Activităţi şi evenimente din ziua de 09 martie 2015

Bănuiţi de furt, identificaţi de poliţişti

    În continuarea activităţilor desfăşurate de către poliţişti din cadrul Postului de poliţie comunal Cislău în cazul unui furt dintr-o casă de vacanţă de pe raza comunei Cislău au fost identificaţi principalii bănuiţi – un tânăr de 22 de ani şi un bărbat în vârstă de 36 de ani, ambii din comuna Cislău.

Fapta, sesizată de către proprietarul imobilului la sfârşitul lunii ianuarie a.c., a fost înregistrată iniţial în evidenţe cu autor necunoscut.

În urma activităţilor desfăşurate, poliţiştii au recuperat aproximativ 50% din bunurile sustrase, acestea fiind restituite persoanei vătămate.

Poliţiştii din cadrul Postului de poliţie comunal Cislău continuă cercetările pentru documentarea întregii activităţi infracţionale a bănuiţilor.

 

14 şoferi lăsaţi fără permise din cauza abaterilor comise în ultimele 24 de ore / Poliţiştii rutieri au întocmit 3 dosare penale

În ziua de 9 martie a.c., poliţiştii cu atribuţii pe linie rutieră au constatat şi sancţionat 238 de abateri la regimul circulaţiei, în valoare de 41.537 lei.

72 dintre conducătorii auto au fost sancţionaţi de poliţişti pentru că nu au respectat regimul legal de viteză, iar unul a fost nevoit să predea permisul de conducere pentru următoarele 90 de zile după ce a depăşit cu mai mult de 50 de km/h viteza maximă admisă pe sectorul de drum tranzitat.

Alte 13 permise de conducere au fost reţinute conducătorilor auto care nu au respectat regulile privind prioritatea auto şi pietoală şi semnificaţia culorii roşii a semaforului.

Tot ieri poliţiştii rutieri au întocmit trei dosare penale.

În două situaţii a fost vorba despre conducerea unor autovehicule sub influenţa băuturilor alcoolice, aparatele etilotest indicând valori de 0,59, respectiv 0,77 mg/l alcool pur în aerul expirat. În ambele situaţii, conducătorilor auto le-au fost prelevate mostre biologice necesare în vederea stabilirii alcoolemiei.

Cel de-al treilea dosar penal a fost întocmit de poliţişti după ce au depistat pe DJ 102H, un bărbat de 38 de ani din comuna Brădeanu care conducea un tractor ce avea ataşate două remorci neînmatriculate.

 

Accident de circulaţie

                    La data de 9 martie a.c., în jurul orei 19.00, pe DN 2 E85, pe raza localităţii Vadu Paşii s-a produs un accident de circulaţie soldat cu decesul unei persoane.

Din primele cercetări efectuate de poliţişti rutieri a rezultat că un bărbat în vârstă de 35 de ani din comuna Vintilă Vodă care conducea un autoturism din direcţia Rm. Sărat către Buzău a accidentat mortal un bărbat de 60 de ani din Buzău, care s-a angajat în traversarea drumului european prin loc nepermis şi fără să se asigure.

În cauză s-a întocmit dosar penal cercetările fiind continuate de poliţiştii rutieri.

Sursa: IPJ BUZAU

Partajează şi tu pe:
Facebook Twitter Plusone Stumbleupon Delicious Tumblr Linkedin Email Print
Pin It

Lasă un răspuns