Administrator de firmă de transport, suspectat că a prejudiciat bugetul de stat cu aproximativ 70.000 de lei prin înregistrarea unor operaţiuni fictive

timthumb

Ofiţeri din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor au început urmărirea penală împotriva unui buzoian în vârstă de 53 de ani, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală.
Cel în cauză este suspectat că în perioada martie 2007 – noiembrie 2011, în calitate de administrator al unei societăţi comerciale ce are ca obiect principal de activitate executarea de transporturi rutiere de mărfuri, ar fi înregistrat în actele contabile ale societăţii achiziţii în valoare totală de 229.825 de lei, reprezentând piese de schimb şi consumabile pentru uzul mijloacelor de transport deţinute şi utilizate în activitate, pe baza unor facturi emise în numele unor furnizori cu sediul pe raza municipiului Bucureşti, care însă nu confirmă realitatea derulării acestor relaţii comerciale.
În acest mod, suspectul ar fi dedus în mod nelegal T.V.A. în sumă de 38.819 lei şi s-ar fi sustras de la plata unui impozit pe profit în sumă de 30.081 de lei.
Poliţiştii de investigare a fraudelor continuă cercetările şi întreprind activităţi în vederea recuperării prejudiciului cauzat.

Autor: IPJ BUZAU

 

Partajează şi tu pe:
Facebook Twitter Plusone Stumbleupon Delicious Tumblr Linkedin Email Print
Pin It

Lasă un răspuns