Anchetă internă în DNA din cauza unor „scurgeri de informaţii”

ioan olteanŞeful DNA a anunţat o anchetă internă privind scurgeri de informaţii într-un dosar în care democrat liberalul Ioan Oltean este cercetat pentru trafic de influenţă.

Şeful Direcţiei Naţionale Anticorupţie a anunţat o anchetă internă în cadrul DNA în cazul scurgerilor de informaţii din dosarul în care liderul PDL, Ioan Oltean, este cercetat pentru trafic de influenţă.

Laura Codruţa Kövesi spune că astfel de divulgări sunt foarte grave şi că cei responsabili vor fi traşi la răspundere.

Vicepreşedintele PDL este urmărit penal pentru că şi-ar fi folosit autoritatea din partid în folosul unor firme sau al unor primari PDL.

Ioan Oltean este cercetat şi pentru favorizarea infractorului, procurorii susţinând că, în seara zilei de 22 martie 2012, a anunţat două persoane că a doua zi DNA urma să facă percheziţii la domiciliile acestora, într-un dosar în care erau cercetate pentru fapte de corupţie în legătură cu procedurile de achiziţie şi contractele derulate de Consiliul Judeţean Bistriţa.

Ioan Oltean a fost joi la DNA pentru a lua la cunoştinţă acuzaţiile din acest dosar.

Vicepreşedintele Camerei Deputaţilor, democrat-liberalul Ioan Oltean, a declarat la ieşirea de la DNA, că procurorii i-au adus la cunoştinţă că este acuzat de favorizarea infractorului într-o cauză disjunsă dintr-un dosar mai vechi.

Duminică, europarlamentarul PDL, Monica Macovei, i-a cerut colegului de partid să demisioneze din funcţia de vicepreşedinte.

Preluat de pe: ROMANIA – ACTUALITATI

Partajează şi tu pe:
Facebook Twitter Plusone Stumbleupon Delicious Tumblr Linkedin Email Print
Pin It

Lasă un răspuns