Asalt Mondial! LIVE BLOG România – Ungaria. Un nou incident VIOLENT în Bucureşti! Fanii lui Dinamo s-au bătut cu maghiarii în „Ştefan cel Mare”

romania-123

UPDATE 14:45 Un nou incident violent a avut loc în urmă cu puţin timp în apropierea stadionuluiDinamo, din Bucureşti.

 

 

Mai mulţi suporteri maghiari au răspuns provocărilor unui tânăr român care arăta semne obscene spre două autocare venite din Ungaria care staţionau la un stop. Aproximativ cinci suporteri ai oaspeţilor de astăzi au coborât din cele două vehicule şi l-au lovit pe trecătorul care le arătase semne obscene, moment în care aproximativ 50 de fani ai lui Dinamo au apărut din curtea stadionului şi au început să arunce cu pietre spre cele două autocare.

 

Forţele de ordine au intervenit imediat şi au reuşit să-i disperseze pe dinamovişti, în timp ce fanii maghiari au fost urcaţi în autocare şi şi-au continuat drumul.

 


 

UPDATE 13:30 InterCity-ul de Budapesta a plecat de puţin timp din Braşov şi se îndreaptă spre Bucureşti. Conform Transilvania Expres, majoritatea suporterilor maghiari din garnitura de tren sunt în stare avansată de ebrietate.

Aceştia au aruncat cu petarde şi fumigene pe peronul gării din Braşov şi, alături de celebra scandare „Ria, Ria, Ungaria!”, au aruncat cuvinte jignitoare la adresa românilor.

 

 
Tot aici, în tren au urcat mai mulţi români de etnie maghiară.

 

 

 

sursa FOTO: Transilvania Expres

 

 

 

UPDATE 13:00 Ce trebuie să ştii dacă mergi la România – Ungaria, pe Naţional Arena

 

Porţile Naţional Arena se vor deschide la ora 18:00, iar FRF îi roagă pe fanii naţionalei să vină cât mai devreme la stadion pentru a împiedica formarea cozilor la porţile de acces

 

Accesul fanilor români se va face prin strada Maior Coravu, pentru cei care au bilete în Tribuna Vest, şi prin Bulevardul Basarabia pentru cei care au tichete în Tribuna Est, Peluza Sud şi Peluza Nord

 

Traficul pe strada Maior Coravu va fi restricţionat începând cu ora 10:00. Acces vor avea doar riveranii

 

Suporterilor maghiari li se va face accesul în stadion prin intrarea de pe strada Pierre de Coubertin, acolo unde a fost instalat şi un fan-zone special pentru aceştia.

 

Singurele obiecte pe care fanii români au voie să le introducă în stadion sunt steagurile tricolore. Bannerele cu mesaje sunt interzise

 

Liniile RATB 86, 90, 104, 655 vor avea traseul modificat în ziua meciului, începând cu ora 17:30. Liniile de autobuze 101, 102, 104, 311, 330, 335, precum şi liniile de troleibuze 66,70, 79, 85, 86, 90,92, precum şi tramvaiul 1 vor avea program prelungit şi le va fi suplimentată capacitatea de transport.

 

Suporterii maghiari vor avea la dispoziţie două linii RATB care vor face legătura între Gara de Nord, respectiv Centrul Vechi şi Naţional Arena

 

Programul Metrorex va fi prelungit cu o oră şi jumătate, ultimele trenuri urmând să plece de la capătul magistralei la ora 00:30.

 

Casele de bilete vor fi închise în ziua meciului, urmând a fi redeschise sâmbătă, 7 septembrie, când vor fi puse în vânzare ultimele bilete la meciul România – Turcia.

 

60 de medici şi asistenţi medicali vor asigura serviciile medicale pe durata meciului

 

1.000 de jandarmi vor asigura securitatea în preajma stadionului Naţional Arena la meciul cu Ungaria

 

1.000 de stewarzi vor fi în interiorul Naţional Arena cu ocazia meciului din această seară

 

800 de poliţişti din toate structurile MAI vor patrula străzile Capitalei în ziua meciului cu Ungaria

 

 

 

 


 

UPDATE 11.56 – Un incident între suporterii maghiari sosiţi vineri dimineaţa, la Bucureşti, în Gara de Nord şi un român care le-a fluturat ostentativ un steag tricolor, după ce aceştia au coborât din tren, a fost aplanat de către forţele de ordine, a precizat un martor pentru MEDIAFAX.

În jurul orei 8.00, un grup de aproximativ 300 de suporteri unguri au ajuns în Gara de Nord, unde au început să cânte şi să scandeze lozinci de susţinere a adversarei României din preliminariile CM 2014.

