Aproximativ 400 de sancţiuni aplicate de poliţiştii rutieri pentru neregulile constatate în week-end

masina_politie_rutiera_06833900În cadrul acţiunilor desfăşurate în trafic în zilele de 26 şi 27 iulie a.c., poliţiştii cu atribuţii pe linie rutieră au constatat şi sancţionat 397 de abateri la regimul circulaţiei pe drumurile publice, comise de 261 conducători auto, 16 pietoni, 7 biciclişti şi 11 căruţaşi.

214 dintre sancţiuni au fost aplicate conducătorilor auto care nu au ţinut cont de limitele de viteză maxime admise.

Poliţiştii rutieri au efectuat şi 286 de testări cu aparatele etilotest, care au indicat valori peste zero în cazul a cinci şoferi. Doi dintre aceştia au fost sancţionaţi contravenţional şi lăsaţi fără permise pentru o perioadă de 90 de zile, iar în celelalte trei cazuri au fost întocmite dosare penale.

Tot în week-end, poliţiştii rutieri au mai reţinut în vederea suspendării alte şase permise de conducere, pentru depăşiri neregulamentare, nerespectarea semnificaţiei culorii roşii a semaforului şi viteze de peste 100 km/h în localităţi şi au mai întocmit patru dosare penale, dintre care două pentru „conducerea unui vehicul neînmatriculat” şi două pentru comiterea infracţiunii de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”.

Sursa: IPJ Buzau

Partajează şi tu pe:
Facebook Twitter Plusone Stumbleupon Delicious Tumblr Linkedin Email Print
Pin It

Lasă un răspuns