,,Alegeri”

alegeriViaţa noastră e o eternă confruntare între bine şi rău, o eternă ,,campanie electorală”, în care ambele părţi ne fac oferte care mai de care mai atractive. Alegem pe unul sau pe celălalt dintre ,,candidaţii” la ,,guvernarea” vieţii noastre, într-o continuă căutare a ceea ce e mai bun pentru noi.
Astfel a ajuns ,,Cel de Sus” agentul electoral numărul unu! Din înaltul cerului, pe tronul divin înconjurat de heruvimi, El îşi mângâie barba privind cu mâhnire la deşertăciunea în care trăiesc muritorii. Şi tare i-ar mai pedepsi ca pe nişte copii neascultători, dacă fiul Său, Iisus nu l-ar fi rugat odată: ,,Iartă-i Doamne, că nu ştiu ce fac!”. Tot mai mult, cei pentru care Fiul Său a făcut sacrificiul suprem jertfindu-se pe cruce, au uitat de acest lucru şi se îndepărtează de adevăratele valori creştine ale vieţii. N-au învăţat nimic din învăţăturile Sale propovăduite prin apostoli şi au apucat căile întunecate ale pierzaniei. Căci pierzanie este aceea când iei numele Domnului în deşert, după principiul ,,Dumnezeu este în tot şi în toate”. O fi Dumnezeu aşa cum se zice, dar cred că el nu are ce căuta într-un singur loc: politica! Din păcate, tocmai aici el este invocat şi adus ca martor invizibil şi tăcut pentru a da greutate vorbelor lor. Şi dacă tot este implicat, El are parte şi de ,,opoziţie”, candidatul Dracu’! Cum ar fi înfruntarea politică dacă Dumnezeu şi Dracu’ s-ar întâlni la un ,,talk-show” electoral universal? Cine ar câştiga?…
,,Bună seara, dragi privitori! Numele meu este ,,Conştiinţa” şi voi fi şi în această seară, la fel cum o fac de o veşnicie încoace, moderatorul acestei confruntări! Suntem în studioul electoral ,,Lumea” şi urmăriţi emisiunea electorală ,,Lumea alege!”. Îi avem lângă noi în această seară pe Dumnezeu, candidat din partea Binelui şi pe Dracu’, din partea Răului. Bine aţi venit în studioul nostru planetar!
– Bine v-am găsit, fiilor!
– Bine că v-am mai găsit, supuşii mei!
– Înainte de a trece la dezbaterea propriu-zisă, vă rog să vă prezentaţi!
– Fiţi binecuvântaţi, pământenilor! Eu sunt Creatorul, Alfa şi Omega, Începutul şi Sfârşitul, sunt Adevărul şi Viaţa. Sunt aici de-o veşnicie, mă numesc în multe feluri deşi sunt unul singur. Toţi au auzit de mine, dar tot mai puţini cred cu adevărat în existenţa Mea. Mi se spune God, Allah, Budha sau Dumnezeu. Am creat Universul infinit şi Pământul acesta minunat cu toate câte există în el, în doar şapte zile. Asta spune multe despre puterea mea. Vin aici în faţa voastră a oamenilor cu un program important de perspectivă, din care enumăr doar câteva puncte: Dacă vă veţi întoarce din nou la mine pentru veşnicie, vă promit 1000 de ani pace, promit că veţi intra în Rai fără vize, că vă voi asculta rugăciunile mai mult decât până acum şi că vă voi şterge toate păcatele pe care le-aţi făcut.
Fiecare va avea de la mine norul său personal precum şi un înger păzitor care-l va consilia în orice problemă. Voi pava cu intenţii bune drumul spre Rai, în aşa fel încât drumul sufletelor voastre către mine să fie cât mai lin. Voi inaugura în cel mai scurt timp ,,Autostrada sufletelor”, prin care să descongestionez şi să fluidizez traficul între Pământ şi Cer, pentru a nu mai exista acea vorbă care spune că drumurile mele sunt tare încurcate. De asemenea, voi desfiinţa impozitele plătite la Poarta Raiului, lui Sfântu’ Petru, angajatul meu. Voi face din nou un pod peste inimi şi voi reuni credinţele despărţite odată la Marea Schismă.
Dar cel mai important şi mai ambiţios proiect al meu este ca fiecare dintre voi să aibă 10 vieţi, pentru a putea realiza astfel, tot ce şi-a propus. Devine din ce în ce mai clar că doar o viaţă nu vă mai e de ajuns pentru câte vreţi să faceţi. Deşi am fost acuzat uneori pe nedrept că i-am bătut pe unii şi că i-am binecuvântat pe alţii, vreau să vă spun că am încercat să fiu imparţial cu toţi. Recunosc că nu mi-a ieşit mereu şi că pe unii i-am chemat la mine prea devreme, iar pe alţii i-am uitat în viaţă. Asta e acum prioritatea mea, adică satisfacerea cât mai multor dorinţe pământeşti, care sunt acum cele mai arzătoare pentru voi, singurele care contează de fapt. Marele meu regret e că tot mai mulţi dintre voi se depărtează de învăţăturile mele, de platforma mea program şi trec în opoziţie, la Dracu’. Au uitat că atunci când le-a fost mai greu i-am ajutat, când au fost bolnavi m-au rugat să-i vindec, când au fost la ananghie, m-au rugat să-i scot…
