Activităţi şi evenimente din zilele de 3-5 aprilie

Bănuit de furt, identificat de poliţişti

                  În urma unei percheziţii domiciliare efectuate de către poliţişti din cadrul Secţiei de poliţie rurale Mărăcineni, la locuinţa unui tânăr în vârstă de 20 de ani bănuit de comiterea unor furturi sesizate poliţiei la sfârşitul lunii martie a.c, au fost găsite bunurile reclamate, două motofierăstraie în valoare de 2200 lei.

Prejudiciul a fost recuperat, iar împotriva acestuia a fost luată măsura reţinerii pentru o perioadă de 24 de ore.

Poliţiştii continuă cercetările pentru documentarea întregii activităţi infracţionale.

 

       Deţinătorii de arme, verificaţi de poliţiştii de la AESP

În ziua de 4 aprile a.c., în vederea prevenirii şi combaterii ilegalităţilor la regimul armelor şi al muniţiilor, poliţiştii din cadrul Biroului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase (AESP) au efectuat verificări cu privire la modul de asigurare şi păstrare a armelor şi muniţiilor de către deţinătorii legali de pe raza municipiului Buzău.

Au fost efectuate 6 controale la deţinătorii legali de arme, iar ca urmare a neregulilor constatate, a fost anulat dreptul deţinere, port şi folosire arme unui buzoian care nu avea arma depusă la un armurier autorizat şi au fost aplicate 3 sancţiuni contravenţionale conform Legii nr. 295/2004 privind regimul armelor şi al muniţiilor.


Nereguli silvice constatate de poliţişti

         În ziua de 4 aprilie a.c., în urma unor acţiuni specifice pe linia legalităţii transportului de material lemnos pentru prevenirea şi combaterea delictelor silvice desfăşurate de către poliţişti din cadrul Postului de poliţie comunal Tisău, a fost surprins un localnic în vârstă de 52 de ani care tăiase 4 arbori nemarcaţi, specia stejar şi carpen.

În cauză a fost întocmit dosar penal conform Legii nr.46/2008, iar materialul lemnos a fost confiscat şi predat reprezentanţilor silvici Tisău.

De asemenea poliţiştii au sancţionat contravenţional conform Legii nr. 171/2010 un localnic în vârstă de 39 de ani care conducea o autoutilitară încărcată cu material lemnos (aproximativ 1 metru cub ) fără a deţine documente legale de transport sau aviz de însoţire primar. Materialul lemnos a fost confiscat şi predat reprezentanţilor silvici.

 
            Nereguli în trafic /Peste 700 sancţiuni contravenţionale aplicate şi 33 permise de conducere reţinute

 La acest sfârşit de săptămână, poliţiştii cu atribuţii pe linie rutieră au continuat activităţile de supraveghere şi control al traficului rutier şi de prevenire a accidentelor de circulaţie, pentru neregulile constatate fiind aplicate în total 716 sancţiuni contravenţionale şi au întocmit două dosare penale.

Pentru că şi-au condus autovehiculele cu viteze mai mari decât limitele maxime admise pe sectoarele de drum tranzitate, 361 de conducători auto au fost sancţionaţi contravenţional de poliţişti, iar 48 de pietoni au fost sancţionaţi pentru că  s-au angajat în traversarea străzii prin locuri nepermise.

Tot la acest sfârşit de săptămână, poliţiştii rutieri au reţinut 33 permise de conducere, doi conducători auto au fost depistaţi în trafic în timp ce îşi conduceau autovehiculele pe DN2 E85 cu viteze peste limita legală ( 194km/h în afara localităţii Racoviţeni, respectiv 184km/h în afara localităţii Podgoria ).

 

Accidente de circulaţie

                În ziua de 4 aprilile a.c, a fost sesizată producerea unui accident de circulaţie pe raza localităţii Mihăileşti.

Din primele cercetări efectuate de poliţişti a rezultat că un localnic în vârstă de 22 de ani, în timp ce conducea un autoturism pe DJ 203 C, a efectuat manevra de întoarcere fără să se asigure şi a intrat în coliziune cu o autoutilitară condusă regulamentar de către un bărbat în vîrstă de 35 de ani.

Din accident a rezultat rănirea conducătorului auto în vârstă de 22 de ani care a fost transportat la Spitalul de Urgenţă Judeţean Buzău , însă nu a rămas internat.

În cauză a fost întocmit dosar penal, iar poliţiştii rutieri continuă cercetările.

 

La data de 4 aprilile a.c, în jurul orei 22.17, a fost sesizată producerea unui accident de circulaţie, în afara localităţii Pietroasele.

Din primele cercetări efectuate de poliţişti a rezultat că un tânăr în vârstă de 19 ani, în timp ce se afla la volanul unui autovehicul ce se deplasa din direcţia Mizil către Buzău , din cauza lipsei de experienţe a pierdut controlul asupra direcţiei, a părăsit partea carosabilă şi a lovit un pom marginal.

Din accident a rezultat rănirea uşoară a cinci persoane cu vârste cuprinse între 14 şi 28 de ani, pasagere în autoturism, care au fost transportate la Spitalul de Urgenţă Judeţean Buzău pentru îngrijiri medicale.

În cauză a fost întocmit dosar penal, iar poliţiştii rutieri continuă cercetările.

 Sursa: IPJ BUZAU

 

Partajează şi tu pe:
Facebook Twitter Plusone Stumbleupon Delicious Tumblr Linkedin Email Print
Pin It

Lasă un răspuns