Un tânăr aflat în zonă a început să fluture ostentativ în faţa maghiarilor un drapel de mari dimensiuni al României, moment în care suporterii unguri au început să huiduie şi au intenţionat să-l agreseze fizic. Incidentul a fost aplanat de către jandarmii aflaţi în zonă, suporterul român fiind îndepărtat.

Suporterii maghiari au fost conduşi de către jandarmi în Centrul Vechi, unde li se vor alătura alţi o mie de fani care urmează să ajungă în cursul zilei de vineri la Bucureşti cu o garnitură de tren formată din 13 vagoane. Ceilalţi suporteri maghiari, până la 2900, câţi sunt aşteptaţi la Bucureşti, vor face deplasarea cu un avion şi cu autoturisme proprii şi microbuze.

Purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei, Georgian Enache, face un apel la suporterii români pentru a nu-i incita pe fanii maghiari care urmează să ajungă la Bucureşti. „Facem un apel la suporterii români să se abţină de la scandări şi manifestări rasiste sau xenofobe sau de natură să incite fanii maghiari, pentru a evita posibile conflicte. Trebuie să doverdim că suntem civilizaţi”, a declarat Enache.

 

 


 

UPDATE 11:04 Deşi Victor Piţurcă tinde spre un prim „11” în care linia de trei din spatele lui Marica să fie formată din Torje, Bogdan Stancu şi Maxim, Gică Hagi spune că se aşteaptăt ca Cristi Tănase să fie pe teren din primul minut.

 

“Eu cred că va juca Tănase, e un jucător indispensabil pentru Piţurcă. Cred că Marica o să intre în repriza a doua, atunci cînd şi ceilalţi vor fi mai obosiţi„, a declarat Hagi la Dolce Sport.

 


 

UPDATE 10:35 Noi detalii în legătură cu incidentul au fost oferite de purtătorul de cuvânt al Poliţiei Locale Bucureşti, Răzvan Popa, agenţiei Mediafax.

 

Potrivit lui Răzvan Popa, în jurul orei 03.40 a avut loc o altercaţie între aproximativ 30 de suporteri unguri şi un grup de români, mai puţin numeros. În timpul scandalului aceştia s-au îmbrâncit şi au aruncat cu sticle.

 

„În urma incidentului, cinci suporteri maghiari au fost predaţi Secţiei 10 Poliţie, iar un român a fost amendat pentru tulburarea liniştii publice”, a declarat pentru MEDIAFAX, Răzvan Popa.

 

MAI MULTE DETALII, AICI

 


 

UPDATE 10:15 România e neînvinsă în confruntările cu Ungaria de 31 de ani, iar Piţurcă şi jucătorii lui sunt decişi să extindă perioada de invincibilitate şi după meciul de astăzi.

 

Vezi aici seria de şapte meciuri fără înfrângere a României.

 


 

UPDATE 09:30 Conform România TV,  primele incidente cauzate de fanii maghiari veniţi la Bucureşti au avut loc în cursul nopţii de joi spre vineri, în Centrul Vechi din Bucureşti. Sursa citată notează că 30 de suporteri ai oaspeţilor au fost implicaţi într-o bătaie cu „un grup mai puţin numeros” de români. Conform reprezentanţilor Poliţiei, cinci suporteri maghiari şi un român au fost amendaţi în urma incidentului.

 


 

UPDATE 08:30 Începem ziua cu dreptul si rememorăm ultimele două dispute România – Ungaria jucate pe teren propriu. De fiecare dată tricolorii s-au impus cu 2-0, în Ghencea, după meciuri în care nu le-am dat nicio şansă adversarilor.

05.06.1999 Bucureşti:ROMÂNIA – UNGARIA 2-0 (2-0) preliminarii CE
Prima victorie din istorie a naţionalei noastre împotriva Ungariei a fost obţinută şi datorită întoarcerii lui Hagi sub tricolor. Chiar dacă nu a marcat şi a jucat doar o repriză, „Regele“ a fost artizanul acelui succes.

 

02.06.2001 Bucureşti:ROMÂNIA – UNGARIA 2-0 (1-0) preliminarii CM
„Dublă“ Marius Niculae, Bölöni selecţionerul României.

 

 

 

 


 

Selecţionerul mai are nevoie de un antrenament pentru a finaliza formula de start pentru meciul cu Ungaria.

Piţurcă vrea să profite de polivalenţa lui Alexandru Maxim şi să îl treacă pe mijlocaşul lui VfB Stuttgart în banda stângă. Din echipa de start iese astfel Tănase.

 

Bogdan Stancu a fost încercat de Piţurcă pe postul de vârf retras, în spatele lui Marica.

