Audieri în Comisia pentru Roşia Montană la Palatul Parlamentului

protest rm nyLuni şi marţi sunt invitaţi la lucrările comisiei reprezentanţi ai guvernului care au atribuţii în privinţa proiectului. Între timp, protestele împotriva exploatării au continuat.

Audierile în Comisia specială pentru Roşia Montană vor continua săptămâna aceasta la Palatul Parlamentului.

Luni şi marţi sunt invitaţi la lucrările comisiei reprezentanţi ai guvernului care au atribuţii în privinţa proiectului de exploatare minieră.

După ce săptămâna trecută senatorii şi deputaţii din Comisia Specială s-au deplasat la Roşia Montană şi au discutat cu autorităţile locale şi cu cei care se pronunţă pentru sau împotriva exploatării, parlamentarii din Comisia Specială şi-au propus ca săptămâna aceasta să aibă discuţii cu reprezentanţii tuturor ministerelor şi instituţiilor inplicate.

Cu specialişti ai Academiei Române, dar şi cu conducerea Roşia Montană „Gold Corporation”.

Astfel, chiar de luni de la ora 10:00 senatorii şi deputaţii au programate întâlniri cu miniştrii de la Justiţie şi marile proiecte, urmând ca marţi de la ora 15:00 la Comisie să vină miniştri economiei şi finanţelor publice, dar şi ministrul delegat pentru ape şi păduri.

Miercuri directorii SRI şi CIE sunt aşteptaţi la discuţii, iar joi reprezentanţii Roşia Montană „Gold Corporation” şi Mininvest.

Săptâmâna se încheie vineri cu o dezbatere la care sunt invitaţi sa participe reprezentanţii Administraţiei Prezidenţiale, ai Băncii Naţionale a României, ai Academiei Române sau ai Academiei de Studii Economice.

Noi proteste împotriva proiectului Roşia Montană

Protestele împotriva proiectului continuă.

La Piaţa Universităţii din Bucureşti, peste 2000 de persoane au cerut, duminică, respingerea de către parlament a proiectului de lege, interzicerea folosirii cianurilor şi introducerea zonei de la Roşia Montană în patrimoniul UNESCO.

Protestatarii au blocat parţial traficul la Piaţa Universităţii.

Manifestaţii similare au avut loc şi în Cluj, Alba Iulia, Câmpeni şi Iaşi, au transmis corespondenţii Radio România.

Şi în SUA, la New York, un grup de zece persoane a protestat în faţa locuinţei miliardarului John Polsen, unul dintre principalii acţionari ai companiei canadiene Gabriel Resources, care doreşte să extragă aurul de la Roşia Montană.

John Paulson le-a promis protestatarilor că le va răspunde la revendicări în scris, transmite corespondentul Radio România, Ani Sandu.

Autor: ROMANIA – ACTUALITATI

Partajează şi tu pe:
Facebook Twitter Plusone Stumbleupon Delicious Tumblr Linkedin Email Print
Pin It

Lasă un răspuns