Activităţi şi evenimente din perioada 22-24 mai 2015

Bănuită de evaziune fiscală, cercetată de poliţişti

În urma analizării materialului probator administrat de poliţiştii de investigare a criminalităţii economice, procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Buzău a dispus continuarea urmăririi penale faţă de o buzoiancă de 48 de ani, bănuită pentru comiterea infracţiunii de evaziune fiscală.

Cea în cauză este bănuită că, în perioada ianuarie 2010 – iulie 2014, în calitate de administrator la o societate ce are ca obiect de activitate „construcţii civile şi industriale”, a înregistrate achiziţii de la diverşi agenţi economici cu comportament tip fantoma şi a dedus TVA aferent acestora fără ca aceste tranzacţii să fie declarate ca livrări de către partenerii respectivi.

Totodată în aceeaşi perioadă nu a înregistrat în totalitate veniturile obţinute din executarea unor lucrări de construcţii.

De asemenea nu au fost prezentate organelor fiscale documentele legale şi bunurile din patrimoniu în scopul împiedicării verificărilor financiare şi fiscale.

În acest mod s-a sustras de la plata obligaţiilor către bugetul general consolidat al statului în valoare totală de 1.506.168 lei.

Cercetările continuă în vederea documentării întregii activităţi infracţionale şi recuperării prejudiciului.

 

Nereguli silvice / Poliţiştii au efectuat verificări la locurile de depozitare a materialelor lemnoase

În ziua de 22 mai a.c., între orele 10.00–16.00, poliţiştii din cadrul Serviciului de Ordine Publică – Biroul de Combatere a Delictelor Silvice împreună cu reprezentanţi ai Ocolului Silvic de Stat Gura-Teghii au acţionat pe raza oraşului Nehoiu pe linia circulaţiei, depozitării, prelucrării primare şi comercializării materialului lemnos.

În urma activităţilor desfăşurate la un depozit de pe raza oraşului Nehoiu s-a stabilit că în cursul zilei de 20 mai a.c., în depozit a fost primit material lemnos în baza unui aviz de însoţire primar ce nu avea data emiterii codului unic online completată în mod necorespunzător.

Administratorul firmei a fost sancţionat contravenţional conform Legii nr.171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice.

De asemenea, în urma verificărilor efectuate la un alt depozit de pe raza localităţii s-a stabilit că acesta deţinea, fără documente legale de provenienţă 35 m.c. material lemnos.

Materialul lemnos a fost confiscat, iar administratorul a fost sancţionat contravenţional conform Legii nr.171/2010 cu amendă în valoare de 5.000 de lei.

 

Nereguli din trafic

În urma neregulilor constatate în trafic, poliţiştii rutieri au aplicat în ultimele 72 de ore, 702 sancţiuni contravenţionale şi au reţinut 17 permise de conducere.

Împotriva a şapte conducători auto s-a luat măsura reţinerii permiselor de conducere întrucât nu au acordat prioritate de trecere pietonilor angajaţi regulamentar în traversarea străzilor, au depăşit cu mai mult de 50 km/h viteza maximă admisă pe sectorul de drum tranzitat (şase), nu au acordat prioritate de trecere autovehiculelor care rulau pe drumul prioritar (trei) sau au efectuat depăşiri neregulamentare (unul).

Tot în ultimele 72 de ore au fost întocmite şapte dosare penale.

Cinci dintre dosarele penale au fost întocmite după ce poliţiştii au depistat în trafic conducători auto care se aflau la volanul autoturismelor sub influenţa băuturilor alcoolice (cea mai mare alcoolemie 1,08 mg/l alcool pur în aerul expirat a fost înregistrată în cazul un bărbat de 40 de ani din localitatea Boldu).

Celelalte două dosare penale au fost întocmite de poliţiştii rutieri după ce au depistat în trafic pe DN10, doi tineri cu vârste cuprise între 18-23 de ani aflaţi la volanul unor autoturime şi care nu figurează în evidenţa deţinătorilor de permise de conducere.

 

Accidente de circulaţie

        În ziua de 23 mai a.c., în jurul orei 12.00, pe raza municipiului Buzău s-a produs un accident de circulaţie soldat cu rănirea unei persoane.

Din primele cercetări efectuate de poliţişti s-a stabilit că în timp ce conducea un autoturism pe strada Independenţei o buzoiancă în vârstă de 34 de ani a acroşat un minor în vârstă de 5 ani, care, lăsat nesupravegheat s-a angajat în traversarea străzii în fugă.

Minorul a fost internat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Buzău pentru investigaţii medicale.

În cauză s-a întocmit dosar penal iar cercetările sunt continuate de poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier.

 

  În ziua de 24 mai a.c., în jurul orei 16.30, pe DJ 102 B, pe raza comunei Calvini a fost sesizată producerea unui accident de circulaţie.

Din primele cercetări efectuate la faţa locului s-a stabilit că, în timp ce conducea un autoturism către Cislău, un bărbat de 64 de ani din comuna Calvini nu a adaptat viteza la condiţiile de drum şi a intrat în coliziune cu un autoturism ce era oprit neregulamentar în apropierea unei treceri pentru pietoni.

În urma evenimentului, bărbatul de 64 de ani a suferit vătămări şi a fost transportat la Spitalul Orăşenesc Nehoiu.

În cauză s-a întocmit dosar penal, cercetările fiind continuate de poliţiştii rutieri.

Sursa: IPJ BUZAU

Partajează şi tu pe:
Facebook Twitter Plusone Stumbleupon Delicious Tumblr Linkedin Email Print
Pin It

Lasă un răspuns