliţiştii au beneficiat de suportul de specialitate a S.I.P.I – Buzău.

Sursa: IPJ BUZAU

Partajează şi tu pe:
Facebook Twitter Plusone Stumbleupon Delicious Tumblr Linkedin Email Print
Pin It

Lasă un răspuns