Aproximativ 300 de sancţiuni aplicate de poliţiştii rutieri pentru nereguli comise de participanţii la trafic / Zece conducători auto au fost lăsaţi fără permisele de conducere

646x404 (3)

În ziua de 17 septembrie a.c., poliţiştii rutieri au desfăşurat o acţiune pentru prevenirea şi combaterea indisciplinei pietonale.
Poliţiştii au aplicat 42 de sancţiuni contravenţionale împotriva pietonilor depistaţi în timp ce se deplasau neregulamentar pe drumurile publice ori traversau prin alte locuri decât cele special amenajate, 22 dintre abateri fiind constatate în mediul rural, iar 20 pe raza municipiilor Buzău şi Rm. Sărat.
În cadrul celorlalte acţiuni desfăşurate în trafic în aceeaşi zi, poliţiştii cu atribuţii pe linie rutieră au mai aplicat 247 de sancţiuni contravenţională pentru neregulile constatate, valoarea totală a amenzilor fiind de 41.360 de lei.
De asemenea, poliţiştii au reţinut în vederea suspendării 10 permise de conducere, dintre care 6 conducătorilor auto care nu au acordat prioritate de trecere pietonilor angajaţi regulamentar în traversare, toate cele şase abateri fiind constatate pe raza municipiului Buzău.
Alţi trei şoferi au fost lăsaţi fără permise după ce şi-au condus maşinile cu viteze mai mari cu 50 km/h faţă de limitele maxime admise în localităţi şi în afara localităţilor, iar unul pentru că nu s-a prezentat la poliţie în termenul legal după ce a fost implicat într-un eveniment rutier soldat doar cu pagube materiale.
Unul dintre echipajele de poliţie care au acţionat marţi pe raza municipiului Buzău a întocmit şi un dosar penal pe numele unui buzoian în vârstă de 62 de ani, depistat în timp ce conducea, pe Al. Industriilor, o automacara neînmatriculată.

Autor: IPJ BUZAU

 

Partajează şi tu pe:
Facebook Twitter Plusone Stumbleupon Delicious Tumblr Linkedin Email Print
Pin It

Lasă un răspuns