Activităţi şi evenimente din ziua de 12 mai 2015

Acţiuni preventive în zona unităţilor de învăţământ de pe raza Secţiei 7 de poliţie rurală Grebănu

În ziua de 12 mai a.c., poliţiştii din cadrul Secţiei 7 poliţie rurală Grebănu au acţionat în zona şcolilor de pe raza comunelor Buda, Grebănu, Racoviţeni, Topliceni, Podgoria, Pardoşi, Mărgăriteşti şi Valea Salciei pentru prevenirea evenimentelor în care ar putea fi implicaţi elevii în drumul către sau de la şcoală.

Poliţiştii au acţionat în zona unităţilor de învăţământ şi au desfăşurat activităţi preventive în şcolile gimnaziale de pe raza localităţilor vizate.

În cadrul discuţiilor purtate cu peste 240 de elevi şi cadre didactice ale celor opt unităţi de învăţământ au fost dezbătute aspecte privind prevenirea infracţiunilor de tâlhărie, a celor cu violenţă, a absenteismului şi abandonului şcolar, precum şi a consumului de etnobotanice şi droguri asupra organismului.

Totodată, poliţiştii le-au reamintit elevilor importanţa respectării regulilor de circulaţie în drumul către sau de la şcoală şi le-au reamintit principalele cauze ale accidentelor în care au fost implicaţi elevi de o vârstă cu ei.

Partenerii de dialog au primit materiale cu recomandări utile din partea poliţiştilor.

 

Atenţie la modul în care asiguraţi valorile!

În ziua de 12 mai a.c., poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul Poliţiei municipiului Buzău au identificat un adolescent în vârstă de 16 ani, din Buzău, bănuit de comiterea infracţiunii de furt.

Din cercetările efectuate de poliţişti a rezultat că, în cursul zilei de 8 mai a.c., profitând de neglijenţa angajatei unei societăţi comerciale de pe raza municipiului Buzău a sustras suma de 800 de lei, bani proveniţi din încasări.

În cauză a fost întocmit dosar penal iar poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Buzău – Biroul de Investigaţii Criminale continuă cercetările sub supravegherea procurorului de caz de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Buzău.

 

Nereguli silvice constatate de poliţişti

În ziua de 12 mai a.c., poliţiştii din cadrul Secţiei 2 poliţie rurală Beceni au acţionat pe DJ 203K, pe raza localităţilor Bisoca, Săruleşti şi Vintilă Vodă pentru verificarea legalităţii transporturilor de material lemnos.

Poliţiştii au oprit pentru control o autoutilitară încărcată cu lemn de foc iar în urma verificărilor au constatat că şoferul în vârstă de 30 de ani, din Lopătari, nu avea nici unul dintre documentele obligatorii ce trebuie să însoţească un astfel de transport.

Bărbatul a fost sancţionat contravenţional conform Legii nr. 171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice iar materialul lemnos a fost predat reprezentanţilor Ocolului Silvic Vintilă Vodă.

În aceeaşi zi, poliţiştii din cadrul Secţiei 6 poliţie rurală Merei au sancţionat un bărbat din comuna Năeni care a fost depistat în timp ce transporta lemne fără a avea documente de provenienţă pentru încărcătură.

Materialul lemnos a fost confiscat şi predat reprezentanţilor silvici.

 

Indisciplina în trafic, sancţionată de poliţiştii rutieri / Poliţiştii rutieri au aplicat 230 sancţiuni contravenţionale şi au reţinut 13 permise de conducere

În cadrul activităţilor desfăşurate în ultimele 24 ore pe raza judeţului Buzău, poliţiştii rutieri au constatat şi sancţionat 230 de abateri, valoarea totală a amenzilor aplicate fiind de 40.824 de lei.

64 dintre abateri au fost la regimul legal de viteză iar împotriva a doi conducători auto ale căror autoturisme au fost înregistrate cu peste 100 km/h în localităţi tranzitate de DN2 E85 şi DN 10, a fost luată şi măsura reţinerii permisului în vederea suspendării pentru o perioadă de 90 de zile.

Poliţiştii din cadrul Biroului Rutier de la Poliţia municipiului Buzău au acţionat pentru prevenirea accidentelor de circulaţie cu victime din rândul pietonilor.

Pentru că nu au acordat prioritate de trecere pietonilor angajaţi regulamentar în traversare, 6 conducători auto au fost „nevoiţi” să predea permisele pentru următoarele 30 de zile. De asemenea, 63 de pietoni care au „ales” să traverseze strada prin alte locuri decât cele special amenajate au fost sancţionaţi de poliţişti.

Alte cinci permise au fost reţinute pentru nerespectarea semnificaţiei culorii roşii a semaforului electric (două), nerespectarea regulilor privind prioritatea auto (trei) şi pentru conducerea unui autovehicul sub influenţa băuturilor alcoolice (unul).

Totodată, în ultimele 24 de ore, poliţişti au întocmit două dosare penale, în ambele situaţii fiind vorba despre conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat.

 

Accidente de circulaţie

 În după-amiaza zilei de 12 mai, în jurul orei 13.00, pe Şoseaua Nordului, în afara municipiului Buzău s-a produs un eveniment rutier.

Din primele cercetări efectuate de poliţişti s-a stabilit că în timp ce conducea o autoutilitară către Bucureşti, un vrâncean de 57 de ani a accidentat un minor în vârstă de 7 ani care s-a angajat în traversarea străzii prin loc nepermis şi fără să se asigure.

Minorul a fost transportat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Buzău pentru îngrijiri de specialitate.

În cauză s-a întocmit dosar penal iar cercetările sunt continuate de poliţiştii rutieri.

 

În ziua de 12 mai a.c., în jurul orei 18.30, pe DN 2B, în afara localităţii Gălbinaşi a fost sesizată producerea unui accident de circulaţie.

Din primele cercetări efectuate de poliţişti a rezultat că în timp ce conducea un autoturism către Brăila, un bărbat în vârstă de 36 de ani din Brăila nu a păstrat o distanţă de siguranţă faţă de un ansamblu de vehicule condus de către un buzoian de 30 de ani şi a intrat în coliziune cu acesta.

În urma evenimentului, brăileanul de 36 de ani a suferit vătămări corporale şi a fost transportat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Buzău.

În cauză s-a întocmit dosar penal.

Sursa: IPJ Buzau

Partajează şi tu pe:
Facebook Twitter Plusone Stumbleupon Delicious Tumblr Linkedin Email Print
Pin It

Lasă un răspuns