ATENȚIE LA POLEI!

În ultimele 24 de ore nu s-au înregistrat probleme deosebite  în trafic, circulaţia desfăşurându-se în condiţii normale având în vedere starea meteo.

Poliţiştii reamintesc câteva sfaturi şi recomandări pentru un trafic rutier în siguranţă:  Nu porniţi la drum fără a verifica starea traseului pe care urmează să îl parcurgeţi, echipaţi-vă autovehiculul pentru circulaţia în condiţii de iarnă şi respectaţi semnificaţia indicatoarelor şi îndrumările poliţiştilor rutieri.

Adaptaţi permanent viteza de rulare la condiţiile de drum şi trafic.

Astfel, chiar dacă vă aflaţi în localităţi sau în afara lor, trebuie să circulaţi cu o viteză care să permită oprirea în siguranţă, având în vedere că distanţa de frânare în astfel de condiţii este mult mai mare. În timpul călătoriei, cei de la volan trebuie să păstreze în mers o distanţă de siguranţă faţă de vehiculele dinainte şi să nu acţioneze brusc mecanismele de direcţie şi frânare şi să utilizeze cu precădere frâna de motor, mai ales pe sectoarele de drum cu carosabil alunecos.

Atenţie sporită la efectuarea depăşirilor, nu vă angajaţi în efectuarea de depăşiri neregulamentare! Circulaţi cu viteză moderată!

Viteza excesivă sau neadaptată la particularităţile de drum şi de trafic generează accidente grave de circulaţie;

Nu conduceţi sub influenţa băuturilor alcoolice!

Folosiţi centura de siguranţă! Acest accesoriu vă poate salva viaţa; Folosiţi corect luminile pentru a vă face vizibili în trafic Nu conduceţi maşina când sunteţi obosiţi! Oboseala la volan vă poate fi fatală. Evitaţi pe cât posibil să circulaţi, pe distanţe lungi, noaptea.

Mare atenţie! Iarna, când temperaturile sunt scăzute, ploaia este, probabil, cel mai periculos fenomen pentru traficul rutier, pentru că îndepărtează materialul antiderapant, iar pe partea carosabilă  poleiul se formează într-un timp foarte scurt.

Sursa: IPJ Buzau

 

 

 

Partajează şi tu pe:
Facebook Twitter Plusone Stumbleupon Delicious Tumblr Linkedin Email Print
Pin It

Lasă un răspuns