Aprilie, prier…Săptămâna II

• Se aude că unul dintre cei mai mari dezvoltatori imobiliari din Buzău are serioase probleme financiare. Este vorba despre firma care a construit Dorobanţi Residence şi Soarelui Residence, două noi complexuri de apartamente. Compania s-a lansat, nu demult, în alte două proiecte imobiliare ambiţioase, unul pe bulevardul Unirii, lângă Biblioteca Judeţeană, iar celălalt pe strada Vulcan. Se pare însă că socoteala de acasă nu s-a potrivit cu cea din târg, chiar dacă firma cu pricina a primit un ajutor substanţial din partea Primăriei Buzău, prin viceprimarul Fănică Bîrlă, pentru obţinerea avizelor de construcţie. Mai precis, compania a rămas în pană de bani şi nu a reuşit să finalizeze niciunul dintre cele două complexuri imobiliare. În prezent, blocul cu 7 niveluri de pe bulevardul Unirii este ridicat, dar nu are finisaje, iar celălalt, de pe strada Vulcan nu are nici fundaţia turnată. Se pare că patronul firmei s-a împrumutat chiar şi la un amic în străinătate şi tot nu a reuşit să scape de datorii. Altceva este însă mai grav. Unii dintre viitori proprietari au plătit deja apartamentele în avans şi nu se pot muta. Mai mult, gurile rele spun că patronul ar fi încasat, pentru aceleaşi apartamente, bani de la mai mulţi proprietari. Adică a vândut acelaşi apartament mai multor persoane. Să sperăm că sunt doar zvonuri, pentru că altfel problemele financiare ale firmei ar fi nimic în comparaţie cu cele juridice. Iar în această horă ar putea intra şi Primăria Buzău sau numai domnul Bârlă. Fie şi pentru că a autorizat construcţia complexului de pe strada Vulcan, cu toată opoziţia proprietarilor de case din vecinătate.

• Surse judiciare au dezvăluit în această săptămână cum a folosit George Scutaru cei 170.000 de euro primiţi de la preşedintele Consiliului Judeţean, Cristi Bîgiu. Fostul lider al PNL Buzău a utilizat banii pentru tipărirea de materiale electorale pentru campania din 2008, iar banii au fost spălaţi prin firma la care Scutaru era acţionar împreună cu fiica lui Theodor Meleşcanu, SC Quick Monitoring Media QMM SRL. După aceste dezvăluiri, se pare că nimic nu-l mai spală pe Scutaru.

• S-ar părea că lui Constantin Boşcodeală nu prea îi mai pasă de proprii angajaţi. Dacă în trecut, primarul Buzăului era foarte generos cu salariaţii, în preajma sărbătorilor, de ceva vreme lucrurile s-au schimbat. Aşa cum s-a întâmplat şi de Crăciun, când subordonaţii săi nu au avut parte de nicio primă, nici de Paşte, aceştia nu au primit nimic. Funcţionarii Primăriei Buzău trebuie să se mulţumească doar cu salariul achitat în avans prin voia Guvernului. Adică favorurile au venit din Palatul Victoria, nu din Palatul Comunal.

• Rămânând la Constantin Boşcodeală, se aude că, de Paşte, primarul Buzăului va vizita mai multe mănăstiri din ţară. Pioşenia edilului are, probabil, legătură cu condamnarea sa în dosarul Gloria. Nu ştim dacă itinerariul lui Boşcodeală va cuprinde şi un pelerinaj la mormântul lui Arsenie Boca, dar cei care îl vizitează frecvent se jură că sfântul părinte face minuni şi de pe lumea cealaltă. Iar achitarea lui Constantin Boşcodeală chiar ar fi o minune.

• Auzim că deputatul Cezar Preda nu va merge la ziua de naştere a colegului său de partid şi de co-preşedinţie a PNL Buzău, Cristi Romanescu. Asta am înţeles. Dar, oare, l-o fi invitat careva?

• Consilierii din Rm Sărat trăiesc cu spaima-n suflet de când un fost coleg de-al lor, în mandatul 2008-2012, Nicolae Tronaru a fost declarat incompatibil de ANI. Cum Agenţia Naţională de Integritate i-a imputat lui Tronaru că ar fi furnizat produse prin firma sa unor instituţii subordonate CLM, consilierii se tem acum că vor cădea în acelaşi păcat. Se aude că ei deja au decis ca societăţile pe care le deţin să nu mai ofere niciun produs instituţiilor aflate în subordinarea Consiliului Local Municipal. Aşa că au ordonat angajaţilor să îi refuze pe trimişii instituţiilor cu pricina. Cine se frige cu ciorbă, suflă şi-n iaurt…

Sursa: Scurtpe2.ro

Partajează şi tu pe:
Facebook Twitter Plusone Stumbleupon Delicious Tumblr Linkedin Email Print
Pin It

Lasă un răspuns