La coada la…viata

alexandru-arsinel-pacalit-la-telefon-96661-1Ce-ati face daca ati sta la o coada (nu conteaza la ce), iar in spatele dvs se aseaza o mare vedeta din Romania? L-ati lasa sa intre in fata dvs, in fata tuturor? Marea majoritate cred ca ar face asta, ba chiar i-ar cere si un autograf, nu?
Dar daca viata dvs ar depinde de locul ocupat in acea coada, care v-ar asigura supravietuirea si nu numai? Din nou, majoritatea ar face gesturi disperate si in mod vehement i-ar cere acelei ,,vedete” sa stea la rand ,,ca un om normal”..,,Ce daca esti vedeta? Mi se rupe! Eu vreau sa traiesc! Ce cezi ca noi toti astia suntem prosti si tu esti destept?”…Si ar urma probabil si alte epitete, comparatii unele inexistente in Dictionarul Limbii Romane…Cam asa e si in cazul d-lui Arsinel! Bazandu-se pe simpatia de care se bucura ca actor, in randul romanilor, s-a gandit ca ei il iubesc atat de mult incat ar accepta sa intre ,,peste rand” la o operatie de transplant care i-ar salva lui viata…Numai ca, lupta pentru viata, se pare ca anuleaza orice urma de intelegere, simpatie pentru oricine…Da, faptul ca e vedeta i-a permis sa fie privilegiat! Omeneste, in fata bolii toti ar trebui sa fim egali, insa sistemul ii face pe unii ,,mai egali” decat altii. Lupta pentru viata duce la egoism indiferent cine se afla in aceasta situatie. Pentru ca, in situatii limita, oricine se gandeste doar la sine insusi si ar face orice pentru viata lui, chiar si sa calce pe cadavre… Orice lege a eticii, a moralei, paleste in fata legii junglei, in care ,,cel mai puternic traieste”. Iar ,,puternic” in ziua de azi inseamna bani, faima, relatii…
Acum, nu stiu: sa ne suparam pe simpaticul nostru actor de comedie ca a profitat de statutul lui, sau sa ne bucuram ca a avut ,,norocul” sa primeasca transplantul salvator, chiar si peste rand si ne va spune glume in continuare? Sa ne suparam ca l-am facut sa regrete ca s-a nascut in Romania, sau sa ne bucuram ca tot aici in Romania in care el regreta ca s-a nascut, a avut ocazia sa-si rezolve aceasta problema de sanatate? Grea decizie, nu-i asa?

Autor: Viorel Dodan

Partajează şi tu pe:
Facebook Twitter Plusone Stumbleupon Delicious Tumblr Linkedin Email Print
Pin It

Lasă un răspuns