AEM Timişoara şi Politehnica Iași, campioanele României la şah

sah nevednichy 280Campionatul României la şah pe echipe, desfăşurat la Mamaia, a etalat mai mulţi jucători de forţă, dintre care s-a remarcat marele maestru Vladislav Nevednichy.

Politehnica-Antibiotice Iași la feminin și AEM-Luxten Timișoara la masculin sunt noile campioane ale României.

Puteţi urmări aici desfăşurarea rundă cu rundă a concursului.

Podiumul Superligii masculine a rămas neschimbat față de ediția de anul trecut.

AEM-Luxten Timișoara, în componența Andrei Volokitin, Ferenc Berkes, Constantin Lupulescu, Mircea Pârligras, Vladislav Nevednichy și Radu-Cristian Toma, a încheiat concursul cu 16 puncte din 18 posibile.
A fost o Superligă fantastică pentru marele maestru Vladislav Nevednichy, care a câștigat 8 partide din tot atâtea jucate.

Pe locul secund, cu 15 puncte, s-a clasat Clubul de Șah al Municipiului Baia Mare, o echipă întărită față de anul trecut datorită transferării jucătorilor numărul 1 și numărul 3 de pe lista ELO a României, Dieter Nisipeanu, respectiv Levente Vajda.

Cu 13 puncte, Apa Nova București a urcat pe a treia treaptă a podiumului.

CSU Ploiești a scăpat de la retrogradare după un egal în ultima rundă cu CSM Lugoj, ajungând la egalitate de puncte cu CS Otopeni, pe care a depășit-o datorită victoriei în meciul direct.

Au retrogradat CS Otopeni și Muncitorul Reşiţa.


Imagine din timpul concursului. Foto: Ştefan Baciu.

Cu trei jucătoare din Top 100 mondial, Kateryna Lagno, Viktorija Cmilyte și Irina Bulmagă și cu alte două jucătoare valoroase, Alina  L’Ami  și Smaranda Pădurariu, Politehnica-Antibiotice Iași a avut un parcurs foarte bun, cu 8 victorii și cu un meci egal în ultima rundă, cu ocupanta locului secund, CS Studențesc Medicina Timișoara.

Fosta campioană națională, CSM București, a suferit un nou eșec și a încheiat Superliga pe un loc modest, în a doua jumătate a clasamentului.

Au retrogradat ultimele două clasate, Universitatea Arad și CSS Tg. Mureș.

Preluat de pe: ROMANIA – ACTUALITATI

 

Partajează şi tu pe:
Facebook Twitter Plusone Stumbleupon Delicious Tumblr Linkedin Email Print
Pin It

Lasă un răspuns