Antonescu îi felicită pe manifestanţi: Cred că e un semn sănătos de civism

crin_antonescuPreşedintele Senatului, Crin Antonescu, a declarat că îi felicită pe cei care manifestează, arătând că, indiferent de tema sau de opţiunea pentru care se iese în stradă la un moment dat, atâta vreme cât aceasta se face paşnic, în forme civilizate, crede că „este un semn sănătos de civism”.

El a fost întrebat, într-o emisiune a postului Digi 24, ce le spune manifestanţilor, ajunşi în a opta zi de proteste. „Întâi de toate, chiar dacă poate să pară surpinzător, îi felicit pentru că o fac. Indiferent de tema sau de opţiunea pentru care ieşi în stradă la un moment dat, atâta vreme cât o faci paşnic, în forme civilizate, cred că e un semn sănătos de civism şi apreciez oamenii care au şi curajul şi tenacitatea şi timpul pentru a se manifesta, indiferent de faptul că părerea lor, sigur, nu e împărtăşită neapărat de toţi”, a răspuns el.

„Dincolo de asta, în legătură cu aceste proteste – şi cele privitoare la Roşia Montană şi cele generate de drama familiei Anghel şi a copilaşului ucis de câini – (…), sar în ochi două lucruri, care mie îmi atrag atenţia şi de aceea iau foarte, foarte în serios aceste lucruri care se întâmplă în stradă: unu – numărul foarte mare de oameni tineri care se află în stradă (…) şi doi – eu cred că nu-i vorba numai de subiectul strict – Roşia Montană sau câini – ci e vorba în general de o formă de protest faţă de alcătuirile şi mai ales funcţionarea sistemului politic din România”, a menţionat el.

În ceea ce priveşte dezbaterea în Parlament a proiectului de lege privind Roşia Montană, Antonescu a arătat că el ar înclina către constituirea unei comisii mixte a Camerei Deputaţilor şi Senatului.

Formal, proiectul este trimis Senatului, prima Cameră sesizată, la Biroul Permanent al Senatului mâine (luni – n.r.) el va urma cursul normal, adică va fi trimis foarte probabil Comisiei de administraţie, pe fond (…) sau în şedinţa Birouilor reunite, iarăşi foarte probabil – este o idee pe care am discutat-o la nivel politic – să constituim o comisie specială, o comisie mixtă Senat-Cameră, cu reprezentarea tuturor forţelor politice, în scopul de a deschide dialogul cu cei care manifestă în stradă, cu cei care au de o parte sau de alta poziţii în mediul online, în presă au pledat într-un sens sau altul”, a precizat el.

Antonescu a menţionat că ar înclina spre a doua variantă, pentru că permite o discuţie publică, transparentă.

„Pe de altă parte, voi pleda pentru o durată rezonabilă, scurtă, deci nu pentru cantonarea sine die în discuţii nesfârşite în această comisie a proiectului. (…) Eu cred că, la rigoare, dacă membrii comisiei se dedică acestui subiect şi lucrează aproape zilnic, într-o lună se poate ajunge la o poziţie sau alta”, a mai spus el.

Crin Antonescu a precizat totodată că susţine ca votul în Parlament la acest proiect de lege să fie nominal. „Categoric, eu vreau să ne asumăm răspunderea şi ca partid şi ca persoane; Sigur că da, nominal, la vedere”, a spus el.

Preluat de pe: MEDIAFAX

Partajează şi tu pe:
Facebook Twitter Plusone Stumbleupon Delicious Tumblr Linkedin Email Print
Pin It

Lasă un răspuns