După ce i-am ajutat au trecut de partea cealaltă şi şi-au vândut sufletele lui Dracu’…Alegeţi semnul electoral ,,Crucea”şi veţi ajunge mai uşor la perfecţiunea spirituală la care cu toţii visaţi! E momentul ca voi oamenii, să alegeţi definitiv între Bine şi Rău, să credeţi în spusele Mele sau în cele ale oponentului meu! De asta va depinde viaţa voastră de aici şi până în vecii vecilor. Amin!
– Doamne, eu te-am ascultat până acum, n-am zis nimic, dar când e vorba de numele meu, nu mai pot să tac! Şi mie mi se spune în multe feluri: Belzebut, Sarsailă, Necuratul, Lucifer sau simplu, Dracul.
Ca şi antevorbitorul meu şi eu sunt doar unul singur! Mereu sunt acuzat de toate relele care se întâmplă pe pământ şi că îmi bag coada peste tot! Mie-mi convine, că doar asta fac, cu asta mă ocup! Dar ce vină am eu, dacă ăştia vin singuri la mine? S-au plâns că la tine nu mai pot să trăiască doar cu rugăciuni care nu se îndeplinesc decât foarte greu şi foarte rar! Că numai unii pot ajunge cu adevărat să stea în dreapta ta, iar protocolul tău de primire e greoi. Că ai angajaţi care le spun că îi pun în legătură cu tine şi de fapt ei doar le iau banii din acatiste, că nu eşti drept când chemi la tine fără nici o diferenţă copii, tineri şi bătrâni laolaltă. Mulţi spun că tu nu le dai ceea ce vor ei: viaţa asta plină de plăceri.
Deci vezi că sunt mulţi nemulţumiţi de binele ăsta care zici că le faci, mai ales că le cam pui ,,frână” la trăit, aşa cum singur ai spus. Şi nu-ţi mai lăuda programul ăla că nu e chiar aşa frumos, cum zici! În primul rând că drumurile alea către tine sunt pline de gropi şi sunt încurcate, aşa că mulţi se rătăcesc şi ajung la mine. Şi când ajung îşi dau seama că nu sunt chiar aşa de negru cum m-au descris sau pictat angajaţii tăi prin filialele tale! Şi zău că parcă nu le pare rău. Şi ştii de ce? Pentru că eu le dau rapid ceea ce la tine nu găsesc decât foarte greu: bani, dezmăţ, lux. Într-un cuvânt viaţa adevărată! Să nu mai vorbim că în numele tău s-au purtat războaie, chipurile sfinte, dar cu mijloacele şi metodele mele! În ultimul timp, mulţi s-au cam prins că de la tine nu s-a mai întors niciunul, aşa că aleg să plece de pe pământ mai repede dar mai satisfăcuţi în viaţă. De-aia tot mai mulţi semnează adeziuni la mine!
Se vede treaba că nu te-ai mai interesat demult de filialele tale de pe pământ, bisericile! Ai fi aflat că înşişi unii dintre slujitorii tăi de încredere, au apucături necurate, adică de-ale mele!… Oferta mea electorală, dragii mei pământeni este cea pe care o ştiţi deja şi pe care o simţiţi în fiecare zi! Alegeţi semnul electoral ,,Tridentul” şi împreună vom petrece o veşnicie într-o căldură infernală, având la dispoziţiile toate plăcerile şi necazurile vieţii. Abandonaţi-vă orice principiu şi credinţă şi veniţi în Iad.! Intrarea este liberă pentru toţi şi nu există restricţii în a alege cum vreţi să vă chinuiţi! Torturi, crime, sex, droguri, războaie, pornografie, toate astea şi multe altele, vă vor fi la îndemână oricând, ca răsplată pentru viaţa plină de interdicţii trăită pe pământ! Consilierii mei sunt mai buni decât ai Lui, ştiu care vă sunt dorinţele cele mai ascunse şi sunt mereu gata să vă ofere ceea ce vă doriţi! Veniţi şi fiţi de-ai mei! Eu şi mama mea vă aşteptăm să vă luăm minţile!”
Să ne gândim cu luare-aminte la ofertele celor doi ,,candidaţi”, să cântărim ofertele lor ,,electorale” şi să alegem în cunoştinţă de cauză. Alegem calea Binelui, mai greu de făcut dar care ne face fericiţi pe toţi, sau alegem Răul, foarte uşor de făcut, care-i face fericiţi doar pe unii? Vrem să trăim în armonie cu noi înşine şi cu toţi cei din jurul nostru, sau vrem să ne pese doar de noi înşine, într-un suprem egoism?
De la apariţia ei, omenirea este într-o continuă campanie electorală! Uneori am ales Binele, alteori am ales Răul, dar niciodată firea umană nu a fost mulţumită de alegerea făcută….
Aici se încheie o nouă rundă din eternul şir de astfel de dezbateri! Eu sunt Conştiinţa şi împreună cu colega mea Raţiunea, vă dorim să faceţi alegerea cea mai bună pentru Pământ!

Autor: Viorel Dodan

Partajează şi tu pe:
Facebook Twitter Plusone Stumbleupon Delicious Tumblr Linkedin Email Print
Pin It

Lasă un răspuns