Administrator suspectat că a prejudiciat bugetul consolidat al statului cu peste 140.000 de lei prin evidenţierea unor operaţiuni fictive

perchezitii hot

Ofiţeri din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor au început urmărirea penală împotriva unui bărbat în vârstă de 35 de ani, din Buzău, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală.
Buzoianul este suspectat că în perioada decembrie 2010 – martie 2013, în calitate de administrator al unei societăţi ce are ca obiect principal de activitate repararea calculatoarelor şi a echipamentelor periferice, ar fi înregistrat în contabilitate facturi emise de o societate comercială tip „fantomă”, reprezentând aprovizionări cu cartuşe de imprimantă în valoare totală de 745.530 de lei, operaţiuni comerciale care nu au avut loc.
Înregistrările respective ar fi avut drept urmare diminuarea masei impozabile şi sustragerea de la plata TVA datorată bugetului consolidate al statului, în sumă de 144.318 lei.
Poliţiştii de investigare a fraudelor continuă cercetările şi întreprind activităţi pentru recuperarea prejudiciului cauzat.

Autor: IPJ BUZAU

 

Partajează şi tu pe:
Facebook Twitter Plusone Stumbleupon Delicious Tumblr Linkedin Email Print
Pin It

Lasă un răspuns