Activităţi şi evenimente din ziua de 7 aprilie

   Poliţiştii buzoieni alături de elevi în programul ,,Şcoala altfel”!

         În ziua de 7 aprilie, poliţiştii buzoieni au desfăşurat activităţi cu caracter preventiv având drept scop formarea unor deprinderi de siguranţă personală prin dezvoltarea capacităţii de recunoaştere a vulnerabilităţilor pentru siguranţa proprie, precum şi creşterea gradului de informare privind consecinţele adoptării comportamentelor delincvente. La activităţile desfăşurate atât la unităţile de învăţământ din mediul rural cât şi din mediul urban au participat peste 280 elevi şi 50 cadre didactice.

Toţi participanţii au primit din partea organizatorilor materiale cu sfaturi utile.

 

Nereguli în trafic

 În urma neregulilor constatate în trafic în ultimele 24 de ore a.c., poliţiştii cu atribuţii pe linie rutieră au aplicat 213 sancţiuni contravenţionale şi au reţinut 21 permise de conducere şoferilor indisciplinaţi.

42 dintre abateri au fost comise de conducătorii auto care nu au respectat regimul legal de viteză, iar doi dintre aceştia au fost lăsaţi fără permis pentru următoarele 90 de zile.

Tot în ultimele 24 de ore, poliţiştii au reţinut permisele altor 19 conducători auto, aceştia rămânând pietoni după ce nu au respectat regulile privind prioritatea auto şi pietonală sau semnificaţia culorii roşii a semaforului.

De asemenea poliţiştii cu atribuţii pe linie rutieră au mai întocmit alte patru dosare penale pentru conducerea unui autovehicul neînmatriculat, conducerea unui autoturism făra a figura în evidenţele deţinătorilor de permise de conducere, precum şi pentru conducerea unui autoturism fără drept de circulaţie în România.

Un dosar penal a fost întocmit în cazul unui bărbat în vârstă de 45 de ani depistat la volanul unui autoturism pe DN2 E85, pe raza localităţii Costeşti cu o concentraţie alcoolică de 1,47 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Sursa: IPJ BUZAU

Partajează şi tu pe:
Facebook Twitter Plusone Stumbleupon Delicious Tumblr Linkedin Email Print
Pin It

Lasă un răspuns