Activităţi şi evenimente din ziua de 20 aprilie 2015

Ţigări fără documente de provenienţă, confiscate de poliţişti

În ziua de 20 aprilie a.c., în intervalul orar 17.00 – 21.00, poliţiştii din cadrul Secţiei 13 poliţie rurală Smeeni au acţionat pe raza de competenţă pentru verificarea legalităţii activităţilor desfăşurate de agenţii economici.

Au fost efectuate controale la 4 societăţi comerciale din comunele Smeeni şi Glodeanu Siliştea, angajaţii acestora fiind verificaţi cu privire la modul în care îşi îndeplinesc sarcinile prevăzute de fişa postului.

În urma verificărilor efectuate la unităţile comerciale au fost găsite 178 de pachete cu ţigări, de diferite mărci, pentru care administratorii unităţilor comerciale nu deţineau documente legale de provenienţă.

În toate cele patru situaţii administratorii au fost sancţionaţi contravenţional conform Legii nr.12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi de producţie, comerţ sau prestări de servicii ilicite, iar cele 3560 de ţigarete au fost confiscate de poliţişti.

 

Reţinut de poliţişti, pentru comiterea unui furt

În ziua de 20 aprilie a.c, poliţiştii din cadrul Secţiei 12 poliţie rurală Beceni,   prin activităţi specifice, au identificat autorul unui furt dintr-un magazin de pe raza localităţii Mânzăleşti, sesizat poliţiei în noaptea de 18 spre 19 aprilie a.c..

Din verificările efectuate de poliţişti, s-a stabilit că este vorba despre un minor în vârstă de 17 ani, din localitate, care a pătruns în imobil prin forţarea gratiilor şi a sustras suma de 4000 lei şi produse accizabile.

Prejudiciul a fost recuperat în proporţie de 90%.

Împotriva acestuia a fost luată măsura reţinerii sub aspectul săvârşirii de infracţiunii furt calificat, urmând a fi prezentat magistraţilor pentru soluţie legală.


Brăilean reţinut de poliţişti după ce a alimentat la un PECO şi nu a plătit contravaloarea combustibilului / Poliţiştii au stabilit că tânărul nu deţine premis de conducere, se afla sub influenţa alcoolului şi pentru a nu fi „descoperit” sustrăsese plăcuţe de înmatriculare de la un autoturism „de Buzău”

În dimineaţa zilei de 21 aprilie a.c., în jurul orei 01.30, ofiţerul de serviciu de la Poliţia Municipiului Rm. Sărat a fost sesizat de angajatul unei unităţi PECO cu privire la faptul că, un conducător auto a alimentat autoturismul cu care se deplasa cu carburat în valoare de 150 de lei, după care a plecat fără să plătească.

În baza sesizării, la faţa locului a fost direcţionată echipa de cercetare pentru clarificarea tuturor aspectelor cauzei, iar autovehiculul ce avea montate plăcuţe cu numere de înmatriculare „de Buzău” a fost dat în consemn tuturor patrulelor din dispozitivul de siguranţă publică şi poliţie rutieră.

Maşina a fost reperată pe raza municipiului Rm.Sărat, iar după ce mai multe echipaje de poliţie au participat la urmărire, întrucât conducătorul auto a refuzat să oprească la semnalul regulamentar al poliţiştilor, autovehiculul a fost blocat de echipaje de siguranţă publică şi poliţişti locali.

În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că autovehiculul era condus de un tânăr de 25 de ani din judeţul Brăila, iar autoturismul cu care se deplasa era înmatriculat tot în Brăila.

Pe parcursul investigaţiilor, s-a stabilit că brăileanul ar fi ajuns în Rm. Sărat în jurul orei 22.00, perioadă în care ar fi sustras plăcuţele cu numărul de înmatriculare de la autoturismul unui râmnicean, după care a alimentat şi nu a plătit contravaloarea conbustibililor.

Brăileanul a fost condus la sediul la sediul Poliţiei pentru cercetări, iar în urma verificărilor efectuate s-a stabilit că acesta nu figurează în evidenţa deţinătorilor de permise de conducere şi se afla sub influenţa băuturilor alcoolice (aparatul etilotest a indicat o concentraţie alcoolică de 0,46 mg/l alcool pur în aerul expirat).

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunilor de “conducerea unui autovehicul fără permis de conducere”, “conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului”, “conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul cu număr fals de înmatriculare” şi “furt calificat”, iar tânărul de 25 de ani a fost reţinut de poliţişti pentru 24 de ore.

 

Verificări pe linia prevenirii şi combaterii braconajului piscicol

În zilele de 19 şi 20 aprilie a.c., poliţişti din cadrul Serviciului de Ordine Publică – Biroul de Combaterea a Delictelor Silvice şi Braconajului Piscicol împreună cu poliţişti de la Secţiile de poliţie rurale Pogoanele şi Smeeni şi de la Poliţia oraşului Pogoanele, au acţionat pe linia prevenirii şi combaterii braconajului piscicol, a transportului şi comercializării ilegale de peşte şi produse din peşte.

Activităţile au fost concentrate în zona Pogoanele, unde s-a acţionat în zona habitatelor piscicole naturale reprezentate de cursuri de apă şi bălţi, însă au fost efectuate controale şi în punctele de desfacere a produselor din peşte din târgurile săptămânale organizate în zona Pogoanele, împrejurare în care a fost verificată legalitatea transportului de peşte şi produse din peşte.

Pe perioada desfăşurării activităţilor poliţiştii au depistat pe raza comunei Glodeanu Sărat, în albia pârâului Sărata, un bărbat de 35 de ani din localitate care pescuia folosind unelte neautorizate (halău).

În cauză s-a întocmit dosar penal conform O.U.G. nr. 23/2008 privind pescuitul şi acvacultura.


Abateri din trafic

 În ziua de 20 aprilie a.c., poliţiştii rutieri au aplicat 270 de sancţiuni contravenţionale şi au reţinut 10 permise de conducere, ca urmare a abaterilor constatate în trafic.

96 dintre sancţiunile aplicate de poliţişti i-au vizat pe conducătorii auto care nu au respectat regimul legal de viteză, unul dintre aceştia fiind nevoit să predea permisul pentru următoarele 90 de zile după ce şi-a condus autovehiculul cu viteză peste limita legală admisă.

Pentru că nu au respectat normele rutiere alţi 9 conducători auto au fost nevoiţi să predea permisele de conducere pentru diferite perioade de timp în funcţie de abaterea comisă.

Totodată, 76 de pietoni care şi-au riscat viaţa traversând prin alte locuri decât cele special amenajate au fost sancţionaţi de poliţişti.

Tot ieri, poliţiştii cu atribuţii pe linie rutieră au întocmit două dosare penale, un dosar penal a fost întocmit în cazul unui buzoian în vârstă de 28 de ani, care a fost depistat în trafic în municipiul Buzău, la volanul unui autoturism fară să deţină permis de conducere, iar autoturismul nu are drept de circulaţie pe teritoriul României.

Celălalt dosar penal a fost întocmit de către poliţiştii din cadrul Secţiei 13 poliţie rurală Smeeni, după ce au identificat un tânăr din localitate în vârstă de 24 de ani care conducea un tractor fară a poseda permis pentru nicio categorie, tractorul nefiind înmatriculat şi având o concentaţie alcoolică de 0,25 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Sursa: IPJ BUZAU

Partajează şi tu pe:
Facebook Twitter Plusone Stumbleupon Delicious Tumblr Linkedin Email Print
Pin It

Lasă un răspuns