 

Miza meciului cu Ungaria face ca alegerea echipei de start să fie mult mai dificilă decât de obicei. Ieri, la conferinţa de presă de dinaintea partidei cu formaţia lui Şandor Egervari, Victor Piţurcă a admis că mai are două-trei posturi pentru care nu a găsit încă titularii şi că, tocmai din această cauză, ar mai vrea să efectueze un antrenament chiar în dimineaţa jocului. „Dacă îi voi simţi pe jucători foarte bine din punct de vedere fizic şi dacă vremea ne va ajuta“, a punctat antrenorul tricolorilor.

 

70 de minute cu Marica

 

Aşa cum ProSport a anunţat încă de marţi, Piţurcă îl va trimite în teren încă din primul minut pe Ciprian Marica! Deşi misterios, selecţionerul a lăsat să se înţeleagă ieri că îşi asumă riscurile titularizării fotbalistului de 27 de ani care în această vară s-a antrenat fără echipă, tocmai pentru că acesta s-a prezentat ireproşabil în ultima săptămână la şedinţele de pregătire ale tricolorilor. „Am observat că există o preocupare sporită pentru situaţia lui Marica. Dacă va fi să joace, atunci să fiţi siguri că va fi decizia mea şi doar a mea! Eu sunt responsabil şi eu ştiu ce este mai bine pentru echipa naţională“, a spus selecţionerul parcă pentru a explica în avans titularizarea lui Ciprian Marica. Cel mai probabil, vârful fără echipă nu va prinde finalul meciului în teren, el fiind capabil de doar 60-70 de minute de efort la intensitate maximă. „Marica este foarte puternic din punct de vedere fizic, staţi liniştiţi“, a adăugat selecţionerul.

 

Maxim trece în stânga, iese Tănase

 

Alexandru Maxim, poate cel mai în formă dintre stranieri, fusese anunţat drept o variantă pentru postul de vârf retras. Din această poziţie fotbalistul de 23 de ani a reuşit să marcheze o „dublă“ în ultima etapă din Bundesliga, în meciul cu Hoffenheim. Dacă iniţial Piţurcă voia să îl folosească pe Maxim în spatele lui Marica, selecţionerul pare să se fi răzgândit la ultimele antrenamente şi pregăteşte trecerea talentatului mijlocaş în banda stângă. „Maxim poate da randament pe orice post de la mijlocul terenului. El trebuie să aibă libertate totală atunci când intră în posesie. Depinde doar de el cum va specula spaţiile lăsate de adversari şi cum va interpreta partitura tactică pe care deja i-am spus-o“, a comentat selecţionerul.

 

Din „11“-le tricolorilor pentru meciul cu Ungaria va ieşi astfel Tănase, un jucător care întârzie să dea randamentul dorit atunci când evoluează pentru echipa naţională.

 

„Motanul“ din spatele lui Marica

 

Locul lăsat vacant de trecerea lui Maxim în banda stângă va fi ocupat, cel mai probabil, de Bogdan Stancu, un jucător care l-a impresionat pe Victor Piţurcă în ultima săptămână. Forma „Motanului“ l-a convins pe selecţioner că acesta nu poate lipsi din echipa de start a naţionalei pentru meciul cu Ungaria. În cazul în care Ciprian Marica va fi înlocuit în repriza a doua, Stancu reprezintă şi cea mai bună soluţie pentru postul de vârf împins.

 

ECHIPE PROBABILE ROMÂNIA – UNGARIA

 

România: Tătăruşanu – Măţel, Chiricheş, Goian, Raţ – Pintilii, Bourceanu – Torje, Stancu, Maxim – Marica

 

Ungaria: Bogdan – Vanczak, Korcsmar, Guzmics, Laczko – Varga, Hajnal – Koman, Bode, Dzsudzsak – Szalai

 

Piţurcă despre…

 

Torje – Este la cel mai înalt nivel, reacţionează foarte bine din punct de vedere fizic. Nici noi nu ne aşteptam la aşa ceva. Nici când juca meci de meci nu era în forma în care este acum. Sper să fie şi la ora jocului aşa cum s-a prezentat la antrenamente.

Chiricheş – avea o contractură pe care a suferit-o la noua sa echipă, dar acum este în regulă. Tratamentul doctorului nostru a fost foarte eficient şi nu sunt probleme.

Măţel – Ungurii cred că flancul drept al României este vulnerabil? S-ar putea să aibă o surpriză, pentru că eu spun că avem o bandă dreaptă foarte bună, cu jucători foarte tehnici

Nu m-am decis încă asupra echipei. Mai am timp până vineri, la prânz, când voi avea şedinţa tehnică
Victor Piţurcă, antrenor România

Suntem pregătiţi pentru lupta de mâine seară. Vom întâlni un adversar care a crescut foarte mult în ultimul timp
Victor Piţurcă, antrenor România

Preluat de pe: PROSPORT

 

Partajează şi tu pe:
Facebook Twitter Plusone Stumbleupon Delicious Tumblr Linkedin Email Print
Pin It

Lasă un răspuns