Activităţi şi evenimente din ziua de 5 martie 2015

Bănuiţi de furturi, identificaţi de poliţişti

                   În continuarea activităţilor desfăşurate de poliţiştii de investigaţii criminale şi de proximitate din cadrul Poliţiei municipiului Buzău, au fost identificaţi principalii bănuiţi de comiterea unui furt dintr-un autoturism de pe raza municipiului Buzău – cinci adolescenţi în vârstă de 14 şi 15 ani.

Fapta a fost sesizată Poliţiei la data de 27 februarie a.c., de către proprietarul autovehiculului – un tânăr în vârstă de 28 de ani.

Din cercetările efectuate de poliţişti a rezultat că bănuiţii au profitat de neglijenţa proprietarului care şi-a lăsat autovehiculul neasigurat cu un aparat de fotografiat la vedere, pe bancheta din spate.

Prejudiciul estimat la aproximativ 600 de lei a fost recuperat.

Poliţiştii continuă cercetările pentru documentarea întregii activităţi infracţionale a bănuiţilor.

 

                  Poliţiştii de investigaţii criminale de la Poliţia municipiului Buzău au identificat principalul bănuit în cazul unui furt de telefon mobil – o tânără de 23 de ani din municipiul Buzău.

Din cercetările efectuate de poliţişti s-a stabilit că furtul a fost comis în seara zilei de 27 februarie a.c., în timp ce proprietara aparatului – o tânără de 27 de ani se afla într-o unitate comercială din municipiul Buzău.

Telefonul a fost recuperat de poliţişti şi predat păgubitei.

Cercetările sunt continuate de poliţiştii de investigaţii criminale.

 

Flagrant / Patru tineri din comuna Vipereşti au fost surprinşi de poliţişti la scurt timp după ce au sustras mai multe bunuri dintr-o casă de vacanţă

                   La data de 5 martie a.c., în jurul orei 19.00, în timp ce acţionau pe raza de competenţă poliţişti din cadrul Secţiei 10 poliţie rurală Cislău au surprins patru tineri cu vârste cuprinse între 15 şi 24 de ani, toţi din comuna Vipereşti, care transportau către domicilii bunuri a căror provenienţă nu au justificat-o.

Din primele cercetări efectuate de poliţişti s-a stabilit că bunurile, aparate electrocasnice, fuseseră sustrase în urmă cu puţin timp dintr-o casă de vacanţă de pe raza comunei Cislău.

În cauză a fost întocmit dosar penal pentru comiterea infracţiunii de furt calificat iar cercetările sunt continuate de poliţişti sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Pătârlagele.

 

                   Nereguli în trafic

     283 de abateri constatate de poliţiştii rutieri / 8 de şoferi indisciplinaţi lăsaţi fără permise în ultimele 24 de ore

În ziua de 5 martie a.c., poliţiştii cu atribuţii pe linie rutieră au continuat activităţile de supraveghere şi control al traficului rutier şi de prevenire a accidentelor de circulaţie, pentru neregulile constatate fiind aplicate, în total, 283 de sancţiuni contravenţionale.

Astfel, poliţiştii din cadrul Biroului Rutier de la Poliţia municipiului Buzău au acţionat pentru prevenirea accidentelor de circulaţie cu victime din rândul pietonilor.

Pentru că nu au respectat regulile de circulaţie , 8 conducători auto au fost „nevoiţi” să predea permisele pentru următoarele 30 de zile. De asemenea, 65 de pietoni care au „ales” să traverseze strada prin alte locuri decât cele special amenajate au fost sancţionaţi de poliţişti.

Aparatele radar care au acţionat pe principalele drumuri ce străbat judeţul au înregistrat 97 de autovehicule ce rulau cu viteze mai mari decât limitele maxime admise pe sectoarele de drum tranzitate.

Din cauza vitezelor cu care şi-au condus autovehiculele, împotriva a 2 conducători auto a fost luată şi măsura tehnico administrativă de reţinere a permisului pentru următoarele 90 de zile.

În aceeaşi zi, au fost întocmite două dosare penale , într-un caz fiind vorba despre un buzoian de 48 de ani care „conducea unui vehicul fără drept de conducere pe teritoriul României”, iar altul pe lângă faptul că nu deţinea permis de conducere, avea o concentraţie alcoolică de 0,20 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Sursa: IPJ BUZAU

Partajează şi tu pe:
Facebook Twitter Plusone Stumbleupon Delicious Tumblr Linkedin Email Print
Pin It

Lasă un răspuns